"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020

"Κάλλιο αργά παρά ποτέ"

Ο συνδυασμός "Συνεργασία Πολιτών Δήμου Πολύγυρου", επισημαίνει τα παρακάτω, σχετικά με τις μόνιμες ομπρέλες ιδιωτών στις παραλίες του Δήμου:
"Αγαπητοί φίλοι,
Όλοι έχουμε έρθει αντιμέτωποι με τις λογικές τύπου: "παρκάρω στο πεζοδρόμιο μου", περνάω μπροστά στο ταμείο γιατί "ήμουν από πριν εδώ αλλά δεν με είδες", βάζω το αμάξι στην ράμπα αναπήρων - "δύο λεπτάκια θα μου πάρει". 
Τα καλοκαίρια δυστυχώς είναι μια ακόμη ευκαιρία να ξεδιπλωθούν αυτές οι συμπεριφορές και στις παραλίες μας, οι οποίες είναι δημόσιες και θα έπρεπε όλοι να μπορούμε να τις χρησιμοποιούμε με ίσους όρους. Κάποιοι συμπολίτες μας, όμως, έχουν διαφορετική αντίληψη και θεωρούν ότι η άμμος είναι προσωπική τους περιουσία.
Αυτή την περίοδο ιδίως, που όλοι ψάχνουν ένα μέρος όπου...
μπορούν να απολαύσουν την θάλασσα κρατώντας τις απαιτούμενες αποστάσεις, λόγω της πανδημίας, είναι διπλά ανεύθυνη η παρακάτω συμπεριφορά. 
Η φωτογραφία είναι απ'την παραλία Γερακινής, όπου σε μια απόσταση λίγων μέτρων, αυτή τη στιγμή, υπάρχουν δέκα ομπρέλες, με καρέκλες, ξαπλώστρες και φουσκωτά δεμένα με λουκέτα, ώστε να διασφαλιστεί η κυριότητα της "περιουσίας" τους. Το φαινόμενο αυτό, δυστυχώς, υπάρχει σε όλες τις παραλίες του Δήμου μας.
Έχουμε επανειλημμένα θέσει το αίτημα της αφαίρεσης τους στην διοίκηση του Δήμου, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Η κατάσταση αυτή στις παραλίες έχει παγιωθεί και καθιερωθεί.
Μπορεί η καλοκαιρινή σεζόν να εκπνέει, αλλα δυστυχώς του χρόνου το φαινόμενο θα επανέλθει δριμύτερο.
Ζητάμε, έστω και τώρα, να υπάρξει δραστική παρέμβαση, ώστε να δείξει ο Δήμος την πρόθεσή του και την αποφασιστικότητα του, προκειμένου να εξαλειφθεί οριστικά".

1 σχόλιο:

Gerakina είπε...

Αν και εγω ανήκω σε αυτούς πού βάζουν τη ομπρέλα για 3 μήνες στην αμμουδιά την παρατήρηση που κάνετε την βρίσκω σωστή αλλα: εχω αγοράσει σπίτι το 1997 και μέχρι στιγμής δεν γνωρίζω εάν υπάρχει Δήμος που είναι υπεύθυνος για την γερακηνη, 23 χρονια και διπλα σε 5σπερο ξενοδοχείο ο δρόμος παραμένει χωματόδρομος και κάτι πού μάλλον δεν υπάρχει κάπου στον κόσμο δεν έχουμε οδός και νούμερο σπιτιου! Υπάρχουν σπίτια που 23 χρόνια δεν εχουν αδειάσει το λήμματα η θάλασσα γεμάτη απο ταχύπλοα που σταματούν όπου τούς καπνίζει 33 χρόνια δεν είδα κάποιον υπεύθυνο να περάσει και να ελέγξει οτιδήποτε εαν λοιπόν το πρόβλημα είναι η ομπρέλες ας γίνει κάτι θα χαρώ να το ζήσω το υπάρχει κράτος που λειτουργεί. Ευχαριστώ