«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

Από το Στρασβούργο για τον Αντώνη Σαμαρά η Αντιπρόεδρος του Ευρωπ. Κοινοβουλ., Ρόδη Κράτσα

Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2009

Από το Στρασβούργο, η Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρόδη Κράτσα έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Και οι τρεις υποψήφιοι για την ηγεσία της Ν.Δ. είναι αντάξιοι του υψηλού στόχου που έχουν θέσει, και αποτελούν πολύτιμα κεφάλαια για την παράταξή μας.

Μεταξύ τους επιλέγω τον Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο γνώρισα ιδιαίτερα τα χρόνια που ήμασταν μαζί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και συνεργαστήκαμε στενά.

Είναι άνθρωπος με ιδανικά, ευρεία παιδεία και τόλμη, βασικά πλεονεκτήματα για έναν ηγέτη.

΄Εχει μία εξαιρετική ικανότητα συνδυασμού του εθνικού κι ευρωπαϊκού συμφέροντος, κάτι πολύ σημαντικό για μια χώρα με ιδιαίτερα προβλήματα όπως η Ελλάδα.

΄Εχει ξεκάθαρες και στέρεες απόψεις για τις αρχές της κεντροδεξιάς που κυριαρχούν σήμερα στην Ευρώπη: το δίκαιο κι αποτελεσματικό κράτος, τον κοινωνικό φιλελευθερισμό, τον ανταγωνισμό, τα ατομικά δικαιώματα και τη συλλογική ευθύνη, τον σεβασμό της εθνικής ταυτότητας. Και το κυριότερο είναι έτοιμος να συνθέσει, να υπερασπιστεί και να εφαρμόσει αυτές τις αρχές.

Η ανάπτυξη κι εξυγίανση της οικονομίας είναι το κατ΄ εξοχήν πεδίο της μάχης του Αντώνη Σαμαρά που άφησε "αναμνήσεις" στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ιδιαίτερα οι δημιουργικές αντιπαραθέσεις του με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζακ Κλώντ Τρισέ. Σε αυτό το ίδιο πεδίο θα δοθεί η πολιτική μάχη για τις επόμενες εκλογές και για το μέλλον της χώρας μας.

Τις θέσεις αυτές επιβεβαίωσε τόσο στο πρόσφατο Συνέδριο της Ν.Δ. όσο και στις επιμέρους τοποθετήσεις του κατά τη διάρκεια της εσωκομματικής αυτής διαδικασίας.

Ο Αντώνης Σαμαράς είναι κατά την γνώμη μου και την προσωπική μου εμπειρία, ο καταλληλότερος για να δώσει στην παράταξη αυτά που χρειάζεται.

  • ενθουσιασμό κι αυτοπεποίθηση
  • ανασυγκρότηση, προγραμματικό λόγο και κοινωνική αξιοπιστία
  • ενότητα μέσα από τη σύνθεση και την πολυσυλλεκτικότητα
  • διεύρυνση και πολιτική κυριαρχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: