"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Ετοιμάζουν νέα γενιά φτωχών και ανέργων

Εθελόδουλοι της Κομισιόν αποδεικνύονται οι κυβερνώντες αφού όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν σε νέα συμφωνία με τις Βρυξέλλες για νέα σκληρά μέτρα σε αντάλλαγμα του πακέτου βοήθειας 25 δισ. ευρώ. Όλο το Σαββατοκύριακο από την κυβέρνηση διαρρέονταν πληροφορίες για σκληρή μάχη και έντονες πιέσεις της ΕΕ προκειμένου να δώσει το τελικό “ΟΚ” για τις εγγυήσεις δανειοδότησης που ζητά η Ελλάδα.

Τη Δευτέρα στο Γιουρογκρούπ και την Τρίτη στο Εκοφίν θα επιβεβαιωθούν τα σενάρια που κάνουν λόγο για “μέγγενη” που βάζει η Ευρώπη στη χώρα μας. Οι κοινοτικοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι τα μέτρα που ελήφθησαν είναι μεν στη σωστή κατεύθυνση είναι δε λίγα και ζητούν ακόμη πιο σκληρή δημοσιονομική προσαρμογή. Αυτό που ζητούν στο άμεσο μέλλον είναι η μείωση προσωπικού στο δημόσιο τομέα είτε με απομάκρυνση τουλάχιστον 35.000 συμβασιούχων είτε με εθελούσιες εξόδους και γενικά εξώθηση σε παραιτήσεις δημοσίων υπαλλήλων. Ούτε λόγος φυσικά για προσλήψεις, ακόμη και σε υγεία, παιδεία. Οπότε, θα πρέπει να αναμένουμε απολύσεις προσωπικού, νέες στρατιές ανέργων (ποσοστό ανεργίας που θα φτάσει το 20%) και ακόμη μεγαλύτερη φτώχεια. Κυρίως στις ΔΕΚΟ θα… κλάψουνε μανούλες αφού αναμένεται να φύγουν χιλιάδες συμβασιούχοι, γεγονός που μπορεί να τινάξει στον αέρα τη λειτουργία τους. Άγνωστο τι θα γίνει με τα ΚΕΠ, ο πιο καλός θεσμός των τελευταίων ετών.

Επίσης, χάος αναμένεται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση όπου υπάρχουν πάρα πολλοί εργαζόμενοι. Μια μαζική αποχώρηση από δήμους και κοινότητες θα τινάξει στον αέρα όλο το οικοδόμημα, με ότι αυτό συνεπάγεται -πολιτικά- για τις επόμενες εκλογές του Νοεμβρίου.

Συμπερασματικά, το να περιμένουμε όλοι νέα γενιά φτωχών είναι το μόνο σίγουρο. Το χειρότερο είναι ότι η φτώχεια θα λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις αφού η λιτότητα θα κρατήσει τουλάχιστον τρία χρόνια όπως προειδοποιεί η κυβέρνηση και οι γνωρίζοντες. Ήδη το ΙΟΒΕ προέβλεψε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης θα κινηθεί φέτος αρνητικά σε ποσοστό 2,2%.

www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: