"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2009

Αγνοούμενοι τρεις Έλληνες ναυτικοί

Αγωνία για τους τρεις Έλληνες και τους έξι Φιλιππινέζους ναυτικούς, που αγνοούνται μετά από την εκδήλωση πυρκαγιάς στο ελληνικό φορτηγό πλοίο «Aegean Wind», ενώ έπλεε 90 χιλιόμετρα ανοικτά της Βενεζουέλας.
Παρά τις έρευνες, οι ναυτικοί δεν έχουν δώσει κανένα σημείο ζωής. Τα σενάρια που εξετάζονται ως πιθανότερα είναι είτε οι εννέα άνδρες να έπεσαν στη θάλασσα αμέσως μετά από την εκδήλωση της φωτιάς ή να εγκλωβίστηκαν μέσα στις καμπίνες τους, το χειρότερο δυνατό σενάριο.
Στις έρευνες διάσωσης συμμετέχουν ένα ελικόπτερο και ένα υδροπλάνο από τη Βενεζουέλα.
Θετικό είναι το στοιχείο ότι στην περιοχή επικρατούν καλές καιρικές συνθήκες, και εφόσον οι ναυτικοί πρόλαβαν να πέσουν στο νερό υπάρχουν πολλές πιθανότητες να βρεθούν σώοι.
Εκτός από τους τρεις αγνοούμενους, στο πλοίο εργάζονται κι άλλοι έξι Έλληνες. Συνολικά, το πλοίο έχει 24 μέλη πληρώματος, από τα οποία τα τέσσερα έχουν τραυματιστεί ελαφρά. Αναμένεται να πραγματοποιηθεί επιχείρηση μεταφοράς των τραυματιών από το πλοίο.
Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας Atlantic Bulk Carriers, του Έλληνα εφοπλιστή Γ. Κουμάνταρου, μέχρι αυτή την ώρα παραμένουν πάνω στο «Aegean Wind» 15 ναυτικοί, οι οποίοι βοηθούν στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς.
Η πυρκαγιά ξεκίνησε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, από τους χώρους ενδιαίτησης του πληρώματος και πολύ γρήγορα εξαπλώθηκε σε ολόκληρο το πλοίο. Η φωτιά, αυτή την ώρα, έχει περιοριστεί αλλά δεν έχει κατασβεστεί πλήρως.
Στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς συνδράμει ένα δεύτερο φορτηγό πλοίο, σημαίας Ολλανδίας, ενώ στην περιοχή σπεύδουν και άλλα πλοία από τη Βενεζουέλα.
Ο θάλαμος επιχειρήσεων του Λιμενικού της Ελλάδας είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον αντίστοιχο της Βενεζουέλας. Στο κτίριο του πρώην υπουργείου Ναυτιλίας στον Πειραιά βρίσκεται και η υπουργός Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη, η οποία ενημερώνεται συνεχώς για την εξέλιξη της επιχείρησης.
Το «Aegean Wind» είχε αποπλεύσει από τη Βραζιλία με προορισμό το Χιούστον και μετέφερε 37.000 τόνους σιδηρομεταλλεύματος. Ναυπηγήθηκε στον Πειραιά, το 1983.

http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: