"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024

Στον “αέρα” η λειτουργία του Γυμνασίου – Λυκείου στη Συκιά Χαλκιδικής

Τα τεράστια κενά στους καθηγητές έχουν μετατρέψει σε «τουρίστες» τους 192 μαθητές που κάνουν κάθε μέρα μετά βίας μία ή δύο ώρες μάθημα

Μόλις μία ή δύο ώρες την ημέρα κάνουν μάθημα οι μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Συκιάς Χαλκιδικής, εξαιτίας των πολλών κενών που υπάρχουν στις θέσεις των καθηγητών.

Ένα μήνα μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, οι 92 μαθητές του Γυμνασίου και οι 100 μαθητές του Λυκείου Συκιάς στην Σιθωνία Χαλκιδικής, ακόμα περιμένουν να διοριστούν αναπληρωτές καθηγητές και να αρχίσουν επιτέλους κανονικά τα μαθήματα τους, ενώ, μέχρι στιγμής, λόγω των πολλών κενών, πηγαίνουν στο σχολείο ως....

«τουρίστες», κάνοντας ελάχιστες ώρες μάθημα στο σύνολο της σχολικής εβδομάδας.

Η κατάσταση όπως ανέφερε στο thestival.gr η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Σωτηρία Κωνσταντάρα, «φέτος είναι χειρότερη από κάθε άλλη χρονιά» καθώς και άλλες χρονιές είχαν κενά σε θέσεις καθηγητών «αλλά ειδικά φέτος είναι πάρα πολλά τα κενά».

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Γυμνάσιο λείπουν 11 καθηγητές και συγκεκριμένα, φιλόλογος, μαθηματικός, φυσικός, θεολόγος, οικονομίας, τεχνολογίας, αγγλικών, γερμανικών, μουσικής, εικαστικών και γυμναστής, ενώ οκτώ κενά έχει το Λύκειο και συγκεκριμένα φιλόλογο, μαθηματικό, φυσικό, θεολόγο, οικονομίας, αγγλικών γερμανικών και γυμναστή.

Σήμερα, στο Γυμνάσιο, όπως ανέφερε η κ. Κωνσταντάρα, υπάρχουν μόλις δύο μόνιμοι καθηγητές και τρεις στο Λύκειο, ενώ υπάρχουν και τρεις αναπληρωτές οι οποίοι μοιράζονται και στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο.

Τα παιδιά τόσο στο Γυμνάσιο όσο και στο Λύκειο εξαιτίας των πολλών κενών σε καθηγητές κάνουν μόλις μια ή δύο ώρες μάθημα κάθε μέρα και στερούνται την γνώση ακόμα και σε βασικά μαθήματα όπως είναι τα φιλολογικά ή τα μαθηματικά κ.α. , ενώ όπως τόνισε η πρόεδρος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, «το χειρότερο είναι ότι οι μαθητές της Γ’ Λυκείου δεν έχουν κάνει ούτε μία ώρα μάθημα στα μαθήματα της κατεύθυνσης» την ώρα που έχει ξεκινήσει για αυτά η μάχη των πανελλαδικών εξετάσεων.

Περαιτέρω δε, όπως σχολίασε η κ. Κωνσταντάρα, η μία ή δύο ώρες των μαθημάτων, πολλές φορές δεν είναι συνεχόμενες αλλά μεσολαβούν ώρες κενού με ότι αυτό συνεπάγεται για τα παιδιά που βρίσκονται εκτός των σχολικών αιθουσών «που μπορεί κάπου να χτυπήσουν ή να συμβεί κάτι», ενώ πρόβλημα καταγράφεται και στις μετακινήσεις με το λεωφορείο για τους μαθητές που ζουν σε διπλανές περιοχές όπως στο Πόρτο Κουφό, την Τορώνη και το Καλαμίτσι αφού κάποια παιδιά τελειώνουν το μάθημα και δεν μπορούν να φύγουν αφού πρέπει να περιμένουν τα άλλα παιδιά που βρίσκονται στην αίθουσα και έχουν μάθημα.

Οι γονείς και οι μαθητές δηλώνουν εξοργισμένοι με την μη κάλυψη των κενών από αναπληρωτές μαθητές και χτες πραγματοποίησαν με την συμπαράσταση του Δημάρχου Σιθωνίας παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το σχολείο ζητώντας να καλυφθούν τα κενά.

«Ας μας πει το κράτος ξεκάθαρα ότι θέλει να κλείσει τα σχολεία στην περιοχή μας. Εμείς όμως οικονομικά στηρίζουμε την χώρα καθώς είμαστε ένα κορυφαίος τουριστικός προορισμός και άρα και εμείς με την σειρά μας στηρίζουμε την χώρα προσφέροντας έσοδα στο ταμείο του κράτους» τόνισε η κ. Κωνσταντάρα που πρόσθεσε ότι «κάθε χρονιά είχαμε κενά, αφού εδώ και χρόνια 6ωρο ή 7ωρο δεν έχουν κάνει τα παιδιά μας αλλά πρώτη φορά έχουμε τόσα πολλά κενά με αποτέλεσμα τα παιδιά μας να μη κάνουν μαθήματα».

Πάντως οι γονείς και οι μαθητές δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις του έως ότου καλυφθούν από το υπουργείο όλα τα κενά στο διδακτικό προσωπικό του σχολικού συγκροτήματος.

Πηγή: thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: