"ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕΙ"

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Τρία κρούσματα ιλαράς στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής

Σε έξαρση βρίσκεται η επιδημία ιλαράς σε αρκετές ευρωπαϊκές πόλεις, μεταξύ των οποίων και της Ελλάδας.
Στη Χαλκιδική νόσησαν ένας γιατρός, μία νοσηλεύτρια και μία διοικητική υπάλληλος του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής (Γ.Ν.Χ.), στον Πολύγυρο.
«Πρόκειται για τρία άτομα που ανήκουν στο προσωπικό του Γ.Ν.Χ. Τα δύο περιστατικά νοσηλεύτηκαν στο Γ.Ν.Χ. και το τρίτο σε...
νοσηλευτικό ίδρυμα της Θεσσαλονίκης» ανέφερε μιλώντας στο halkidikifocus.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, Νίκος Παπαγρηγορίου.
«Οι δύο ασθενείς έλαβαν εξιτήριο σήμερα (Πέμπτη 26/4), οπότε και επιβεβαιώθηκαν τα κρούσματα ενώ ο τρίτος παραμένει για νοσηλεία στη Θεσσαλονίκη, καθώς υπάρχουν ενδείξεις για εμφάνιση επιπλοκών», πρόσθεσε.
Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, γράφει το halkidikifocus.gr, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εμφανιστούν και νέα κρούσματα, καθώς η ιλαρά βρίσκεται σε μεγάλη έξαρση αυτήν την περίοδο και αποτελεί νόσο υψηλής μεταδοτικότητας.
«Είναι άξιο απορίας γιατί δεν εκδόθηκε σχετική ανακοίνωση από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου ώστε να ενημερωθεί το κοινό που πρόκειται προσέλθει να αποφύγει την παραμονή του», τόνισε ο κ. Παπαγρηγορίου. Ωστόσο, ο ίδιος διευκρίνισε ότι έχουν δοθεί οι γενικές οδηγίες για την αντιμετώπιση της νόσου στους χώρους της νοσηλευτικής μονάδας.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, για την πρόληψη νέων κρουσμάτων θα πρέπει να περιορίζεται η διάρκεια του επισκεπτηρίου στους θαλάμους των ασθενών και η αποφυγή προσέλευσης στο νοσοκομείο εφόσον δεν συντρέχει σοβαρός λόγος. Ακόμη, οι πολίτες θα πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των μονάδων υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: