«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Πιέζουν τον Σαμαρά να συναινέσει

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες στην σημερινή τους συνάντηση ο Κάρολος Παπούλιας έδειξε στον Αντώνη Σαμαρά ότι πρέπει να συναινέσει στα επιβαλλόμενα μέσα για το καλό της χώρας.

Γι αυτό το λόγο υποδεχόμενός τον είπε: «Να αναγνωρίσουμε όλοι μας τα λάθη μας, μηδενός εξαιρουμένου, ούτε και εμού, γιατί και εγώ ήμουν μέλος πολλών κυβερνήσεων». Ενώ κατά την διάρκεια της συνομιλία τους χρησιμοποίησε το παράδειγμα της Πορτογαλίας και δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος από το παράδειγμα της, επειδή ο πρωθυπουργός της και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από κοινού έκατσαν στο ίδιο τραπέζι για να βρεθεί λύση στο θέμα της οικονομικής κρίσης.

Το ερώτημα είναι φυσικά γιατί θα πρέπει ο Σαμαράς να δεχθεί και ως δικά του τα προβλήματα που δημιούργησαν κυβερνήσεις στις οποίες όχι μόνο δεν συμμετείχε, αλλά τον είχαν στην γωνία μόνο του.

Την ίδια στιγμή γνωστά παπαγαλάκια και παπαγαλίνες οργιάζουν στα μικρόφωνα διαδίδοντας ότι «σύμφωνα με συνεργάτες του προέδρου, η αξιωματική αντιπολίτευση θα υπερψηφίσει τη συμφωνία στη Βουλή, παρά τις επιφυλάξεις που εκφράζει για ορισμένα σημεία της».

Ποιοι είναι άραγε αυτοί οι «συνεργάτες»; Δεν έχουν όνομα; Κρύβονται;

Επειδή λοιπόν ακούγονται και γράφονται διάφορα η θέση μας είναι κρυστάλλινη: Η θέση του Προέδρου της ΝΔ στην Βουλή θα πρέπει να εκπορευτεί από τη βούληση της πλειοψηφίας των πολιτών που τον εξέλεξαν και τον στηρίζουν. Αυτούς μόνο πρέπει να «ακούσει» ο Σαμαράς και κανέναν άλλον.

www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: