"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Ανακριβείς οι ισχυρισμοί του γραμματέα της ΚΟ και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ κ. Παπουτσή


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βρυξέλλες, 25 Φεβρουαρίου 2010

Ανακριβείς οι ισχυρισμοί του γραμματέα της ΚΟ και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ κ. Παπουτσή, δηλώνει η Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρόδη Κράτσα

Προκαλούν τουλάχιστον έκπληξη οι ισχυρισμοί του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ κ. Χρήστου Παπουτσή με αφορμή ερώτηση που καταθέσαμε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το εάν είναι ρεαλιστικοί οι στόχοι του Προγράμματος Σταθερότητας, ότι τάχα με αυτή την κίνηση διχάζουμε την κοινωνία και διασπούμε το εσωτερικό μέτωπο. Ο κ. Παπουτσής είτε δεν αντιλαμβάνεται τις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας είτε ηθελημένα παραποιεί δηλώσεις και προθέσεις μου, όπως έκανε πρόσφατα στη Βουλή, ισχυριζόμενος δήθεν ότι προτρέπουμε την Επιτροπή να εξαντλήσει την αυστηρότητά της στην εφαρμογή του ΠΣΑ, ενώ ο στόχος και το πνεύμα της ερώτησης και του συνόλου των παρεμβάσεών μου είναι να συμβάλει στην προτροπή για ανάληψη αναπτυξιακών μέτρων για να μην περιέλθει σε ύφεση η ελληνική οικονομία.

Ο κ. Παπουτσής θα έπρεπε να ξέρει τις προσπάθειες που καταβάλαμε από την πρώτη στιγμή με τον πιο επίσημο τρόπο, κατά την ακρόαση του νέου Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν αλλά και προς την Ισπανική Προεδρία στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου, θέτοντας το ζήτημα της κοινοτικής αλληλεγγύης προς την Ελλάδα και καλώντας τους Ευρωπαίους ηγέτες να σταματήσουν τις αμφίσημες δηλώσεις για την οικονομία της χώρας μας, που ανακυκλώνουν το πρόβλημα στις αγορές, και να στηρίξουν πολιτικά την Ελλάδα. Επίσης δεν πρόσεξε ο κ. Παπουτσής ότι μετά τη δημοσίευση της Απόφασης και της Σύστασης του Συμβουλίου Ecofin της 16ης Φεβρουαρίου, ζητήσαμε τόσο από την Επιτροπή, όσο και από το Συμβούλιο να προτείνουν και αναπτυξιακά μέτρα, ούτως ώστε να δοθεί μια ανάσα στην ελληνική οικονομία και τους Έλληνες πολίτες.

Για αυτό λοιπόν ο κ. Παπουτσής ας μην ψάχνει άλλοθι για τα νέα σκληρά μέτρα που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση καθώς η Κομισιόν δεν θεωρεί εφικτούς τους στόχους του Προγράμματος Σταθερότητας. Αυτό που προέχει τώρα είναι να αναπτύξουμε εμείς στο εσωτερικό και το εξωτερικό τις απαραίτητες πολιτικές πρωτοβουλίες προκειμένου να αλλάξουμε τη δυσμενή εικόνα της χώρας. Ας μην ψάχνει άλλα φαντάσματα διχασμού ο κ. Παπουτσής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: