"ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕΙ"

powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Η ΝΟΔΕ Χαλκιδικής για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Σήμερα 19η Μαΐου, Ημέρα Μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας Χαλκιδικής, τιμά τους χιλιάδες νεκρούς και εκατομμύρια ξεριζωμένους Ελλήνες του Μικρασιατικού Πόντου, φέρνοντας στη μνήμη θλιβερές αιματοβαμμένες σελίδες της ιστορίας μας, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι.
Τιμούμε, δεν ξεχνούμε τους Έλληνες του Πόντου, όσους γλίτωσαν από το...
τουρκικό σπαθί, που με τις γνώσεις, το έργο και την προσφορά τους συνεισέφεραν τα μέγιστα στην ανόρθωση του καθημαγμένου εκείνη την εποχή ελληνικού κράτους αλλάζοντας καθοριστικά τις πληθυσμιακές ισορροπίες στη Βόρεια Ελλάδα.
Όσο κι αν η σημερινή κυβέρνηση, δια εκπροσώπων της υπουργών, βουλευτών και στελεχών με εμμονική εθνομηδενιστική ιδεοληψία εκφρασμένη ακόμα και μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο, προσπαθεί διαχρονικά να υποβαθμίσει τη σημασία της σημερινής – και όχι μόνο - ημέρας, η ιστορία δεν μπορεί να ξεγράψει το βίαιο ξεριζωμό των Ποντίων από τις πατρογονικές εστίες, τη μεθοδική εξολόθρευση, την εθνική και θρησκευτική εκκαθάριση, τη γενοκτονία, όχι για αυτό που έκαναν αλλά για αυτό που ήταν. Έλληνες.
“ Η Ρωμανία αν πέρασεν ανθεί και φέρει κι άλλο “


Η ΝΟ.Δ.Ε.
Χαλκιδικής