"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Ολοκληρώθηκαν τα έργα στον δρόμο Σημάντρων - Πορταριάς

«Έργα αποκατάστασης του οδικού δικτύου Σημάντρων- Πορταριάς (έως τον κόμβο με την Ε.Ο. Ν. Μουδανιών - Ν. Τρίγλιας)», προϋπολογισμού μελέτης 4.700.000,00€, πραγματοποιούνται με χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης.

Στην παρούσα φάση ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο οδικό τμήμα Πορταριά - Σήμαντρα, μήκους περίπου 5,00 km, που περιλάμβανε εκατέρωθεν διαπλάτυνση 1,00m+1,00m. Το νέο πλάτος της οδού διαμορφώνεται πλέον σε 8,00m με τα ερείσματα. Η οδός διαθέτει πλάτος 4,00 m ανά λωρίδα κυκλοφορίας, με έρεισμα και με... επενδεδυμένη τριγωνική τάφρο απορροής όπου απαιτήθηκε. Επιπλέον, υλοποιήθηκε συνολική ασφαλτόστρωση της οδού, διαγράμμιση και σήμανση.
Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU. Η πράξη εντάχθηκε με την ΚΥΑ 89519/23-12-2022 (ΑΔΑ: 6ΣΩΣ46ΜΤΛ6-ΦΘΡ) στο «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο», η οποία χρηματοδοτείται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.









Δεν υπάρχουν σχόλια: