"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ

Δύο ακόμη έργα δημοπρατήθηκαν σήμερα από το Δήμο Πολυγύρου, το έργο «Ασφαλτοστρώσεις δρόμων στο Δ.Δ. Βραστάμων» και το έργο «Κατασκευή Πάρκου και Διαμόρφωση Περιβάλλοντος Χώρου Έμπροσθεν των Αποθηκών Καλυβών».

Η πρώτη παρέμβαση αφορά την ασφαλτόστρωση του δημοτικού δρόμου από τη θέση «Τσιουλνάρα» έως τη Θέση «Αγία Τριάδα» (υπάρχουσα διασταύρωση), συνολικού μήκους 490 μέτρων. Ο δρόμος αυτός ουσιαστικά αποτελεί την νοτιοανατολική παράκαμψη του κέντρου των Βραστάμων και η επίστρωσή του με νέο ασφάλτινο τάπητα θα βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα κυκλοφορίας στον οικισμό.

Ακόμη προβλέπεται ασφαλτόστρωση τμήματος δημοτικού δρόμου, μήκους 325 μέτρων, στον οικισμό του Κελιού. Ο δρόμος αυτό αποτελεί την έξοδο του χωριού προς την Ορμύλια και το τμήμα που θα ασφαλτοστρωθεί είναι από την κεντρική πλατεία (έξοδος) έως τα νεκροταφεία. Ο προϋπολογισμός του έργου ξεπερνά τις 110.000 ευρώ και η χρηματοδότησή του θα γίνει από ειδικευμένους πόρους (ΣΑΤΑ).
Σύμφωνα με τη μελέτη της παρέμβασης «Κατασκευή Πάρκου και Διαμόρφωση Περιβάλλοντος Χώρου Έμπροσθεν των Αποθηκών Καλυβών κυρίαρχο χαρακτηριστικό του σχεδιασμού αποτελεί η ανάπτυξη ενιαίου κεντρικού χώρου, διαστρωμένου με έγχρωμους κυβόλιθους, όπου θα επιτρέπεται ακόμη και η διεξαγωγή ανοιχτών πολιτιστικών εκδηλώσεων. Προβλέπονται ακόμη: κυκλικός χώρος παιδικής χαράς με επίστρωση ειδικού δαπέδου ασφαλείας, περιμετρικός διαχωρισμός επιφανειών πρασίνου και καλλωπιστικών φυτών με κράσπεδα κήπου καθώς και πρόβλεψη μικρού σιντριβανιού για την ξεκούραση και αναψυχή των πολιτών. Η προϋπολογισθείσα δαπάνη του έργου ξεπερνά τις 80.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: