"ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕΙ"

powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

ΜΙΑ ΞΕΝΗΤΕΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ


Του Γιάννη Αικατερινάρη
Έκπληξη και θετικά σχόλια προκάλεσε η χθεσινή (Πολύγυρος, Κυριακή 6-9-2019) συγκέντρωση των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής, με σκοπό τη συγκρότηση της παράταξης "ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία". Εκτός από την τεκμηριωμένη όσο και διαφωτιστική ομιλία του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλου, εντυπωσίασε το πλήθος όσων πήραν μέρος στην εκδήλωση, αλλά και οι τοποθετήσεις πολλών από αυτούς.
Ανάμεσα στις τελευταίες ξεχώρισα τις...
παρεμβάσεις δύο επιστημόνων, ξενιτεμένων  πριν δεκαετίες στη Γερμανία, όπου έκαναν λαμπρή καριέρα, χωρίς ωστόσο να πάψουν ποτέ να νοιάζονται για την πατρίδα. Ήταν ο Γιώργος Χρ. Γαβρίλης από τον Πολύγυρο και η γυναίκα του Εύη Γαβρίλη - Κασσαβέτη, γιατρός από την Κρήτη.
θα σταθώ στο πνεύμα της ομιλίας της Εύης, δημοσιεύοντας με την άδειά της αποσπάσματα από μια πρόσφατη ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Αποτελούν μια διαμαρτυρία και αναδεικνύουν μια στάση ζωής ενός άδολου και σκεπτόμενου πολίτη. Είναι η αντίδρασή του απέναντι στη συνεχή προπαγάνδα και τη διαστρέβλωση πολλών γεγονότων, με τη συνήθη πια χρησιμοποίηση ψευδών στοιχείων.  Έχοντας λοιπόν και την εμπειρία των όσων έζησε και ζει στη Γερμανία, επεσήμανε:  
«Παρακολουθώ τα πάντα αδιαλείπτως, όλα τα χρόνια της υπέρογκης "αριστερής παρένθεσης". Εγώ που δεν δεσμεύομαι από κανένα προεκλογικό περιορισμό ή σκοπιμότητα σιχάθηκα να ακούω ψέματα από τους δήθεν ειλικρινείς για τις  μεγάλες αλήθειες του "ψεύτη" πρωθυπουργού, όπως οι ίδιοι τον αποκαλούν. Αποφάσισα λοιπόν να μιλήσω έξω απ’ τα δόντια και να πω όλα όσα με καθήλωσαν και με καθηλώνουν μέσα σ’ αυτή την απίστευτη φαρσοκωμωδία που παίζεται από σύσσωμη την αντιπολίτευση, τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια, χωρίς επιτυχία όπως πίστευα.
Απίστευτο μεν, αλλά αληθινό! Η φαρσοκωμωδία πέτυχε το σκοπό της, σύμφωνα με τα καταφανή αποτελέσματα των εκλογών στις 26 Μαΐου! Επειδή όμως είμαι κι εγώ, όπως και ο κ. Βενιζέλος, μία ενεργός αλλά και αφυπνισμένη πολιτικά πολίτης, δεν θα ξανακλείσω το στόμα μου!!!. Με το θάρρος της γνώμης και της αλήθειας του μυαλού μου, θα σας πω ξεκάθαρα τη γνώμη μου.
Όχι μόνο δεν θεωρώ ψεύτη τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά πιστεύω ότι είναι ο πιο ευθύς, ο πιο έντιμος και ο πιο προοδευτικός πρωθυπουργός που πέρασε μεταπολεμικά από τη χώρα και ο μόνος κατάλληλος ηγέτης να οδηγήσει οριστικά την πατρίδα μου έξω από την κρίση και σε μια ανυπολόγιστη, αυτή τη στιγμή, ευημερία!!!... Αφυπνιστείτε επιτέλους Έλληνες και βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει!!!...»
Τάδε έφη η Εύη, που πάντα παρακολουθούσε και συμμετείχε, κατά το δυνατό, στα πολιτικά δρώμενα της πατρίδας. Απομένει λοιπόν να δούμε την αύξηση του αριθμού όσων θα προσέλθουν στην κάλπη για να πάρουν μέρος σε μια διαδικασία, που αποτελεί βασική προϋπόθεση της σωστής λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος. Για να μην εκχωρήσουν σε άλλους το δικαίωμα να αποφασίζουν για το μέλλον το δικό τους και των παιδιών τους. Και προπαντός να πειστεί ο καθένας από αυτούς τους πολίτες, ότι πριν πάρει την όποια απόφαση επιλογής εκείνων που θα κυβερνήσουν τη χώρα τα επόμενα χρόνια,  θα πρέπει να προβληματιστεί  και να μην επηρεαστεί από την μαύρη προπαγάνδα πολλών μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Η ανάγκη ενός γόνιμου προβληματισμού δεν εντάσσεται τούτη την ώρα στα συνήθη ευχολόγια, αλλά αποτελεί ένα από τα πιο βασικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον συνειδητό πολίτη!
Πολύγυρος 11-6-2019
Γιάννης Κύρκου Αικατερινάρης
Αρχιτέκτων, π. πρόεδρος του ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: