«Ουδείς πιο αχάριστος του ευεργετηθέντος»

powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2016

H Χαλκιδικιώτισσα Στέλλα Σμαραγδή θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο

Η Στέλλα Σμαραγδή εν τέλει θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο (7-18 Σεπτεμβρίου).  Είναι η δεύτερη συμμετοχή της σε Παραολυμπιάδα και θα αγωνιστεί στο άλμα εις μήκος και στα 100μ. 
Τις ευχόμαστε τα καλύτερα και να ζήσει το όνειρο για το οποίο
προετοιμάζεται τα τελευταία 4 χρόνια
Πέντε ορφανές θέσεις λόγω του... οριστικού αποκλεισμού της Ρωσίας από τους Αγώνες του Ρίο, θα καλυφθούν από Έλληνες αθλητές και αθλήτριες, όπως αποφάσισε η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή (IPC).

Όπως ενημέρωσε η IPC την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, οι πέντε προνομιούχες θέσεις για τους Αγώνες του Ρίο αφορούν στα αθλήματα της κολύμβησης, του paracanoe, του στίβου και της ξιφασκίας με αμαξίδιο. Οι θέσεις αυτές θα καλυφθούν από τους Στέλλα Σμαραγδή, Κέλλυ Λουφάκη, Ελένη Πρελορέντζου, Ιωάννη Σεβδικαλή και Γεράσιμο Λιγνό.

Πλέον η ελληνική αποστολή για το Ρίο αριθμεί 59 άτομα σε 12 αθλήματα. Είναι η πρώτη φορά μετά τους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, που η Ελλάδα θα έχει εκπροσώπηση σε τόσα αθλήματα και η πρώτη φορά που θα συμμετάσχει στο paracanoe. Επι προσθέτως, πρώτη φορά η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από γυναίκα αθλήτρια στην ξιφασκία με αμαξίδιο και συγκεκριμένα με την Λουφάκη.

Η τελευταία, ήταν η πρώτη που αντέδρασε στην απόφαση της ΕΠΕ... «Και επίσημα πλέον στο Ρίο. Δύο χρόνια ξεκινώντας από το μηδέν. Δύο χρόνια γεμάτα όμορφες-άσχημες στιγμές, λύπες και χαρές. Κι όμως δεν είναι αδύνατο αρκεί να το πιστέψεις! Η χαρά μου διπλή γιατί πρώτη φορά θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα γυναίκα αθλήτρια στο άθλημα της ξιφασκίας με αμαξίδιο. Ραντεβού Τρίτη και 13 (13/9) στην Youth Arena όπου θα αγωνιστώ στο ξίφος μονομαχίας», έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο fb.
AΠΕ-ΜΠΕ
praktoreio-sport.gr