"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής τίμησε την ημέρα Εθνικής Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου στα Νέα Μουδανιά, στο Δήμο Νέας Προποντίδας. 

Η Ημέρα Εθνικής Μνήμης καθιερώθηκε με ομόφωνο Ψήφισμα της Βουλής των Ελλήνων στις 24/4/1998, για να διατηρείται ζωντανή η ιστορική μνήμη της καταστροφής και του ξεριζωμού του Μικρασιατικού Ελληνισμού. Οι Έλληνες της Μικράς Ασίας, παρά τις αντιξοότητες, κατάφεραν να ορθοποδήσουν και να συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό στην ανάπτυξη και την πρόοδο της Ελλάδας. 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας Εργασιακών Υποθέσεων κ. Νικόλαος Μηλαπίδης, εκπροσωπώντας την Ελληνική Κυβέρνηση, η Βουλευτής Χαλκιδικής κα. Μάλαμα ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, εκπρόσωποι των....

Δήμων, του Στρατού και των Σωμάτων ασφαλείας, καθώς και Σύλλογοι και Σωματεία της Χαλκιδικής. 

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο για τους Έλληνες της Μικράς Ασίας και του Πόντου, στην παραλία των Νέων Μουδανιών. Εκ μέρους της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Χαλκιδικής, στεφάνι κατέθεσε η Περιφερειακή σύμβουλος κα. Πελαγία Ιορδανίδου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: