"ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕΙ"

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει...

  • ΣΗΜΕΡΑ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ «Η εξυγίανση & η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων εν μέσω κρίσης και η ανάπτυξή τους σε άλλες χώρες» ΣΤΑ ΜΟΥΔΑΝΙΑ
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εμπόρων & Επαγγελματιών Νέων Μουδανιών και με την εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΕΠΕ (FBS) , σας προσκαλούν σήμερα Τετάρτη 3 Μαΐου 2017 και ώρα 19:00 στο κλειστό αμφιθέατρο του...
Πολιτιστικού Οργανισμού των Νέων Μουδανιών, στην ενημερωτική ημερίδα με θέμα : «Η εξυγίανση και η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων εν μέσω κρίσης και η ανάπτυξη τους σε άλλες χώρες». Στην ημερίδα θα αναλυθούν από στελέχη της εταιρείας, οι μέθοδοι και οι τεχνικές διατήρησης της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων, η εξυγίανση των επιχειρήσεων και ο εξωδικαστικός συμβιβασμός, οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, η ανάπτυξη των Ελληνικών εξαγωγών στη Ρωσία και των Ρωσικών επενδύσεων στη χώρα μας. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

  • ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΕ ΔΥΟ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΣΤΙΣ 5 ΜΑΙΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ
Το επιμελητήριο Χαλκιδικής διοργανώνει την Παρασκευή 05 Μαΐου 2017 και ώρα 19:00 στο Συνεδριακό του Κέντρο στον Πολύγυρο εκδήλωση με δύο θεματικές ενότητες :
1. «Πιστοποίηση επαγγελματικών προσόντων και δραστηριοτήτων»
2. «Ηλεκτρονικές συναλλαγές και ασφάλεια»
Στην εκδήλωση, στην πρώτη θεματική ενότητα, θα παρουσιασθεί η πρωτοβουλία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) να ιδρύσει φορέα πιστοποίησης για επαγγέλματα που μέχρι σήμερα δεν έχουν κάποιο ρυθμιστικό πλαίσιο, για επαγγελματικές δραστηριότητες που έχουν ενδιαφέρον για την τοπική οικονομία καθώς και παραδοσιακά επαγγέλματα που χάνονται στο πέρασμα του χρόνου ενώ αξίζει να τα προστατεύσουμε. Βασικός στόχος είναι η πιστοποίηση των φυσικών προσώπων μέσα από την αναγνώριση της κατάρτισης, της γνώσης και της εμπειρίας τους που ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένες και καταγεγραμμένες απαιτήσεις, προδιαγραφές και διαδικασίες που προβλέπονται από διεθνή πρότυπα. Την παρουσίαση στην πρώτη θεματική ενότητα, θα κάνει ο Διευθυντής του Διεπιμελητηριακού Φορέα Πιστοποίησης κος Άγγελος Τόλκας.
Στην δεύτερη θεματική ενότητα, η διοίκηση του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, αναγνωρίζοντας τη ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας, την ανάπτυξη της πληροφορικής και την ευρύτατη χρήση του Διαδικτύου στο σύνολο των καθημερινών δραστηριοτήτων μας, στην παραγωγική διαδικασία, στις συναλλαγές, στην εκπαίδευση, στη διασκέδαση, ακόμα και στον τρόπο σκέψεως του σύγχρονου ανθρώπου, αποφάσισε να οργανώσει την εκδήλωση – ημερίδα, προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη του πάνω σε θέματα που αφορούν την ασφάλεια των ηλεκτρονικών συναλλαγών. Απευθύνθηκε στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, που η αποστολή της συμπεριλαμβάνει την πρόληψη, την έρευνα και την καταστολή εγκλημάτων ή αντικοινωνικών συμπεριφορών, που διαπράττονται μέσω του διαδικτύου ή άλλων μέσων ηλεκτρονικής επικοινωνίας. Η παρουσίαση της δεύτερης θεματικής ενότητας θα γίνει από Αξιωματικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ..
Το διήμερο 5-6 Μαΐου θα λειτουργεί τις απογευματινές ώρες στον εξωτερικό χώρο του Επιμελητηρίου στον πεζόδρομο, έκθεση με παραδοσιακά προϊόντα του νομού μας. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) , του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ), της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).

  • ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ. ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΨΑΛΙΔΙ ΣΤΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ & ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ
Μαραθώνια ήταν η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τους δανειστές και όπως τουλάχιστον δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, έβγαλε «άσπρο καπνό». Όπως είπε ο ίδιος, πρόκειται για την «προκαταρκτική τεχνική συμφωνία», η οποία ανοίγει τον δρόμο για τις συζητήσεις για το χρέος και τη συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement). Τα βασικά σημεία της συμφωνίας:
(1). Από 1ης Ιανουαρίου 2019 περικόπτεται έως 18% η προσωπική διαφορά στις κύριες συντάξεις. Η μέση μείωση της σύνταξης θα είναι 9% μαζί στην προσωπική διαφορά σε κύριες και επικουρικές. (2) Από 1ης Ιανουαρίου 2020 (ή το 2019 αν δεν πιαστούν οι στόχοι) η μείωση του αφορολόγητου από 8.636 ευρώ στα 5.681 ευρώ θα φέρει επιβάρυνση από 650 ευρώ ακόμη και για τους φτωχότερους.(3) Το 2018 προβλέπονται μέτρα 447 εκατ. ευρώ από το 2018 με περικοπές επιδομάτων ανεργίας, τέκνων, φτώχειας και φυσικών καταστροφών, στήριξης οικογενειών και επιπλέον μείωση του επιδόματος θέρμανσης κατά 58 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, προβλέπεται η κατάργηση της έκπτωσης φόρου για ιατρικές δαπάνες, κάτι που θα αυξήσει το φορολογικό βάρος κατά 121 εκατ. ευρώ. (4) Στο Δημόσιο έρχεται νέα αξιολόγηση και κινητικότητα και επιβάλλεται «ταβάνι» στον αριθμό των συμβασιούχων. Ο λόγος της μιας πρόσληψης για κάθε πέντε αποχωρήσεις θα γίνει ένα προς τρία το 2018 εφόσον τηρούνται οι δημοσιονομικοί στόχοι. (5) Πωλείται το 30% ως 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ καθώς επίσης και το 17% του μετοχικού κεφαλαίου της επιχείρησης μέσω του ΤΑΙΠΕΔ. (6) Αλλαγές έρχονται στον τρόπο λειτουργίας των αγορών. Επεκτείνεται το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα θα πωλούνται και εκτός φαρμακείων. (7) Στα εργασιακά οι αλλαγές των προηγούμενων μνημονίων παρατείνονται με νόμο μέχρι τη λήξη του προγράμματος τον Ιούλιο του 2018. Αυτό σημαίνει ότι συνεχίζεται με δέσμευση της κυβέρνησης η απαγόρευση της επεκτασιμότητας των κλαδικών συμβάσεων.
Τα αντίμετρα θα εφαρμόζονται από το 2019 αν η κυβέρνηση ξεπεράσει τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ κατά 0,2%, άρα ο πήχης ανεβαίνει στο 3,7%. Προβλέπουν πακέτο φορολογικών μέτρων ύψους 1% του ΑΕΠ το 2019 και στοχευμένο πακέτο κρατικών δαπανών 1% το 2020. (1) μείωση του ποσοστού του φόρου στις επιχειρήσεις από 29% σήμερα σε 26% το 2019 (εκτιμώμενο κόστος στα κρατικά έσοδα 0,2% του ΑΕΠ),(2) μείωση του χαμηλότερου συντελεστή φυσικών προσώπων από 22% σήμερα σε 20% το 2019. Δεν αναφέρεται άλλη μείωση συντελεστών για τα φυσικά πρόσωπα.(3) προοδευτική μείωση των συντελεστών με τους οποίους υπολογίζεται η εισφορά αλληλεγγύης, διατηρώντας τα υφιστάμενα όρια εισοδήματος. Αυτό ουσιαστικά θα σημάνει ελάφρυνση κυρίως στα υψηλά, (4) επανασχεδιασμός (και όχι μείωση έως 40%) του ΕΝΦΙΑ με ελάχιστο κόστος για το Δημόσιο (μόλις 0,1% του ΑΕΠ ή περίπου 200 εκατ. ευρώ). Άρα η είσπραξη του ΕΝΦΙΑ δεν μπορεί να μειωθεί κάτω από τα 2,4 δισ. από 2,65 δισ. ευρώ σήμερα. Επιπλέον προγραμματίζονται στοχευμένες κοινωνικές δαπάνες όπως : αύξηση των στεγαστικών επιδομάτων, αύξηση του επιδόματος τέκνων, σχολικά γεύματα, νηπιαγωγείο / βρεφονηπιακοί , μείωση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στις δαπάνες Υγείας.
  • ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ Η ΑΥΞΗΣΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
Νέα βόμβα εισφορών για 1,4 εκατ. ασφαλισμένους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολουμένους και αγρότες, περιλαμβάνει το νέο επικαιροποιημένο μνημόνιο, καθώς οι δανειστές ζητούν την αύξηση της βάσης υπολογισμού των νέων εισφορών. Το ζήτημα αποτελεί μία από τις «τεχνικές διαφωνίες» με «σημαντική πολιτική διάσταση» όπως έλεγε χθες υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος, με την ελληνική πλευρά να επιδιώκει να μην υπάρξει κάποια αλλαγή στον υφιστάμενο τρόπο υπολογισμού των εισφορών. Οι δανειστές ζητούν οι νέες εισφορές να υπολογίζονται στο εισόδημα μετά τις δαπάνες αλλά πριν από τις ασφαλιστικές εισφορές του προηγούμενου έτους. Αυτό στην πράξη θα οδηγούσε σε μεγάλη αύξηση των εισφορών, καθώς βάσει των πρώτων υπολογισμών θα αύξανε το εισόδημα κατά τουλάχιστον 8%. Μάλιστα, στα κείμενά του το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ζητεί επίσης η βάση για τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης να μη μειώνεται από τις μεταφερόμενες ζημίες και να μην επιβληθούν εισφορές στα μερίσματα. Πηγές από το υπουργείο Εργασίας υποστήριζαν, πάντως, ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών.

  • ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΑΠΟ ΜΑΪΟ ΕΩΣ ΚΑΙ ΟΚΤΩΒΡΙΟ
Tο άνοιγμα όλων των καταστημάτων τις Κυριακές από τον Μάιο έως και τον Οκτώβριο συμφώνησαν κυβέρνηση και δανειστές στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη της συμφωνίας. Η απόφαση αυτή, που προκαλεί τις έντονες αντιδράσεις τόσο της ΕΣΕΕ όσο και της ΓΣΕΒΕΕ, αναμένεται να ψηφισθεί με τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα το αργότερο έως τις 15 Μαΐου. Με την ψήφιση του σχετικού νόμου, που αναμένεται εντός των επόμενων ημερών, όλα τα καταστήματα ανεξαιρέτως μεγέθους και δραστηριότητας θα μπορούν να είναι ανοικτά τις Κυριακές έως και το τέλος Οκτωβρίου. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στις τουριστικές περιοχές η πλειονότητα των καταστημάτων μπορούσε να λειτουργήσει και με το υφιστάμενο πλαίσιο, ωστόσο απαγορευόταν η λειτουργία των καταστημάτων με εμβαδόν άνω των 250 τ.μ., κάτι το οποίο στην πράξη δεν εφαρμοζόταν. 

  • ΕΡΕΥΝΑ ΣΟΚ: ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΚΡΑΙΑΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΤΟ 13,6% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία στα οποία καταλήγει έρευνα της διαΝΕΟσις, η οποία δείχνει ότι, το 2016, 1.488.714 Έλληνες εξακολουθούσαν να ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχιας, παρά το γεγονός ότι το ποσοστό, σύμφωνα με την έρευνα, έχει μειωθεί συγκριτικά με το 2015. Αναλυτικότερα, τα ποσοστά ακραίας φτώχειας μειώθηκαν για τρίτη χρονιά το 2016 και διαμορφώθηκαν στο 13,6% έναντι 15% το 2015, 15,7% το 2014 και 17,1% το 2013. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2009, πριν η χώρα εισέλθει σε μνημόνιο, το ποσοστό διαμορφωνόταν μόλις στο 2,2%. Επιπλέον, αυτή τη φορά οι ερευνητές κατέγραψαν και τη γεωγραφική κατανομή της φτώχειας. Προκύπτει, λοιπόν, ότι η ακραία φτώχεια είναι σταθερά χαμηλότερη στις αγροτικές (αραιοκατοικημένες) περιοχές από ό,τι στην Αθήνα και τις άλλες πόλεις. Η Κρήτη, η Ήπειρος, η Πελοπόννησος και τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου πλήττονται λιγότερο, ενώ η Κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία και η Δυτική Ελλάδα πλήττονται περισσότερο.
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΕΩΝ ΕΥΝΟΪΚΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ 3299/2004 & 3908/2011
Με τις παρακάτω ρυθμίσεις δίνεται η δυνατότητα σε όλα τα επενδυτικά σχέδια με σημαντικό βαθμό υλοποίησης να τύχουν των ευνοϊκών ρυθμίσεων χορήγησης παράτασης του χρόνου υλοποίησης και να ολοκληρωθούν ομαλά.
Α. Νέα καταληκτική ημερομηνία έκδοσης των παραστατικών δαπανών της επένδυσης για τη χορήγηση παράτασης της προθεσμίας ολοκλήρωσης. Για τα επενδυτικά σχέδια που έχουν υπαχθεί στον νόμο 3299/04, στο αίτημα παράτασης που δικαιούνται να υποβάλλουν έως τις 30 Ιουνίου 2017, δύνανται να συμπεριλάβουν και παραστατικά δαπανών με ημερομηνία έκδοσης και πέραν της 31ης Μαρτίου 2017 που έχει ορισθεί νέα ημερομηνία λήξης της προθεσμίας ολοκλήρωσής τους, και έως την παραπάνω καταληκτική ημερομηνία υποβολής (30-6-2017).

Β. Ρυθμίσεις για την τροποποίηση του οικονομικού αντικειμένου καθώς και του φυσικού αντικειμένου της επένδυσης.
Για τα επενδυτικά σχέδια που έχουν υπαχθεί στους νόμους 3299/2004 και 3908/2011 – η προϋπόθεση της υλοποίησης του 50% του οικονομικού αντικειμένου για τη χορήγηση πρόσθετης παράτασης της προθεσμίας ολοκλήρωσης αφορά και στις περιπτώσεις του τελικού κόστους του επενδυτικού σχεδίου, όπως θα περιέχεται σε υπεύθυνη δήλωση του φορέα της επένδυσης, και όχι μόνο του αρχικά εγκεκριμένου στην απόφαση υπαγωγής.Τα υποβαλλόμενα αιτήματα τροποποίησης του φυσικού αντικειμένου με ταυτόχρονη μείωση της παραγωγικής δυναμικότητας της ενισχυόμενης μονάδας έως 25% θα γίνονται αυτοδίκαια δεκτά εφ’ όσον πληρούνται οι λοιποί όροι του νόμου. Τα αιτήματα τροποποίησης του φυσικού αντικειμένου με ταυτόχρονη μείωση της παραγωγικής δυναμικότητας της ενισχυόμενης μονάδας από 25% και έως 50% θα γίνονται δεκτά μετά την εξέταση του αιτήματος από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Στις περιπτώσεις αυτές θα μειώνεται το ενισχυόμενο κόστος κατά το ποσό που προκαλείται από την τροποποίηση της επένδυσης.Η υλοποίηση του 50% του οικονομικού αντικειμένου θα αναφέρεται στο τελικό τροποποιημένο κόστος. Αιτήματα μείωσης της δυναμικότητας πέραν του 50% δεν θα γίνονται δεκτά.

  • ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ IV ΤΗΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα»
Ανακοινώθηκε η Απόφαση Παράτασης της προθεσμίας υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών Ένταξης του Παραρτήματος IV της Αναλυτικής Πρόσκλησης της Δράσης «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα» του ΕΠ «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)», ΕΣΠΑ 2014 – 2020 (Α.Π.:2002/723/Α2 – 27.04.2017) έως την Πέμπτη 15η Ιουνίου 2017 και η μη τήρησή της οδηγεί στην απόρριψη του επιχειρηματικού σχεδίου.

  • ΥΠ.ΟΙΚ. : ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΜΕ ΤΟ Taxis, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΥΦ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ
Μπλόκο στη φοροδιαφυγή που συντελείται με τα κόλπα των επιτήδειων στις φορολογικές ταμειακές μηχανές επιχειρεί να βάλει το Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο παράλληλα καταστρώνει στις επόμενες κινήσεις του για την απευθείας διασύνδεση των συναλλαγών με το ΤΑΧΙS. Σύμφωνα με δημοσιεύματα , το πρώτο βήμα που σχεδιάζεται είναι η εφαρμογή ενός μηχανισμού στις φορολογικές ταμειακές μηχανές, ο οποίος ακυρώνει κάθε προσπάθεια των επίδοξων φοροφυγάδων να επεμβαίνουν σ΄ αυτές και να διαγράφουν συναλλαγές στο τέλος της ημέρας. Ο μηχανισμός προστίθεται στην φορολογική ταμειακή μηχανή καταγράφει όλες τις συναλλαγές και δεν επιτρέπει παρεμβάσεις. Η επόμενη κίνηση του υπουργείου Οικονομικών είναι η διασύνδεση των συναλλαγών που γίνονται στην χονδρική με το TAXIS. Στόχος είναι, κατά τους επόμενους μήνες, να λυθεί το θέμα των τεχνικών προδιαγραφών που θα έχει το συγκεκριμένο λογισμικό μέσω του οποίου θα δίνει η διασύνδεση. Στο σχεδιασμό του υπουργείου σύμφωνα με τα δημοσιεύματα είναι η κατάργηση της υποχρέωσης των επιχειρήσεων να αποστέλλουν στις φορολογικές αρχές τις συγκεντρωτικές καταστάσεις προμηθευτών - πελατών, μετά την υλοποίηση της απευθείας διασύνδεσης των συναλλαγών χονδρικής με το ΤAXIS.

  • ΑΠΟ ΤΡΙΤΗ 2 ΜΑΗ ΟΙ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΑΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ
Την Τρίτη 2 Μαΐου ξεκίνησαν οι ενδιάμεσες εαρινές εκπτώσεις και θα διαρκέσουν έως τη Δευτέρα 15 Μαΐου. Τα καταστήματα μπορούν να προαιρετικά να λειτουργήσουν και την Κυριακή 7 Μαΐου, από τις 11:00 έως τις 20:00.

  • ΣΤΑ 5,5 ΔΙΣ Η ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΜΕ ΚΑΡΤΕΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ
Στα 5,5 δισ. ευρώ εκτιμάται ότι ανήλθε η αξία των συναλλαγών που έγιναν με «πλαστικό χρήμα» το πρώτο τετράμηνο του έτους, καταγράφοντας μια μέση ετήσια αύξηση της τάξεως του 22% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016, έτος κατά το οποίο οι συνολικές συναλλαγές με κάρτες ανήλθαν στα 320 εκατομμύρια και η αξία τους στα 19 δισ. ευρώ. Τα στοιχεία αποτελούν εκτιμήσεις της Cardlink.
  • ΔΡΑΣΗ 4.2.1. : «ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ , ΕΜΠΟΡΙΑ Ή ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ»1η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Δημοσιεύτηκε η 1Η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την υποβολή αιτήσεων στήριξης για επενδύσεις στην μεταποίηση , εμπορία ή και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων (Μέτρο 4.2) του Προγράμματος «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2014 – 2020» και συγκεκριμένα Δράση 4.2.1. «Μεταποίηση , εμπορία ή και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων με τελικό προϊόν εντός του Παραρτήματος Ι της Συνθήκης για την λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (γεωργικό Προϊόν) . Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν από το διαδικτυακό τόπο www.agrotikianaptixi.gr και www.minagric.gr και να αποστείλουν τα ερωτήματά τους με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στη διεύθυνση me22u174@minagric.gr. Για ζητήματα που αφορούν τη χρήση του πληροφοριακού συστήματος ΠΣΚΕ , οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλλουν τα ερωτήματά τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση itsergoulas@mou.gr
  • ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ Γ.Ε.ΜΗ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
Όλοι οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. που δεν είναι κεφαλαιουχικές εταιρίες, δηλαδή όλοι εκτός από Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., και πιο συγκεκριμένα οι Ο.Ε. , Ε.Ε., Συν ΠΕ,. ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ κλπ, έχουν υποχρέωση καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής τους δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υ.Α. 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ Β’ 3623). Η καταχώριση πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με ηλεκτρονικό τρόπο από την ιστοσελίδα https://services.businessportal.gr.

ΝΕΕΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις αναβαθμίζει τις ψηφιακές του υπηρεσίες με σύγχρονες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που τις παρέχει δωρεάν σε όλα τα μέλη του, για την αύξηση της εξωστρέφειας και των πωλήσεων των τοπικών επιχειρήσεων. Συνολικά προσφέρονται 4 νέες υπηρεσίες: 1. Ιστοσελίδα προβολής των Τουριστικών Επιχειρήσεων Χαλκιδικής σε Πανελλαδική Τουριστική Πύλη (www.filoxeno.com) που υποστηρίζεται από τα Ελληνικά Επιμελητήρια, αλλά και στην Τοπική Τουριστική Πύλη που ετοιμάζεται. Αφορά καταλύματα ή ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, επιχειρήσεις διασκέδασης, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις δραστηριοτήτων, τοπικών προϊόντων κ.ά. Ειδικά στις Επιχειρήσεις Διαμονής προσφέρεται δωρεάν πλήρες και αυτοδιαχειριζόμενο σύγχρονο Σύστημα Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (e-booking) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης, αλλά μπορεί να δέχεται και κατευθείαν κρατήσεις από την Τουριστική πύλη. 2. Ηλεκτρονικό Κατάστημα (e-shop) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης με ταυτόχρονη προβολή προϊόντων και στην Πανελλαδική Επιμελητηριακή Αγορά Προϊόντων: www.directmarket.gr . 3. Υπηρεσία Online Συμβούλου με ενημερωμένο περιεχόμενο που συνοδεύεται και από Υπηρεσία Online Συμβουλευτικής, όπου οι επιχειρήσεις μπορούν να θέτουν ερωτήματα και να λάβουν εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για φορολογικά, χρηματοδοτικά, εργασιακά και άλλα επιχειρηματικά θέματα δωρεάν. 4. Ιστοσελίδα προβολής της επιχείρησης στον Πανελλήνιο Ηλεκτρονικό Επιχειρηματικό Οδηγό που συμμετέχει και το Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σε δύο γλώσσες Ελληνικά και Αγγλικά και σε έκδοση για mobile, tablet με ταυτόχρονη απεικόνιση των επιχειρήσεων βάση γεωγραφικής θέσης του χρήστη και πολλά ακόμη σύγχρονα χαρακτηριστικά. Όλες οι εφαρμογές είναι πλήρως αυτοδιαχειριζόμενες αποκλειστικά από τις επιχειρήσεις. Για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώστε απλά την παρακάτω φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfpv67i80cLDycq21aBSzV3aTMefjOvf3C_RoUbXzVxt2XNkQ/viewform.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, τηλ.: 2371024200 – 24300, e-mail: info@epichal.gr .

  • ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ!

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής καινοτομεί και προβάλει όλες τις Τουριστικές Επιχειρήσεις του Νομού στη νέα Τουριστική Πύλη Χαλκιδικής. Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην ανάδειξη του συνολικού Τουριστικού Προϊόντος του Νομού Χαλκιδικής και τη διεύρυνση της Τουριστικής Σεζόν.
Προβάλλουμε συνολικά όλες οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουρισμό στον Νομό μας: Καταλύματα, Ξενοδοχεία, Αγροτουριστικά, Επιχειρήσεις Εστιατόρια, Ταβέρνες, Καφετέριες,  Clubs.  Επιχειρήσεις Ενοικίασης αυτοκινήτων, μηχανών, σκαφών, Τουριστικά Πρακτορεία –Γραφεία και Επιχειρήσεις με Δραστηριότητες όπως ιστιοπλοΐα, πεζοπορία, ιππασία, καταδύσεις κά.. Προβάλλονται επίσης και οι Επιχειρήσεις με Τοπικά ή Παραδοσιακά προϊόντα.
Ο επισκέπτης μέσα από την Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής θα γνωρίσει τις ομορφιές του νομού, τις παραλίες, τα αξιοθέατα, τα μνημεία και μουσεία και μαθαίνει για τις εκδηλώσεις και τα πανηγύρια που διοργανώνονται κάθε χρόνο.
Επισκεφτείτε τη νέα Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής και μέσα από το Portal Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κάνοντας click στο Filoxeno-Η Ελληνική Τουριστική Πύλη.
  • ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ, ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ EUSAIR 2017
Άνοιξε η Εγγραφή των Επιχειρήσεων που επιθυμούν να συμμετέχουν στις Επιχειρηματικές Συναντήσεις, που θα γίνουν στο πλαίσιο του 2ου Φόρουμ για την Στρατηγική της μακροπεριφέρειας Αδριατικής-Ιονίου (Αλβανία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Ιταλία, Κροατία, Μαυροβούνιο, Σερβία, Σλοβενία), στα Ιωάννινα στις 11.5.2017, σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης. Η Εκδήλωση διοργανώνεται από το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, μέλος του EEN-Hellas, με το Ε.Κ.Τ. και το Επιμελητήριο Ιωαννίνων καλεί τις Επιχειρήσεις όλων των Ελληνικών Επιμελητηρίων, που μπορούν να ενταχθούν στους βασικούς Θεματικούς Τομείς, να συμμετέχουν και να εκμεταλλευτούν τη μεγάλη αυτή ευκαιρία που δίνεται στις Ελληνικές Επιχειρήσεις. Η εγγραφή γίνεται στον σύνδεσμο: https://www.b2match.eu/eusair2017 .

Πληροφορίες και υποστήριξη: Επιμελητήριο Ιωαννίνων / Enterprise Europe Network-Hellas, Κος Ιωάννης Δασκαλόπουλος & Κα Άννα Ζέρβα Τηλ. 26510.76589 , email: enterprise-europe@cci-ioannina.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: