"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

ΕΚΘΕΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΚΑΡΑΓΚΑΝΗ






Στην έκθεση για πρώτη φορά του εξαιρετικής σημασίας για την ιστορία της πρωτεύουσας Αρχείου Καραγκάνη προχωρά ο Δήμος Πολυγύρου. Το ιστορικό αρχείο του πρώην δημάρχου Πολυγύρου Α. Καραγκάνη εκτίθεται στο Λαογραφικό Μουσείο, το οποίο λειτουργεί απρόσκοπτα σε καθημερινή βάση από τον περασμένο Φεβρουάριο. Στο διάστημα των τεσσάρων αυτών μηνών το Λαογραφικό Μουσείο Πολυγύρου έχουν επισκεφτεί περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι, μαθητές δεκάδων σχολείων, μέλη ΚΑΠΗ, οργανωμένα γκρουπ τουριστών από ξενοδοχεία της Χαλκιδικής και της Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και μεμονωμένα άτομα.

«Η έκθεση του Ιστορικού Αρχείου Καραγκάνη αποτελεί αίτημα της κοινωνίας του Πολυγύρου και θα συμβάλει στην ανάδειξη και μελέτη της ιστορίας μας αλλά και στη βελτίωση του πνευματικού επιπέδου των δημοτών μας. Φιλοδοξία μας είναι το Λαογραφικό Μουσείο Πολυγύρου να αποτελέσει σημείο διαρκούς έκθεσης του Ιστορικού Αρχείου Καραγκάνη και άλλων ιστορικών αρχείων συμπολιτών μας». δήλωσε ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Θωμάς Καπλάνης.
Το Λαογραφικό Μουσείο Πολυγύρου, που λειτουργεί με τη βοήθεια του Εθελοντικού Ομίλου Κοινοτικής Ανάπτυξης Γυναικών Πολυγύρου, είναι ανοικτό για το κοινό Τρίτη έως Παρασκευή 9.00 π.μ. - 1.00 μ.μ. και 6.00 μ.μ. - 8.00 μ.μ. και το Σάββατο 9.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23710 23031.

Δεν υπάρχουν σχόλια: