«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Τιμήθηκε ο Μανώλης Σύγγελης

 Σε κλίμα συγκίνησης σε ένα κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Μαΐου 2017 η εκδήλωση - αφιέρωμα στον Μανώλη Σύγγελη με τη συμμετοχή των μουσικών συνόλων του Δημοτικού Ωδείου Πολυγύρου.
Δύο σχεδόν χρόνια μετά τον θάνατό του ο Δήμος Πολυγύρου, το Ν.Π. «Αριστοτέλης» και ο Σύλλογος Γονέων και Φίλων Παιδικής Χορωδίας Πολυγύρου τίμησαν τον Μανώλη Σύγγελη για την προσφορά του στην αυτοδιοίκηση και τον πολιτισμό και την μεγάλη δράση του σε κάθε τομέα της κοινωνικής ζωής του τόπου.
Ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος, έκανε λόγο...
για έναν άνθρωπο με σημαντική συνεισφορά στον Πολύγυρο και στον πολιτισμό, ιδιαίτερα αγαπητό στον κόσμο. Είπε ακόμα ότι αγαπούσε πραγματικά τον Δήμο Πολυγύρου και εργαζόταν ακούραστα για αυτόν ενώ σε μεγάλο βαθμό η πολιτιστική δραστηριότητα στην πόλη άνθισε χάρη στις δικές του προσπάθειες και πρωτοβουλίες.
Για την προσφορά του στο πολιτισμό μίλησε και η πρόεδρος του Μορφωτικού – Πολιτιστικού και Αθλητικού Νομικού Προσώπου του Δήμου Πολυγύρου «Αριστοτέλης», Ιφιγένεια Κυριάκου, όπως και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Φίλων Παιδικής Χορωδίας Πολυγύρου, Βασίλειος Σπυρόπουλος, που παρουσίασε τις σημαντικότερες στιγμές της διαδρομής του. Ο κ. Στέλιος Σταύρου, τέως πρόεδρος της Παιδικής Χορωδίας, με συγκίνηση έκανε αναφορά στην ίδρυση της χορωδίας, που στην ουσία έγινε με πρωτοβουλία του Μανώλη Σύγγελη. Επίσης τόνισε ότι και η Μικτή χορωδία Πολυγύρου αλλά και η Βυζαντινή είναι δημιουργήματά του.
Τον λόγο πήρε και ο πρώην Δήμαρχος Πολυγύρου και πρώην Νομάρχης Χαλκιδικής, Βασίλειος Βασιλάκης, και τόνισε πως μαζί με τον Μανώλη Σύγγελη ξεκίνησε το ταξίδι του στην αυτοδιοίκηση από το Δήμο Πολυγύρου εξηγώντας ότι ήταν από τους καλύτερους συνεργάτες του, που εργαζόταν άοκνα και συστηματικά για το καλό του Πολυγύρου. Υπογράμμισε μάλιστα ότι η μεγάλη του αγάπη ήταν ο πολιτισμός και ότι όραμά του ήταν να δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές, ώστε η πρωτεύουσα του νομού να ξεχωρίζει σε αυτή την κατεύθυνση.
Στη συνέχεια προβλήθηκε βίντεο με τις σημαντικότερες στιγμές της ζωής του, οικογενειακές, αυτοδιοικητικές, πολιτιστικές κ.ά.
Τιμητική πλακέτα απένειμαν στην οικογένεια Σύγγελη ο Δήμαρχος Πολυγύρου και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Φίλων Παιδικής Χορωδίας Πολυγύρου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τραγούδια από την Παιδική, τη Μικτή, τη Βυζαντινή Χορωδία Πολυγύρου και το Φωνητικό Σύνολο «Θαμυριάδες».


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μια εκδήλωσης τιμής για έναν Άνθρωπο που άφησε το στίγμα του στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας.
Ο κ. Αλεβίζος στην επιστολή του που διαβάστηκε έκανε μια πολύ σωστή πρόταση για την ονομασία αίθουσας του ωδείου προς τιμήν του κ. Σύγγελη, μένει τώρα στη διοίκηση του Δήμου να υλοποιήσει την πρόταση αυτή.
Οψόμεθα...