«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει...

Ο Πρόεδρος, το Διοικητικό Συμβούλιο και το προσωπικό
του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, σας εύχονται ολόψυχα
Καλό Πάσχα και Χρόνια Πολλά
  • ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ «Η εξυγίανση & η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων εν μέσω κρίσης και η ανάπτυξή τους σε άλλες χώρες» ΣΤΙΣ 3 ΜΑΙΟΥ ΣΤΑ ΜΟΥΔΑΝΙΑ
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εμπόρων & Επαγγελματιών Νέων Μουδανιών και με την εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΕΠΕ (FBS) , σας προσκαλούν την Τετάρτη 3 Μαΐου 2017 και ώρα 19:00 στο κλειστό αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Οργανισμού των Νέων Μουδανιών, στην ενημερωτική ημερίδα με θέμα :
«Η εξυγίανση και η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων εν μέσω κρίσης και η ανάπτυξη τους σε άλλες χώρες». Στην ημερίδα θα αναλυθούν από στελέχη της εταιρείας, οι μέθοδοι και οι τεχνικές διατήρησης της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων, η εξυγίανση των επιχειρήσεων και ο εξωδικαστικός συμβιβασμός, οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, η ανάπτυξη των Ελληνικών εξαγωγών στη Ρωσία και των Ρωσικών επενδύσεων στη χώρα μας. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
  • ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟΝ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
"Το νομοσχέδιο του εξωδικαστικού μηχανισμού που φέρνουμε προς ψήφιση στη Βουλή δεν εγγυάται τη ρύθμιση οφειλών κάθε επιχείρησης καθώς καμία ρύθμιση δεν μπορεί να επιβληθεί ενάντια στη βούληση της πλειοψηφίας των πιστωτών, αλλά θέτει προϋποθέσεις οι οποίες προσφέρουν ουσιαστικές ευκαιρίες συνεννόησης μεταξύ των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων και των πιστωτών". Αυτό επεσήμανε ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου σε συνέντευξη Τύπου παρουσιάζοντας το σχέδιο νόμου για τον εξωδικαστικό μηχανισμό των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων που αναμένεται να ψηφιστεί από τη Βουλή στα τέλη Απριλίου και αφορά, δυνητικά, 400.00 επιχειρήσεις. Κατά το νομοσχέδιο, περιλαμβάνονται οι όροι «οφειλές προς το Δημόσιο» και «οφειλές προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης» (Φ.Κ.Α.) που εννοούνται ως οι βεβαιωμένες, κατά την 31 Δεκεμβρίου 2016, οφειλές προς τα ανωτέρω, με τις προσαυξήσεις ή τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης υπαγωγής στον μηχανισμό. Με τις προτεινόμενες διατάξεις θεσπίζεται εξωδικαστικός μηχανισμός για τη ρύθμιση χρηματικών οφειλών προς τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
  • ΕΦΚΑ: ΩΣ ΤΗ Μ. ΠΕΜΠΤΗ Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Τη Μ. Πέμπτη, 13 Απριλίου, λήγει η προθεσμία καταβολής των εισφορών Φεβρουαρίου 2017, υπενθυμίζει η διοίκηση του ΕΦΚΑ. Παράλληλα, οι εισφορές Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2017 έχουν περιληφθεί στο ειδοποιητήριο που έχει ήδη σταλεί ταχυδρομικά στους ασφαλισμένους και έχουν αναρτηθεί στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ στον ιστότοπο efka.gov.gr. Ασφαλισμένοι που, ενδεχομένως, δεν έχουν παραλάβει το ειδοποιητήριο, έχουν τη δυνατότητα εκτύπωσής του μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών.
  • ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΓΙΑ ΤΑ «ΜΠΛΟΚΑΚΙΑ»
Ακόμα και προφορική σύμβαση που έχει συμφωνηθεί ανάμεσα σε εργαζόμενο και εργοδότη για το είδος της σχέσης εργασίας τους γίνεται αποδεκτή από τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ). Συγκεκριμένα, σε συνέχεια των οδηγιών που δόθηκαν με σχετική εγκύκλιο για την εφαρμογή της διάταξης της παρ. 9 του αρ. 39 του ν. 4387/2016 και, κατόπιν ερωτημάτων που έχουν τεθεί σχετικά με το είδος της σύμβασης μεταξύ των συμβαλλόμενων μερών, o Φορέας εξέδωσε ανακοίνωση όπου διευκρινίζει ότι στην έννοια της σύμβασης περιλαμβάνεται τόσο η έγγραφη όσο και η προφορική σύμβαση.
  • ΥΠΟΙΚ : ΑΝΑΖΗΤΕΙ ΤΡΟΠΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ
Το ΥΠΟΙΚ επεξεργάζεται σχέδιο για να σταματήσει το φαινόμενο λόγω αδυναμίας των δικαιούχων  να πληρώσουν τον σχετικό φόρο. Συγκεκριμένα, εξετάζεται να ενεργοποιηθεί ο νόμος, ο οποίος προβλέπει τη δυνατότητα αποπληρωμής του φόρου με παραχώρηση ακινήτου του φορολογούμενου στο δημόσιο. Τα ζητήματα που πρέπει να διευκρινιστούν αφορούν, μεταξύ άλλων, στο ύψος του φόρου κληρονομιάς πάνω από το οποίο θα μπορεί να γίνεται χρήση του μέτρου αυτού, όπως και στον τρόπο που θα γίνεται η αποτίμηση της αξίας του ακινήτου που θα παραχωρείται. Πάντως, όπως διευκρινίζουν αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, το μέτρο δεν θα αφορά στην πληρωμή άλλων φόρων π.χ. φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ κλπ. Στο υπουργείο Οικονομικών υπάρχουν σκέψεις να ενεργοποιείται το μέτρο για φόρο κληρονομιάς άνω ενός συγκεκριμένου ποσού, όπως για παράδειγμα πάνω από 5.000 ευρώ ή και υψηλότερα. Παράλληλα, η βασική σκέψη είναι η αποτίμηση της αξίας του ακινήτου που θα παραχωρεί ο φορολογούμενος να γίνεται με βάση τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων. Επίσης, θα πρέπει να επιλυθούν και άλλα ζητήματα, όπως για παράδειγμα με τι κριτήρια θα επιλέγεται το ακίνητο που θα παραχωρείται από τον φορολογούμενο για την εξόφληση του φόρου κληρονομιάς. Από το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζουν ότι σε κάθε περίπτωση η αξία του ακινήτου που θα επιλέγεται θα πρέπει να είναι στα επίπεδα του φόρου, αφού δεν θα προβλέπεται διαδικασία επιστροφής χρημάτων προς τον φορολογούμενο, ούτε η αξιοποίησή του και για πληρωμές άλλων φόρων τώρα ή στο μέλλον.


  • ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥΣ, ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ «ΘΑ ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ» ΣΤΟ EUROGROUP
Σε κατ' αρχήν συμφωνία για το πακέτο μέτρων που θα εφαρμοστεί στην Ελλάδα μετά το 2018 κατέληξε το Eurogroup της Παρασκευής στη Μάλτα, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα. Η πρόταση προβλέπει την περικοπή των συντάξεων κύριων και επικουρικών στο 1% του ΑΕΠ το 2019 και φορολογικά μέτρα στο 1% του ΑΕΠ το 2020 με τη μείωση του αφορολόγητου ορίου. Στο ίδιο ποσοστό του 2% θα ανέρχονται και τα κοινωνικά αντίμετρα για το 2019 και το 2020, με αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ και στον φόρο εισοδήματος. Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Τσακαλώτος δήλωσε πως η συμφωνία περιλαμβάνει «και συμβιβασμούς και πράγματα που θα στενοχωρήσουν όχι τη διαπραγματευτική ομάδα, αλλά τον λαό».
  • ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ TAXIS ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ 2017 – ΜΕΧΡΙ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΟΥΣ
Άνοιξε το ηλεκτρονικό σύστημα στο TAXISnet για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2016.  Στο σύστημα έχουν ήδη ανέβει τα στοιχεία από τις βεβαιώσεις αποδοχών που έχουν αποστείλει οι εργοδότες και τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ αναμένεται να έχουν αποτυπωθεί στους ειδικούς κωδικούς και τα στοιχεία για τους τόκους των καταθέσεων. Επίσης στο τέλος Ιουνίου θα υποβάλλονται στο εξής οι φορολογικές δηλώσεις των φυσικών προσώπων, αρχής γενομένης από φέτος, όπως ορίζει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, που κατατέθηκε στη Βουλή. Με την ίδια τροπολογία ρυθμίζεται και το θέμα των δόσεων των νομικών προσώπων, ο αριθμός των οποίων μειώνεται από οκτώ σε έξι.
  • ΣΤΑ 3,792 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΟΙ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ
Στα 3,792 δισ. ευρώ ανήλθαν οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου προς τους ιδιώτες τον Φεβρουάριο έναντι 3,559 δισ. ευρώ το Ιανουάριο σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών. Ειδικότερα, τον Φεβρουάριο οι πληρωμές ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων στο σύνολο της γενικής κυβέρνησης ανήλθαν σε 28,1 εκατ. ευρώ έναντι 9,3 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο. Οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων τον Φεβρουάριο ανήλθαν στα 1,255 δισ. ευρώ από 1,205 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο. Ειδικότερα, τον Φεβρουάριο καταβλήθηκαν 20,5 εκατ. ευρώ για επιστροφές φόρων έναντι 10,4 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο.
  • ΟΟΣΑ: ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΑΜΕΣΩΝ ΦΟΡΩΝ ΤΟ 2016
H συνολική φορολογική επιβάρυνση στην Ελλάδα των άγαμων μισθωτών με μέσο εισόδημα - από φόρο εισοδήματος και ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών - αυξήθηκε το 2016 σε σχέση με το 2015 κατά 1,06 ποσοστιαίες μονάδες και ανήλθε στο 40,2% του συνολικού κόστους εργασίας του εργοδότη, σύμφωνα με στοιχεία έκθεσης του ΟΟΣΑ (Taxing Wages 2015-16). Η αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης στην Ελλάδα προέκυψε τόσο από την αύξηση του φόρου εισοδήματος (0,67 της ποσοστιαίας), λόγω της μείωσης του αφορολόγητου ποσού, όσο και από την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων (0,20) και των εργοδοτών (0,19). 
  • ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ, Η ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΑΙΓΙΑΛΟΥ
Με ηλεκτρονικές διαδικασίες θα γίνεται στο εξής, η πλειοδοτική δημοπρασία για την παραχώρηση αιγιαλού, παραλίας κλπ, σύμφωνα με νέα τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή. Στόχος της τροπολογίας είναι να διασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή συμμετοχή ενδιαφερομένων, το αδιάβλητο της διαδικασίας και το μέγιστο δυνατό όφελος για το δημόσιο. Σύμφωνα με την τροπολογία, η παραχώρηση μέσω δημοπράτησης μειώνεται από τα πέντε στα τρία χρόνια, έτσι ώστε, όπως αναφέρει η αιτιολογική έκθεση, «ο χρόνος να είναι αρκετός για επαρκή απόσβεση της επένδυσης του παραχωρησιούχου σε κατάλληλο εξοπλισμό, αλλά και αποτρεπτικός για επιπλέον δαπάνες εκ μέρους του, ιδίως για κατασκευαστικές επεμβάσεις στο χώρο».  Επίσης, καθίσταται πλέον δυνατή η παραχώρηση, ύστερα από απαραίτητη κοινή υπουργική απόφαση, της απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης ή παρόχθιας ζώνης, απευθείας, με ή χωρίς αντάλλαγμα, εκτός από τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, και σε φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών με σκοπό την έρευνα και μελέτη του οικοσυστήματος. Ακόμα, επιτρέπεται η περαιτέρω εκμίσθωση σε τρίτους, των χώρων (αιγιαλού και παραλίας κλπ), που παραχωρούνται στους δήμους για την άσκηση δραστηριοτήτων που εξυπηρετούν τους λουόμενους ή την αναψυχή του κοινού (εκμίσθωση θαλάσσιων μέσων αναψυχής, τραπεζοκαθισμάτων, ομπρελών, λειτουργία τροχήλατου αναψυκτηρίου).  Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα παραχώρησης της απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης, χωρίς δημοπρασία πλέον, αλλά με αντάλλαγμα και για τρία χρόνια, σε όσους έχουν όμορες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις εν γένει, κάμπινγκ ή κέντρα αναψυχής, καθώς και ναυταθλητικά σωματεία εποπτευόμενα από τη γενική γραμματεία Αθλητισμού, με απαραίτητη την σύμφωνη γνώμη του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού σε περιπτώσεις αιγιαλού και παραλίας που περιβάλλει - ή εντός του οποίου βρίσκονται - αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία ή ιστορικούς τόπους.
  • Η Fraport ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΑ 14 ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ
Άρχισε η παράδοση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας στη Fraport Greece, με την πλήρη ολοκλήρωση της διαδικασίας να προγραμματίζεται για Μ.Τρίτη, αν δεν υπάρξουν απρόοπτα, καθώς είναι η πρώτη φορά που η ελληνογερμανική εταιρεία παραλαμβάνει εν λειτουργία. Η διαδικασία παράδοσης ξεκίνησε από τα μικρότερα εκ των 14 αεροδρομίων που παραλαμβάνει η Fraport, όπως τo αεροδρόμιο της Κω.  Τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια περιλαμβάνουν 3 πύλες στην κύρια χώρα (Θεσσαλονίκη, Άκτιο, Καβάλα) και 11 στα νησιά (Χανιά, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Κως, Μύκονος, Μυτιλήνη, Ρόδος, Σάμος, Σαντορίνη, Σκιάθος και Ζάκυνθος), ενώ ταυτόχρονα με την παράδοση των αεροδρομίων θα πραγματοποιηθεί η καταβολή του εφάπαξ τιμήματος του 1,23 δισ. ευρώ.  Αμέσως μετά της πρώτες ημέρες ανάληψης της διαχείρισης από τη Fraport και πάντως εντός του μήνα, έχουν προγραμματιστεί εκτενείς παρεμβάσεις σε όλα τα αεροδρόμια, οι οποίες αφορούν γενικό καθαρισμό, βάψιμο των εγκαταστάσεων και ανακαίνιση των χώρων υγιεινής. Το επενδυτικό πρόγραμμα της Fraport Greece για τους 48 πρώτους μήνες της παραχώρησης είναι 400 εκατ. ευρώ. Απ' αυτά, τα 95 εκατ. αφορούν το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Τα έργα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την κατασκευή 5 νέων τερματικών σταθμών στα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Κεφαλονιάς, Κω και Μυτιλήνης, αύξηση του συνολικού μεγέθους των 14 τέρμιναλ σε 300.000 τετραγωνικά, αύξηση των σημείων check in από 213 σε 297, των σημείων ελέγχου ασφαλείας από 44 σε 84, των πυλών από 103 σε 147 και των θέσεων στάθμευσης αεροσκαφών από 115 σε 150. Επιπλέον θα προχωρήσει η ριζική ανανέωση της εσωτερικής και εξωτερικής όψης του καθενός αεροδρομίου.
  • ΕΠΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Πιο συγκεκριμένα:
  • Για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας ενός μηνός, καταβάλλονται τα δύο δωδέκατα του ποσού των αναλογούντων στα οχήματα ετήσιων τελών κυκλοφορίας.
  • Για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας τριών μηνών, καταβάλλονται τα τέσσερα δωδέκατα του ποσού των αναλογούντων ετήσιων τελών κυκλοφορίας.
  • Για άρση ακινησίας για το υπόλοιπο διάστημα του έτους και μέχρι το τέλος αυτού καταβάλλονται τα δωδέκατα του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας που απομένουν έως τις 31/12/2017 συν τα δύο δωδέκατα των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.
  • ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ Γ.Ε.ΜΗ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
Όλοι οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. που δεν είναι κεφαλαιουχικές εταιρίες, δηλαδή όλοι εκτός από Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., και πιο συγκεκριμένα οι Ο.Ε. , Ε.Ε., Συν ΠΕ,. ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ κλπ, έχουν υποχρέωση καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής τους δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υ.Α. 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ Β’ 3623). Η καταχώριση πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με ηλεκτρονικό τρόπο από την ιστοσελίδα https://services.businessportal.gr.

ΝΕΕΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις αναβαθμίζει τις ψηφιακές του υπηρεσίες με σύγχρονες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που τις παρέχει δωρεάν σε όλα τα μέλη του, για την αύξηση της εξωστρέφειας και των πωλήσεων των τοπικών επιχειρήσεων. Συνολικά προσφέρονται 4 νέες υπηρεσίες: 1. Ιστοσελίδα προβολής των Τουριστικών Επιχειρήσεων Χαλκιδικής σε Πανελλαδική Τουριστική Πύλη (www.filoxeno.com) που υποστηρίζεται από τα Ελληνικά Επιμελητήρια, αλλά και στην Τοπική Τουριστική Πύλη που ετοιμάζεται. Αφορά καταλύματα ή ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, επιχειρήσεις διασκέδασης, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις δραστηριοτήτων, τοπικών προϊόντων κ.ά. Ειδικά στις Επιχειρήσεις Διαμονής προσφέρεται δωρεάν πλήρες και αυτοδιαχειριζόμενο σύγχρονο Σύστημα Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (e-booking) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης, αλλά μπορεί να δέχεται και κατευθείαν κρατήσεις από την Τουριστική πύλη. 2. Ηλεκτρονικό Κατάστημα (e-shop) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης με ταυτόχρονη προβολή προϊόντων και στην Πανελλαδική Επιμελητηριακή Αγορά Προϊόντων: www.directmarket.gr . 3. Υπηρεσία Online Συμβούλου με ενημερωμένο περιεχόμενο που συνοδεύεται και από Υπηρεσία Online Συμβουλευτικής, όπου οι επιχειρήσεις μπορούν να θέτουν ερωτήματα και να λάβουν εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για φορολογικά, χρηματοδοτικά, εργασιακά και άλλα επιχειρηματικά θέματα δωρεάν. 4. Ιστοσελίδα προβολής της επιχείρησης στον Πανελλήνιο Ηλεκτρονικό Επιχειρηματικό Οδηγό που συμμετέχει και το Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σε δύο γλώσσες Ελληνικά και Αγγλικά και σε έκδοση για mobile, tablet με ταυτόχρονη απεικόνιση των επιχειρήσεων βάση γεωγραφικής θέσης του χρήστη και πολλά ακόμη σύγχρονα χαρακτηριστικά. Όλες οι εφαρμογές είναι πλήρως αυτοδιαχειριζόμενες αποκλειστικά από τις επιχειρήσεις. Για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώστε απλά την παρακάτω φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfpv67i80cLDycq21aBSzV3aTMefjOvf3C_RoUbXzVxt2XNkQ/viewform.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, τηλ.: 2371024200 – 24300, e-mail: info@epichal.gr .

  • ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ!

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής καινοτομεί και προβάλει όλες τις Τουριστικές Επιχειρήσεις του Νομού στη νέα Τουριστική Πύλη Χαλκιδικής. Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην ανάδειξη του συνολικού Τουριστικού Προϊόντος του Νομού Χαλκιδικής και τη διεύρυνση της Τουριστικής Σεζόν.
Προβάλλουμε συνολικά όλες οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουρισμό στον Νομό μας: Καταλύματα, Ξενοδοχεία, Αγροτουριστικά, Επιχειρήσεις Εστιατόρια, Ταβέρνες, Καφετέριες,  Clubs.  Επιχειρήσεις Ενοικίασης αυτοκινήτων, μηχανών, σκαφών, Τουριστικά Πρακτορεία –Γραφεία και Επιχειρήσεις με Δραστηριότητες όπως ιστιοπλοΐα, πεζοπορία, ιππασία, καταδύσεις κά.. Προβάλλονται επίσης και οι Επιχειρήσεις με Τοπικά ή Παραδοσιακά προϊόντα.
Ο επισκέπτης μέσα από την Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής θα γνωρίσει τις ομορφιές του νομού, τις παραλίες, τα αξιοθέατα, τα μνημεία και μουσεία και μαθαίνει για τις εκδηλώσεις και τα πανηγύρια που διοργανώνονται κάθε χρόνο.
Επισκεφτείτε τη νέα Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής και μέσα από το Portal Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κάνοντας click στο Filoxeno-Η Ελληνική Τουριστική Πύλη.
  • ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ, ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ EUSAIR 2017
Άνοιξε η Εγγραφή των Επιχειρήσεων που επιθυμούν να συμμετέχουν στις Επιχειρηματικές Συναντήσεις, που θα γίνουν στο πλαίσιο του 2ου Φόρουμ για την Στρατηγική της μακροπεριφέρειας Αδριατικής-Ιονίου (Αλβανία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Ιταλία, Κροατία, Μαυροβούνιο, Σερβία, Σλοβενία), στα Ιωάννινα στις 11.5.2017, σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης. Η Εκδήλωση διοργανώνεται από το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, μέλος του EEN-Hellas, με το Ε.Κ.Τ. και το Επιμελητήριο Ιωαννίνων καλεί τις Επιχειρήσεις όλων των Ελληνικών Επιμελητηρίων, που μπορούν να ενταχθούν στους βασικούς Θεματικούς Τομείς, να συμμετέχουν και να εκμεταλλευτούν τη μεγάλη αυτή ευκαιρία που δίνεται στις Ελληνικές Επιχειρήσεις. Η εγγραφή γίνεται στον σύνδεσμο: https://www.b2match.eu/eusair2017 .

Πληροφορίες και υποστήριξη: Επιμελητήριο Ιωαννίνων / Enterprise Europe Network-Hellas, Κος Ιωάννης Δασκαλόπουλος & Κα Άννα Ζέρβα Τηλ. 26510.76589 , email: enterprise-europe@cci-ioannina.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: