"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Ελληνορωσική αμυντική συνεργασία - Μεγάλες κοινές διακλαδικές ασκήσεις

ImageΘετικό κλίμα μεταδίδει η ελληνική αντιπροσωπεία ότι επικράτησε στην συνάντηση των υπουργών Άμυνας Ελλάδος και Ρωσίας, Ε.Βενιζέλου και Α.Σερντιούκοφ, σήμερα στην Μόσχα. Ο Έλληνας υπουργός μετέφερε στον Ρώσο ομόλογό του την οδύνη της κυβέρνησης και ολόκληρου του ελληνικού λαού για τις τρομοκρατικές επιθέσεις που έγιναν χθες στη Μόσχα. Στην συνάντηση των δύο υπουργών συμφωνήθηκαν η ενεργοποίηση της συμφωνίας του 2008 που προέβλεπε 15 κοινές στρατιωτικές ασκήσεις μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων και των τριών Κλάδων, αρχόμενων εντός του 2010!

Κατά την διάρκεια των συνομιλιών επίσης συμφωνήθηκε αριθμός ασκήσεων μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών. «Τα Ναυτικά της Ρωσίας και της Ελλάδος θα πραγματοποιήσουν κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους κοινές ασκήσεις. Συνολικά θα υπάρξουν εντός του έτους 15 κοινές ασκήσεις μεταξύ ελληνικών και ρωσικών ενόπλων δυνάμεων και των τριών Κλάδων, δήλωσε την Τρίτη στους δημοσιογράφους στη Μόσχα η εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, Irina Kovalchuk.

Συμφωνήθηκε επίσης να αυξηθεί η διμερής στρατιωτική-τεχνική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος σε δηλώσεις του μετά την συνάντηση με τον Α.Σερντιούκοφ, τόνισε ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να συμβάλει στην ανάπτυξη των σχέσεων της Ρωσίας τόσο με το ΝΑΤΟ όσο και με την Ε.Ε.

Με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας συζητήθηκαν ακόμα θέματα ιδιαιτέρου ελληνικού ενδιαφέροντος, όπως το Κυπριακό, το επίπεδο των ελληνοτουρκικών σχέσεων, η κατάσταση στο Αιγαίο και θέματα εξοπλιστικών προγραμμάτων στο πλαίσιο διακρατικών συμβάσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και χρόνια, όπως είναι για παράδειγμα τα αντιαεροπορικά συστήματα των S-300, τα TOR-M1, OSA/K και η πιο πρόσφατη διακρατική συμφωνία του 2008 για τα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης BMP-3HEL।

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: