"ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕΙ"

powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Ελλάς, Χώρα επιδομάτων!..



ΟΥΤΕ ένα, ούτε δέκα, ούτε είκοσι είναι τα επιδόματα που θέσπισαν οι διάφορες κυβερνήσεις. Αλλά… 58 και βάλε!..
Τα συνέλεξε και μου τα έδωσε ο Γιώργος Αυτιάς…
Από τα οικογενειακά επιδόματα ώς τα επιδόματα λουτροθεραπείας και… μεταφοράς φακέλων!
***
ΘΑ νομίζετε, βέβαια, ότι κάνω πλάκα καθώς συμπεριλαμβάνω και το απίστευτο «επίδομα μεταφοράς φακέλων»! Τρελό; Και όμως υπάρχει και αυτό το επίδομα στο Δημόσιο…
ΘΑ… σαλτάρετε, όμως, αν σας διαβεβαιώσω ότι υπάρχει και το επίδομα (κρατηθείτε) «Εγκαιρης προσέλευσης» στη δουλειά σου!!!
Δηλαδή το να βρίσκεσαι στη δουλειά σου την κανονική ώρα, που προβλέπει το ωράριο εργασίας στην Υπηρεσία σου, είναι κατόρθωμα; Και θα πρέπει να σε επιβραβεύουν με ειδικό επίδομα; Υψιστε Κύριε!..
***
ΕΓΩ θα σας υπενθυμίσω σήμερα κάτι ακόμα πιο παλαβό.
Και για να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία, θα σας παραθέσω την αναλυτική εκκαθάριση μισθοδοσίας εργαζόμενου στη ΔΕΗ.
Ε, λοιπόν, ο εν λόγω (γνωστός πρασινοφρουρός, μάλιστα), εκτός από τον μισθό του, αμείβεται (ξανακρατηθείτε) με 19 (δεκαεννέα) επιδόματα!!!


***
ΚΑΙ για να μη σας μένει καμιά αμφιβολία, σας παραθέτω μερικά από αυτά τα 19 επιδόματα σε έναν μόνο εργαζόμενο, όπως τα διαβάζω στο εκκαθαριστικό σημείωμα μισθοδοσίας του:
Εκτός από τις υπερωρίες του, που ξεπερνούν τους κανονικούς μισθούς δύο άλλων εργαζομένων, έχει τα εξής επιδόματα:
Ποσό κλιμακίου, επίδομα Η.Β.Μ.Φ., επίδομα εξομάλυνσης (τι να ’ναι πάλι αυτό;), επίδομα 14 εργαστ. διαν., προσαύξηση νυκτερ. Εργασίας, προσ. Εξαιρ. Ημερών, προσαύξηση εξαιρ. Νυκτών, επίδομα… απλών ωρών (για φαντάσου!), υπερεργασία κανον. ημερ., υπερ. εξαιρ. νυκ., και τράβα κορδέλα! Καιρός τώρα είναι να θεσπιστεί και… επίδομα σκοτώματος μυγών!..

Δεν υπάρχουν σχόλια: