"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 11 Αυγούστου 2009

"Είμαστε έτοιμοι και σε διαρκή επαγρύπνηση"


Για τις εξελίξεις και την πορεία του σχεδίου δράσης για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης ενημέρωσε σήμερα τον πρωθυπουργό Κώστας Καραμανλή ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, στη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη συνέχεια, δηλώσεις για το θέμα έκαναν ο υπουργός Υγείας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ευ. Αντώναρος. "Παρακολουθούμε αυτή την υπόθεση που εξελίσσεται με επιστημονική αβεβαιότητα και με διαφορετικούς ρυθμούς σε διάφορες χώρες" δήλωσε ο κ. Αντώναρος και τόνισε ότι η εγρήγορση, η στενή παρακολούθηση, η συγκέντρωση των στοιχείων και η άρτια προετοιμασία όλων των αρχών της Πολιτείας δίνει τη βεβαιότητα ότι θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στο καλύτερο δυνατό σημείο.

Ο υπουργός Υγείας κ. Δ. Αβραμόπουλος διαβεβαίωσε ότι είμαστε έτοιμοι και σε διαρκή επαγρύπνηση με όλο το μηχανισμό της Πολιτείας και εξετάζονται όλα τα σενάρια. "Δεν θα επιτρέψουμε να διολισθήσει η κοινωνία σε κατάσταση πανικού", τόνισε και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση κάτω από τις οδηγίες του πρωθυπουργού λειτουργεί συντεταγμένα, οργανωμένα και συντονισμένα.

Ο κ. Αβραμόπουλος συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί το πρόβλημα ακατάπαυστα και λύνει άμεσα ζητήματα που προκύπτουν.

Παράλληλα ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε πως οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα ανοίξουν κανονικά: Οι ιδιωτικοί στις 17 Αυγούστου και οι δημόσιοι την 1η Σεπτεμβρίου ενώ τελική απόφαση για τα σχολεία θα ληφθεί αφού υπάρξει γενική αποτίμηση του θέματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: