"ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕΙ"

powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Κανονικά ανοίγουν τα σχολεία


Την κανονική έναρξη της σχολικής χρονιάς στις 11 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τα δύο συναρμόδια υπουργεία Υγείας και Παιδείας θα παρακολουθούν με ειδικό σύστημα επικοινωνίας την καθημερινότητα των μαθητών προκειμένου να διαπιστωθεί έγκαιρα πιθανό κρούσμα.
Σε περίπτωση που διαπιστωθεί κρούσμα, το κλείσιμο του σχολείου και ενδεχομένως άλλων σχολείων στην περιοχή, θα πρέπει να αιτιολογείται και επιστημονικά.
"Τα σχολεία αποτελούν σύμφωνα και με τις διεθνείς οδηγίες δεξαμενές για τη διάδοση του ιού στην κοινότητα. Τη στιγμή αυτή στην Ευρώπη, όπως και στην Ελλάδα, οι κυβερνήσεις έχουν θέσει σε ενισχυμένη επιφυλακή τα συστήματά τους, ενόψει της σχολικής περιόδου", τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Εξάλλου, το θέμα του σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος με τον νομάρχη Αθηνών Γιάννη Σγουρό.
Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης, ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για το υψηλό αίσθημα ευθύνης και σοβαρότητας που έχουν επιδείξει όλα τα συντεταγμένα όργανα της Πολιτείας, ενώ τόνισε ότι θα ακολουθήσουν και άλλα στάδια συνεργασίας με τη Νομαρχία Αθηνών.
"Οι Έλληνες πολίτες πρέπει να αισθάνονται ήσυχοι. Η Πολιτεία ετοιμάζεται, επαγρυπνεί. Το Εθνικό Σχέδιο αναπτύσσεται σε ολόκληρη την περιφέρεια, σε ολόκληρη την επικράτεια, και σημαντικός θα είναι ο ρόλος και της Νομαρχιακής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης", δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος.
Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: