"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

Ε.Ο.Π. ( Ελληνικός Οργανισμός Περιβάλλοντος)


Ε.Ο.Π. ( Ελληνικός Οργανισμός Περιβάλλοντος)

Οργανισμοί - Μη κερδοσκοπικές οργανώσεις

Μήνυμα Προέδρου

Ο Ελληνικός Οργανισμός Περιβάλλοντος, έχει σαν πρωταρχικό του στόχο την προστασία του περιβάλλοντος, των φυσικών πόρων και την ελαχιστοποίηση των αρνητικών επιπτώσεων στο κλίμα του πλανήτη, από τις ανθρώπινες επιδράσεις. Αν και εδρεύει στην Θεσσαλία, στοχεύει σε πανελλήνιο και παγκόσμιο επίπεδο.Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει περισσότερο από ποτέ επιτακτική η ανάγκη της εναρμόνισης της σύγχρονης ζωής με πρακτικές φιλικότερες προς το περιβάλλον. Καταρχάς, οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε ένα επικίνδυνο και κομβικό σταυροδρόμι για το μέλλον της ανθρωπότητας, το οποίο εξαρτάται αποκλειστικά από την υγεία του οικοδεσπότη της ιδίας της ζωής: Του πλανήτη μας.
Ο Ε.Ο.Π., συντάσσει τις δυνάμεις του σε αυτόν τον αγώνα, και όλα τα μέλη του οργανώνουν τις προσπάθειές τους προς αυτή την κατεύθυνση. Η προστασία της βιοποικιλότητας, η διαφύλαξη των φυσικών πόρων, η ευαισθητοποίηση του κοινού και η προστασία του περιβάλλοντος είναι μόνο μερικοί από τους στόχους και τις δράσεις στις οποίες ενεργοποιείται .
Μέσα από τη συνεργασία με φορείς, κυβερνήσεις, εταίρους και πολίτες, θέλουμε να προσπαθήσουμε για ένα καλύτερο μέλλον. Όραμά μας είναι ένα μέλλον πιο σίγουρο για όλους, όπου το περιβάλλον δεν θα ανήκει πια στη σφαίρα της κινδυνολογίας. Αντιθέτως, όλοι εναρμονισμένοι μαζί του, με αρχές αειφόρου διαχείρισης και φιλικές περιβαλλοντικές πρακτικές, θα βαδίζουμε με πιο σίγουρα βήματα.

Θέκλα Παρασκευούδη
Πρόεδρος ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: