«Ουδείς πιο αχάριστος του ευεργετηθέντος»

powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο, 16 Ιουλίου 2016

Ο Χαλκιδικιώτης Μουζενίδης κατέκτησε το χρυσό στην σφαιροβολία

Το πρώτο μετάλλιο της χώρας και μάλιστα χρυσό, στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Παίδων/Κορασίδων κατέκτησε την Παρασκευή ο Οδυσσέας Μουζενίδης του ΑΣ Κενταύρου Ν.Καλλικράτειας στην σφαιροβολία, στη δεύτερη ημέρα της διοργάνωσης στην Τιφλίδα. Ο αθλητής κατάφερε στον αγώνα να κάνει αυτό που μπορεί καλύτερα: να ρίξει μακριά τη σφαίρα και φυσικά να πανηγυρίσει στην έναρξη της αθλητικής του καριέρας, μια σπουδαία διάκριση.


Ο νεαρός από την αρχή πήγαινε πολύ καλά και ήταν μέσα στα μετάλλια. Στην πέμπτη του προσπάθεια όμως έστειλε τη σφαίρα στα...
21,51 μ. και βελτίωσε το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ, το οποίο ήταν 21,41 μ. από τα Σιθώνεια. Ο Μουζενίδης ξεκίνησε τον αγώνα του στα 19,99 μ. συνέχισε στα 21,02 μ. είχε δύο άκυρες προσπάθειες το 21,51 μ. και έκλεισε τον αγώνα του με άκυρη.
Δεύτερος με φετινό ρεκόρ ήταν ο Ντμίτρι Καρπούκ (Λευκορωσία) με 21,24 και τρίτος με την ίδια επίδοση ο Φιλανδός Ερο Αχόλα.

Ο Μουζενίδης για δεύτερη φορά στη θερινή σεζόν ολοκλήρωσε αγώνα με βολή πάνω από τα 21,00 μ. και για ένατη πάνω από τα 20,00 μέτρα!