"ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕΙ"

powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Έως και τρεις μήνες η αναμονή για μία επέμβαση στο Νοσοκομείο Πολυγύρου

Σε λίστα αναμονής μπαίνουν δεκάδες ασθενείς προκειμένου να χειρουργηθούν σε μία από τις τέσσερις κλινικές του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής. Οι καθυστερήσεις οφείλονται κατά κύριο λόγο στην έλλειψη προσωπικού και κυρίως γιατρών.
Η αναμονή σε… αριθμούς
Σύμφωνα με την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας του νομού, «ρεκόρ» αναμονής...
σημειώνει η ορθοπεδική κλινική με τους ασθενείς να περιμένουν ένα τρίμηνο από τη στιγμή που θα οριστεί η ημερομηνία της χειρουργικής επέμβασης.
Ακολουθούν η χειρουργική με αναμονή 1-2 μήνες και η ουρολογική κλινική με τη μικρότερη καθυστέρηση που φτάνει τον ένα μήνα.
«Η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής είναι καλύτερη σε σχέση με νοσηλευτικά ιδρύματα άλλων περιοχών και κυρίως μεγάλων αστικών κέντρων, όπως η Θεσσαλονίκη, ωστόσο το ιδανικότερο θα ήταν η μηδενική αναμονή των ασθενών» αναφέρει μιλώντας στο halkidikifocus.gr η πρόεδρος της Ένωσης Ναταλία Κεσίδου.
Μόνο τα επείγοντα στη Γυναικολογική
Η παραίτηση ενός γυναικολόγου και η αποχώρησή του τον προηγούμενο μήνα δημιουργεί νέα δεδομένα στη λειτουργία της Μαιευτικής-Γυναικολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Πολυγύρου.
Στο συγκεκριμένο τμήμα δεν γίνονται πλέον προγραμματισμένα χειρουργεία παρά μόνον οι επείγουσες επεμβάσεις. «Οι συνάδελφοι αναγκάζονται να εκτελούν 10-11 ενεργές εφημερίες το μήνα για να βγει το πρόγραμμα και εκ των πραγμάτων περιορίζεται ο όγκος των χειρουργείων» εξηγεί η κ. Κεσίδου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του halkidikifocus.gr, σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες πλήρωσης της κενής θέσης με τη μετάθεση μιας γυναικολόγου από νοσοκομείο της Λέσβου.
Η στελέχωση των κλινικών
Ο αριθμός των γιατρών ανά κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής δεν ξεπερνά τους πέντε, από τους οποίους σχεδόν το 40% είναι επικουρικοί.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη Ένωση Ιατρών:
- στη χειρουργική κλινική υπηρετούν συνολικά πέντε γιατροί, τρεις μόνιμοι και δύο επικουρικοί.
- στην ορθοπεδική τέσσερις, από τους οποίους δύο μόνιμοι και δύο επικουρικοί γιατροί
- στη μαιευτική-γυναικολογική τρεις γιατροί
- όπως και στην ουρολογική κλινική τρεις γιατροί.
Στο Εθνικό Τυπογραφείο η… παιδίατρος
Το ζήτημα της έλλειψης παιδίατρου για την κάλυψη των αναγκών των περιοχών της Νέας Προποντίδας και της Κασσάνδρας παραμένει σε γραφειοκρατική… εκκρεμότητα.
Σύμφωνα με την κ. Κεσίδου ο διορισμός της γιατρού βρίσκεται στο Εθνικό Τυπογραφείο προκειμένου να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. «Όπως έχουμε πληροφορηθεί, ο διορισμός έχει αποσταλεί στις αρχές Νοέμβρη και συνήθως η σχετική διαδικασία ολοκληρώνεται σε χρονικό διάστημα 1-3 εβδομάδων. Πιστεύω ότι μέχρι το τέλος του μήνα η συνάδελφος θα έχει αναλάβει υπηρεσία στο ΠΕΔΥ-Κέντρο Υγείας Νέων Μουδανιών» σημειώνει η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών.