"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 7 Μαΐου 2024

Ποδηλατοβόλτα, Κυριακή 12 Μαΐου 2024, στον Πολύγυρο

Την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 θα πραγματοποιηθεί η ποδηλατική δράση «Ποδηλατοβόλτα», για παιδιά ηλικίας 8-12 ετών (Γ’, Δ’, Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού) στο πλαίσιο του μεγάλου ποδηλατικού αγώνα «Πρωτάθλημα Δρόμου της Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ. Αντοχής» που θα γίνει την ίδια μέρα στον Πολύγυρο.
Τα παιδιά που θα δηλώσουν συμμετοχή θα συγκεντρωθούν στις 10:30 στην αυλή του Α’ Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου με τα ποδήλατα τους και απαραίτητα τα ποδηλατικά τους κράνη. Εκεί θα γίνει μια ενημέρωση σχετικά με την ποδηλατική δράση, τα οφέλη της ποδηλασίας και τους βασικούς κανόνες οδικής κυκλοφορίας από εκπαιδευτές οδήγησης του Σωματείου Επαγγελματιών Εκπαιδευτών Υποψήφιων Οδηγών Ν. Χαλκιδικής.
Στη συνέχεια θα φορέσουν τα ανακλαστικά τους γιλέκα και θα οδηγηθούν στην αφετηρία όπου θα δοθεί η εκκίνηση της ποδηλατοβόλτας ανά τάξη. Οι μικροί ποδηλάτες θα κάνουν μια μεγάλη κυκλική διαδρομή επί της οδού Ασκληπιού σε μορφή βόλτας (ήπια ποδηλασία). Κάθε τάξη θα συνοδεύεται από δύο εθελοντές-βοηθούς ποδηλάτες. Στον τερματισμό όλα τα παιδιά θα πάρουν μετάλλιο από την Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ.!
Οι στόχοι της δράσης είναι πολλαπλοί και για τα παιδιά αλλά και για τους γονείς που θα τα συνοδεύουν:

Πρωταρχικός σκοπός είναι να εμφυσήσει στους μικρούς μας φίλους την αγάπη για το ποδήλατο ως ένα μέσο άσκησης που βοηθά στην ενδυνάμωση του σώματος τους ενισχύοντας τους μύες και τη δομή των οστών. Επιπλέον βελτιώνει την αντοχή τους και μειώνει την πιθανότητα παχυσαρκίας.
Επίσης δίνει τη δυνατότητα στους γονείς να κατανοήσουν ότι το ποδήλατο είναι ένας τρόπος ψυχαγωγίας, ένα σύμβολο ελευθερίας που προκαλεί στα παιδιά μεγάλη χαρά, βελτιώνει την αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθησή τους και ταυτόχρονα αποτελεί μια εξαιρετική οικογενειακή δραστηριότητα αναψυχής.
Τα ποδήλατα αποτελούν ένα εξαιρετικό εργαλείο για την ευαισθητοποίηση των παιδιών προς το περιβάλλον. Οι μικροί μας φίλοι θα γνωρίσουν το ποδήλατο ως ένα πράσινο μέσο μεταφοράς.
Τέλος οι μικροί ποδηλάτες θα εξοικειωθούν με τους βασικούς κανόνες οδικής κυκλοφορίας και όλους τους άγραφους κανόνες συνύπαρξης και σεβασμού προς τους άλλους ποδηλάτες, ανθρώπους πεζούς και οδηγούς.
Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι η «ποδηλατοβόλτα» θα είναι μια παράλληλη εκδήλωση ενός ποδηλατικού πρωταθλήματος και έτσι θα δοθεί η ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν το ποδήλατο ως ένα ακόμη οργανωμένο άθλημα.

Η δράση γίνεται σε συνεργασία του Σύλλογος Δρομέων Υγείας Χαλκιδικής, με τους Συλλόγους Γονέων & κηδεμόνων του 1ου, 2ου & 3ου Δημοτικών Σχολείων Πολυγύρου. 

Υπό την Αιγίδα του Δήμου Πολυγύρου.

Αρωγοί στη δράση αυτή είναι η Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ., η Ε.Ο.Π., η ΛΕΦΕΔ Ν.ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, το Σωματείο Επαγγελματιών Εκπαιδευτών Υποψήφιων Οδηγών Ν. Χαλκιδικής, το SAFECYCLE4KIDS και οι εθελοντές ποδηλάτες.

Με την συμβολή της τροχαίας Πολυγύρου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: