"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

«Βούλιαξαν» τα χιονοδρομικά κέντρα της Βόρειας Ελλάδας

Γέμισαν κόσμο, αλλά όχι... χιόνι τα χιονοδρομικά κέντρα της Βόρειας Ελλάδος κατά τη διάρκεια των εορταστικών ημερών.

Αν και ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος για τους λάτρεις του χιονιού, με αποτέλεσμα αρκετές πίστες και αναβατήρες να μη λειτουργήσουν, χιλιάδες επισκέπτες «πλημμύρισαν» τα χιονοδρομικά κέντρα, απόλαυσαν τον καφέ τους με θέα το μαγευτικό τοπίο και «επιδόθηκαν» σε χιονοπόλεμο.

«Οσοι ήρθαν νωρίς πρόλαβαν να χαρούν και το χιόνι, γιατί λίγο πριν από τα Χριστούγεννα ο καιρός "μαλάκωσε” και τώρα μέρα με την ημέρα λιώνει στις πίστες», δηλώνει στον «Α» ο διευθυντής του χιονοδρομικού κέντρου στα Τρία Πέντε Πηγάδια, Ακης Ταμπούρης.

Χτες λειτούργησαν μόνο δύο από τους έξι αναβατήρες και δύο από τις πέντε πίστες, ωστόσο, αυτό δεν πτόησε τους επισκέπτες, οι οποίοι κατέκλυσαν κατά χιλιάδες το σαλέ του χιονοδρομικού κέντρου. «Η επισκεψιμότητα κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα και υπολογίζουμε ότι μόνο το περασμένο Σάββατο βρέθηκαν στο χιονοδρομικό μας κέντρο περίπου 3.500 άτομα», αναφέρει ο κ. Ταμπούρης.

Στο Λαϊλιά

Ικανοποιημένοι από την προσέλευση του κόσμου κατά τη διάρκεια των εορταστικών ημερών είναι και οι υπεύθυνοι του χιονοδρομικού κέντρου στο Λαϊλιά. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το κέντρο επισκέφθηκαν εκδρομείς από τη Θεσσαλονίκη, την Ξάνθη, την Κομοτηνή και πολλές ακόμη περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Οι αναβατήρες και οι πίστες «δούλεψαν» κυρίως την εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα. «Αυτό το διάστημα δεν δουλεύουν οι αναβατήρες και οι πίστες αλλά το κέντρο παραμένει ανοικτό και ο κόσμος εξακολουθεί να μας επισκέπτεται είτε αυθημερόν είτε για περισσότερες ημέρες, καθώς τα καταλύματα της περιοχής εμφανίζουν πολύ υψηλή πληρότητα», σημειώνει ο Νικηφόρος Χριστοφορίδης, μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου Σερρών.

Παρόμοια η εικόνα και στο χιονοδρομικό κέντρο του Ολύμπου, όπου οι αναβατήρες και οι πίστες έμειναν άδειες, αλλά το σαλέ «πλημμύρισε» από επισκέπτες οι οποίοι απόλαυσαν το μαγευτικό τοπίο.

«Πλημμύρισε» και το Μπάνσκο

Δεν ήταν λίγοι, όμως, και οι εκδρομείς, οι οποίοι προτίμησαν να επισκεφθούν κάποιο χιονοδρομικό κέντρο στο εξωτερικό. Πρώτο στις προτιμήσεις ήταν το Μπάνσκο, στη Βουλγαρία, το οποίο «πλημμύρισε» από ΙΧ αυτοκίνητα και τουριστικά λεωφορεία με ελληνικές πινακίδες. Χιλιάδες εκδρομείς από τη Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, διέσχισαν τα σύνορα και με την επίδειξη της ταυτότητάς τους βρέθηκαν στο μεγάλο χιονοδρομικό κέντρο, όπου απόλαυσαν τις βόλτες και τον καφέ τους.

Ελπίζουν σε «λευκή» Πρωτοχρονιά

Από σήμερα αναμένεται επιδείνωση του καιρού και έτσι οι υπεύθυνοι των χιονοδρομικών κέντρων ελπίζουν σε μία «λευκή» Πρωτοχρονιά. Μάλιστα, δεν είναι λίγα τα κέντρα, τα οποία διοργανώνουν πλήθος εορταστικών εκδηλώσεων για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

http://www.agelioforos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: