"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024

Ημερίδα για την Αγροτοκτηνοτροφία στη Γαλάτιστα με σημαντικές τοποθετήσεις!

Ο Δήμος Πολυγύρου ενημερώνει

Την ανάγκη να προστατευτεί ο αγροτικός-κτηνοτροφικός τομέας, που πλήττεται από την κλιματική κρίση, τόνισε ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Γιώργος Εμμανουήλ, στην ομιλία του κατά την έναρξη της ημερίδας για την Αγροτοκτηνοτροφία, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 14ης Γιορτής Κτηνοτροφίας-Γεωργίας στη Γαλάτιστα.
“Ο Δήμος Πολυγύρου διαθέτει έναν πολύ αναπτυγμένο Πρωτογενή Τομέα, ο οποίος δυστυχώς πλήττεται εξαιτίας τη κλιματικής κρίσης. Πρέπει στο επόμενο διάστημα να πάμε σε πιο έξυπνες μορφές καλλιέργειας με στόχο τη βιώσιμη Γεωργία και ταυτόχρονα να προχωρήσουμε στις απαιτούμενες υποδομές, όπως φράγματα, σύγχρονα αρδευτικά δίκτυα ώστε.... να προστατέψουμε και να αναδείξουμε τα αγροτικά μας προϊόντα”, τόνισε ο κ. Εμμανουήλ.
Για την αποφασιστικότητα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, να ενισχύσει τον πρωτογενή τομέα, που αποτελεί σημαντικό κλάδο της εθνικής οικονομίας, μίλησε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, Γεώργιος Στρατάκος.
“Έχουμε τη βούληση να πάρουμε τολμηρές αποφάσεις και τη δύναμη να παλέψουμε για όσα θα κάνουν τον πρωτογενή μας τομέα, τον σημαντικό αυτό κλάδο της εθνικής μας οικονομίας, να γίνει πιο ισχυρός, να γίνει ακόμα πιο ανταγωνιστικός και να μετατραπεί στον πλέον δυναμικό πυλώνα ανάπτυξης. Στηρίζουμε, επίσης, πρωτοβουλίες όπως η 14η Γιορτή Κτηνοτροφίας, που βοηθούν ώστε ο πρωτογενής τομέας να μετατραπεί σε μοχλό τοπικής ανάπτυξης, προόδου και ευημερίας, διότι η κτηνοτροφία δεν είναι απλώς ένα επάγγελμα, αλλά ένας τρόπος ζωής, μια σχέση αλληλεξάρτησης με τη φύση και τη γη μας”, επεσήμανε ο κ. Στρατάκος.
Στην ημερίδα μίλησε, ο Κτηνίατρος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε.Χ., Ιωάννης Μέρκος, για το θέμα «Πανώλη και όχι μόνο…», η Κτηνίατρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Αθανασία Μαδεμλή, για τη Νέα ΚΑΠ και τις Ενισχύσεις στη Κτηνοτροφία, ενώ ο Προϊστάμενος του Γραφείου Εποπτείας Ζωικού Κεφαλαίου του ΕΛΓΑ, Στέφανος Νότης, ανέπτυξε την Ασφαλιστική Κάλυψη του ζωικού κεφαλαίου από τον ΕΛΓΑ.

Παρόντες ήταν ο Βουλευτής Χαλκιδικής, Απόστολος Πάνας, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Χαλκιδικής, Κατερίνα Ζωγράφου, οι οποίοι χαιρέτησαν την εκδήλωση, και οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Πολυγύρου Κ. Σακελλάρης, Γ. Λελεγιάννης, Α. Αβέρη και Α. Τσίγκας, οι Πρόεδροι Δ.Κ. Γαλάτιστας και Δουμπιών, καθώς και ο Πρόεδρος Αγροτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Γαλάτιστας. 











Δεν υπάρχουν σχόλια: