"ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕΙ"

powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Θέσεις και κρίσεις...του Λαογραφικού Ομίλου Πολυγύρου

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που το νέο Δ.Σ. από την πρώτη του κιόλας μακροσκελή ανακοίνωσή του αναφέρεται "στις αρχές της δημοκρατίας, της συνεργασίας, με γνώμονα το συλλογικό συμφέρον και χωρίς ιδιοτελή κίνητρα... την εξέλιξη της ελληνικής κοινωνίας... τις αξίες του πολιτισμού και της παράδοσης...". Χαιρόμαστε γιατί με αυτές τις αρχές κινηθήκαμε 17 χρόνια τώρα και εδραιώθηκε ο Λαογραφικός ως ένας από τους πιο δημιουργικούς συλλόγους στην Ελλάδα.
Τίποτε από τα όσα παραπάνω αναφέρετε όμως κυρίες και...
κύριοι του νέου Δ.Σ. και μέλη του συλλόγου δεν μπορεί να γίνει αν δεν κινείται πάνω στους κανόνες της νομιμότητας και της διαφάνειας. Αυτό είναι που προσπαθήσαμε να διορθώσουμε και που εσείς απλά ονομάζετε "αναστάτωση" και "χωρίς ουσιαστικό λόγο". Για μας η νομιμότητα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορούμε να μιλούμε για "υγιή" σύλλογο.
Δυστυχώς η αξιοπρέπεια που επιδείξαμε το τελευταίο διάστημα χωρίς ανακοινώσεις στα ιντερνετ κλπ μεταφράστηκε ως αδυναμία. Την προσπάθειά μας για την αποφυγή διασυρμού, την ευγένεια και το σεβασμό, που λόγοι παιδείας μας επιβάλλουν, τη μεταφράσατε σε ενοχή. Δυστυχώς η αναστάτωση στην οποία αναφέρεστε για μας ήταν μια τραγική και απίστευτα δυσάρεστη εξέλιξη. Γιατί εμείς είμασταν εδώ, μέρα νύχτα, για δεκαεφτά ολόκληρα χρόνια θυσιάζοντας χρόνο, οικογένειες, διασκέδαση κλπ. Δε χρειάζεται φυσικά να αναφέρουμε ότι ποτέ δεν αμοιφθήκαμε για όλα αυτά ούτε ένα ευρώ. Ποτέ δεν ήταν σκοπός μας άλλωστε και ποτέ δεν το ζητήσαμε, υπηρετώντας ανιδιοτελώς τους παραπάνω στόχους.
Ναι, απομακρύναμε το δάσκαλο, διότι δε θέλαμε να υπηρετήσουμε ιδιοτελή κίνητρα και συμφέροντα, παρα μόνο τη διαφάνεια και τη νομιμότητα. Η λύση που προτείνατε ήταν η εξής μία να παραμείνει ο δάσκαλος και να γίνουν τα πράγματα όπως πριν. Αυτό όμως δεν ήταν και δεν είναι εφικτό. Με τις ίδιες συνθήκες όπως θα διαπιστώσετε και εσείς στο μέλλον δεν είναι εφικτό να παραμείνει κανείς δάσκαλος ούτε καν και στο δικό σας σύλλογο. Εξάλλου δεν είδαμε ούτε ακούσαμε πουθενά να γίνεται λόγος για τη συμβιβαστική λύση που υιοθέτησε ο Λαογραφικος, να αναλάβει ο δάσκαλος σας μέρος των τμημάτων και να γίνει νόμιμη πρόσληψή του, πρόταση που ο ίδιος αρνήθηκε.
Μέλη δε θεωρείσθε, όχι γιατί δεν είσθε εγγεγραμμένοι στο βιβλίο των μελών αλλά, γιατί ποτέ δεν είχατε κάνει αίτηση εγγραφής και το Νοέμβρη που πήρατε τις αιτήσεις, τέσσερις τον αριθμό, δε τις φέρατε ποτέ.
Σε ότι αφορά την περιβόητη τροποποίηση του καταστατικού μας, σας ενημερώνουμε ότι η Γενική Συνέλευση του Ομίλου που πραγματοποιήθηκε τέλη Σεπτέμβρη, (πριν την απομάκρυνση του δασκάλου), αποφάσισε τη διευκρίνιση του ήδη υπάρχοντος άρθρου, (απόφαση που είναι γραμμένη στο βιβλίο πρακτικών Γενικής Συνελεύσεως), λόγοι γραφειοκρατίας καθυστέρησαν την απόφαση του αρμόδιου δικαστηρίου και άρα δε μπορούμε να μιλάμε για σκοπιμότητα.
Η δημιουργία του συλλόγου σας ήταν προαποφασισμένη, σύμφωνα με τα λεγόμενα του δασκάλου σας, από το καλοκαίρι γεγονός που αποδεικνύεται με την άμεση τροποποίηση του καταστατικού της «Ελπίς Πολυγύρου» και την προσθήκη του διακριτικού τίτλου «αθλητικός και χορευτικός».
Ο Πολιτισμός δεν προάγεται με χλευασμούς και κατηγορίες στις λαικές αγορές , σε ζαχαροπλαστεία και σε βενζινάδικα. Δυστυχώς, πολύ φοβόμαστε ότι έχετε παρασυρθεί από συγκεκριμένα άτομα σε μια καθαρά ιδιοτελή και ματαιόδοξη φιλοδοξία του στυλ "εγώ τον έκανα εγώ θα τον κλείσω". Δυστυχώς φοβόμαστε ότι δημιουργήσατε ένα σύλλογο απλά επειδή εμείς δεν δεχθήκαμε όλους τους παραλογισμούς και τις απαιτήσεις συγκεκριμένων ατόμων και δεν εξυπηρετήσαμε κανένα προσωπικό συμφέρον.
Αυτή θα είναι η τελευταία ανακοίνωση επί του θέματος στο διαδίκτυο, γιατί πιστεύαμε και πιστεύουμε ότι όλα αυτά μόνο κακό κάνουν. Παραμένουμε ανοιχτοί για διάλογο, υγιή αντιπαράθεση και ανταλλαγή απόψεων. Πρόσωπο με πρόσωπο όμως, κατάματα. Όπως κάναμε τόσα χρόνια τώρα και όπως το πλήθος των έργων μας μπορεί να επιδείξει.
Καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο σας.


Το Δ.Σ του Λαογραφικού Ομίλου Πολυγύρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: