"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Δήμος Αριστοτέλη: Δυνατότητα ρύθμισης οφειλών για όλους εφόσον βεβαιωθούν έως 31 Οκτωβρίου - Απαλλαγή προσαυξήσεων και προστίμων για ευάλωτους οφειλέτες

Δυνατότητα ρύθμισης κάθε είδους οφειλών προς το Δήμο, εφόσον
 βεβαιωθούν έως τις 31 Οκτωβρίου 2024 ανακοινώνει ο Δήμος Αριστοτέλη, σε εφαρμογή σχετικής νομοθεσίας (άρθρο 25 του Ν. 5143/2024).

Καλούνται οι δημότες που έχουν ή θα δημιουργήσουν οφειλές προς το Δήμο Αριστοτέλη έως τις 31 Οκτωβρίου, να προσέλθουν στο Γραφείο Εσόδων, Περιουσίας & Ταμείου του Τμήματος Οικονομικών Υπηρεσιών για να τις ρυθμίσουν, προκειμένου να αποφευχθούν τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, τα οποία εφαρμόζονται σύμφωνα με τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.

Αναλυτικά η ρύθμιση προβλέπει ότι:


Ø  Κάθε είδους οφειλές προς τους Δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα,  εφόσον αυτές έχουν βεβαιωθεί έως 31.10.2024, δύναται, ύστερα από αίτηση του οφειλέτη προς την αρμόδια για την είσπραξή τους υπηρεσία του οικείου δήμου ή του νομικού του προσώπου να ρυθμίζονται και να εξοφλούνται σε έως εξήντα (60) δόσεις. Οι δόσεις είναι μηνιαίες και ισόποσες πλην της τελευταίας που μπορεί να είναι μικρότερη των υπολοίπων. Κάθε δόση, πλην της τελευταίας, δεν μπορεί να είναι μικρότερη των πενήντα (50 ) ευρώ.

Ø  Για φυσικά πρόσωπα τα οποία πληρούν τα κριτήρια του ευάλωτου οφειλέτη, προβλέπεται η δυνατότητα, οι οφειλές να ρυθμίζονται και να καταβάλλονται με απαλλαγή από προσαυξήσεις, τόκους εκπρόθεσμης καταβολής και από τα πρόστιμα λόγω εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής ή ανακριβούς δήλωσης ή λόγω μη καταβολής τέλους, με το ποσοστό απαλλαγής να κυμαίνεται από 75% έως 95% ανάλογα με τον αριθμό δόσεων εξόφλησης της οφειλής.

 

Σε κάθε περίπτωση, η αίτηση του οφειλέτη για την υπαγωγή στη ρύθμιση κάθε είδους οφειλών προς το Δήμο, υποβάλλεται έως την 31.01.2025.

 

Δείτε αναλυτικά τη σχετική ανακοίνωση και τις λεπτομέρειες της διαδικασίας ρύθμισης των οφειλών, στον σχετικό σύνδεσμο που ακολουθεί:

http://dimosaristoteli.gr/cos/sites/default/files/files/RYTHMISI_OFEILWN_5143_24.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια: