"ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕΙ"

powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Πυρά Αβραμόπουλου κατά ΠΑΣΟΚ, ενημέρωση της Βουλής για την πανδημία


Σφοδρή επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, το οποίο κατηγορεί την κυβέρνηση για έλλειψη σχεδιασμού και συντονισμού κατά την αντιμετώπιση της πανδημίας της γρίπης.
Ο κ. Αβραμόπουλος, κατά την ενημέρωση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι για μικροκομματικούς σκοπούς υπονομεύει την εθνική προσπάθεια που καταβάλλεται για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στρέφοντας τα πυρά του και κατά του Γιώργου Παπανδρέου ο υπουργός είπε ότι παρασύρεται από κακούς συμβούλους, οι οποίοι τον οδηγούν, όπως είπε, σε ολισθηρό δρόμο.«Σταματήστε, λοιπόν, να σπέρνετε την ανησυχία, τον πανικό και να αμφισβητείτε την ικανότητα της ελληνικής πολιτείας. Αυτή η κυβέρνηση ενήργησε έγκαιρα, έγκυρα και άμεσα και διασφαλίζοντας τα σύνορα μας», δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος, απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Έτοιμο το Εθνικό Σχέδιο Δράσης
Καθησυχαστικός τόσο ως προς την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας του ιού της νέας γρίπης με βάσει το Εθνικό Σχέδιο Δράσης, όσο και προς το ότι η κρίση θα ξεπεραστεί με το λιγότερο δυνατό κόστος, εμφανίστηκε ο Υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος ενημερώνοντας σχετικά την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Παράλληλα, γνωστοποίησε πτυχές του προγράμματος δράσης, διαβεβαίωσε ότι η πρώτη μεγάλη παρτίδα εμβολίων θα παραδοθεί στη χώρα μας 14 Σεπτεμβρίου και θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, ενώ διευκρίνισε πως δεν είναι σίγουρο ότι θα χρειαστεί να εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός.

Σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο, από την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν να εφημερεύουν ιδιωτικοί γιατροί και οδοντογιατροί, οι οποίοι, θα ενταχθούν στο δίκτυο πρωτοβάθμιας φροντίδας και περίθαλψης, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή και των φαρμακοποιών στο πρόγραμμα δράσης, για αυτό και θα συναντηθεί με τον Πανελλήνιο σύλλογο τους.

Ο υπουργός υγείας διευκρίνισε ότι στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης που θα δοθεί στην δημοσιότητα, αφού υπάρξουν και οι τελευταίες παρατηρήσεις από την επιστημονική κοινότητα, θα αναπτύσσεται η σταδιακή εφαρμογή του εμβολιασμού με σημαντική συμβολή και των νομαρχιών, ενώ θα υπάρχει ειδική πρόνοια για περίθαλψη και εμβολιασμό και των αλλοδαπών.

Πηγή:Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: