«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Επιστολή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στον Υπουργό Υγείας για την ανάγκη στελέχωσης των μονάδων υγείας της Χαλκιδικής

Εξαιρετικά επείγουσα επιστολή στον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό έστειλε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, για την ανάγκη στελέχωσης των μονάδων υγείας της Χαλκιδικής.
Μετά τα δυο τραγικά περιστατικά θανάτου δυο ανθρώπων σε Ουρανούπολη και Νέα Σκιώνη, μέσα σε διάστημα μόλις μιας εβδομάδας, λόγω έλλειψης ασθενοφόρων και μεγάλης καθυστέρησης στη διακομιδή τους στο νοσοκομείο, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος, υπογράφουν την...

επιστολή εκφράζοντας «τη βαθιά ανησυχία τους τόσο για την υγεία των μόνιμων κατοίκων της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, όσο και των τουριστών, που άρχισαν ήδη να καταφθάνουν στην περιοχή, καθώς εισέρχεται πλέον στην τουριστική περίοδο».
Σε δηλώσεις του άλλωστε, ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε ότι «οι συνθήκες στην υγεία επιδεινώνονται διαρκώς με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης. Η κατάσταση είναι απογοητευτική όχι μόνο στη Χαλκιδική, αλλά σε όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Πλέον θρηνούμε αδίκως θύματα, εξαιτίας των σημαντικών ελλείψεων σε προσωπικό και μέσα. Από την άλλη έχουμε μια Κυβέρνηση, η οποία δεν μας επιτρέπει καν να βοηθήσουμε αυτή την κατάσταση. Στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχουμε 35 εκατομμύρια ευρώ δεσμευμένα για τον τομέα της υγείας και περιμένουμε εδώ και τρία χρόνια από το Υπουργείο Υγείας να μας ξεκαθαρίσει τις προτεραιότητές του, για να εκδώσουμε τις προσκλήσεις και να υλοποιήσουμε τα απαιτούμενα έργα και δράσεις. Ως Περιφέρεια είμαστε έτοιμοι να απορροφήσουμε τα κονδύλια και να υλοποιήσουμε με αυτά σημαντικά έργα για την ενίσχυση της υγείας και της πρόνοιας, αλλά η Κυβέρνηση μάς δένει τα χέρια».
Όπως τονίζουν στην επιστολή τους ο Περιφερειάρχης και ο Αντιπεριφερειάρχης, η Χαλκιδική αφενός έχει ιδιαίτερη γεωμορφολογία, που καθιστά την έγκαιρη πρόσβαση στο μοναδικό νοσοκομείο της Περιφερειακής Ενότητας αρκετά δύσκολη για την πλειοψηφία των κατοίκων, αφετέρου πρόκειται για μια από τις πιο τουριστικές περιοχές της χώρας.
«Τα χαρακτηριστικά αυτά σε συνδυασμό με την υπάρχουσα κατάσταση στο χώρο της υγείας του νομού, καθιστούν άμεση και επιτακτική την ανάγκη στελέχωσης του νοσοκομείου και των κέντρων υγείας με ασθενοφόραοδηγούς και ιατρικό προσωπικό, ώστε να μη θρηνήσουμε κι άλλα θύματα. Στη σημερινή εποχή είναι άδικο να χάνονται ανθρώπινες ζωές που κάτω από συνθήκες καλής λειτουργίας του συστήματος υγείας θα είχαν σωθεί», υπογραμμίζουν οι κ.κ. Τζιτζικώστας και Γιώργος στην επιστολή τους προς τον Υπουργό Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: