"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Ερχονται καταιγίδες

Έντονες βροχές και ισχυρές καταιγίδες αναμένεται να πλήξουν σήμερα το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Ειδικότερα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε χθες η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία οι περιοχές οι οποίες αναμένεται να πληγούν περισσότερο από τα έντονα καιρικά φαινόμενα είναι το νότιο Ιόνιο, η Πελοπόννησος και πιθανότατα και η Στερεά, η Εύβοια και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.
Παράλληλα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή των πολιτών και προτείνει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα.
Για τις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται νεφώσεις που κατά τόπους θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες, μικρής όμως, διάρκειας. Επιπλέον στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας δεν αποκλείεται να κάνουν την εμφάνιση τους οι πρώτες νιφάδες χιονιού, όπου ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 0 βαθμούς Κελσίου.
Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί στα ίδια περίπου, χαμηλά για την εποχή, επίπεδα, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νότιοι νοτιοδυτικοί φτάνοντας κατά τόπους στο Αιγαίο τα 6 μποφόρ.
Ωστόσο από αύριο τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να περιοριστούν και στις περισσότερες περιοχές να εξασθενήσουν, χωρίς όμως οι νεφώσεις και οι πρόσκαιρες βροχές να απουσιάζουν από το σκηνικό του καιρού.
ΑΛ. ΜΑΥΡΑΚΗ
Πηγή:http://adesmeytos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: