"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ Με ποταμόπλοια στην Ευρώπη


Σε ποτάμιες οδούς ανά την Ευρώπη με όχημα επιβλητικά ποταμόπλοια φιλοδοξεί να ταξιδέψει η Χαλκιδική, λαμβάνοντας θέση μάχης για την τουριστική σεζόν του 2010.

Της Μαρίας Μαθιοπούλου
Η Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής έχει καταθέσει στο υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης μία, αν μη τι άλλο, εντυπωσιακή πρόταση για την προβολή του νομού σε ευρωπαίους τουριστικούς πράκτορες, όχι σε κάποια αίθουσα συσκέψεων, αλλά σε ποταμόπλοια που διασχίζουν μεγάλα ποτάμια της γηραιάς ηπείρου.
Πρώτος στόχος είναι ο Δούναβης, καθώς καλύπτει ένα μεγάλο τμήμα των περιοχών που αποτελούν δεξαμενή άντλησης τουριστών για τη Χαλκιδική, ενώ εξετάζονται και άλλοι ποταμοί.
Η σχετική πρόταση, για την οποία η Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής ευελπιστεί να λάβει οικονομική υποστήριξη από το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, θα συζητηθεί μέχρι τα τέλη Αυγούστου σε συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουρισμού του νομού στον Πολύγυρο.
“Προσπαθούμε με κάθε μέσο να προβάλλουμε τη Χαλκιδική σε αγορές που θεωρούμε ότι έχουν προοπτικές. Η τουριστική σεζόν του 2010 μας απασχολεί και μας προβληματίζει από τώρα, καθώς φοβόμαστε ότι τα σημάδια της κρίσης δεν θα εξαλειφτούν κατά τη φετινή τουριστική περίοδο”, σημειώνει, μιλώντας στη “Μ”, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων της περιοχής, Γρηγόρης Τάσιος.
Προς την κατεύθυνση της .....

Δεν υπάρχουν σχόλια: