«Ουδείς πιο αχάριστος του ευεργετηθέντος»

powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2016

Γενικό «λουκέτο» στη χώρα: Απεργούν ακόμη και οι… καφετέριες

Παραλύει σήμερα η χώρα λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και οργανώσεις των ελεύθερων επαγγελματιών και επιστημόνων (γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί) αλλά και άλλους κλάδους που αντιδρούν στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.  Το καθολικό αίτημα των κινητοποιήσεων είναι να αποσυρθεί το σχέδιο για το ασφαλιστικό το οποίο, όπως υποστηρίζουν, καταργεί τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης και οδηγεί σε νέες μειώσεις των συντάξεων. Ενδεικτικό της καθολικότητας της απεργίας είναι ότι...
σε πολλές περιοχές θα μείνουν κλειστές ακόμη και οι….καφετέριες. 
Η κεντρική συγκέντρωση θα γίνει στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί στις 10:30 στην Ομόνοια. Mάλιστα, Αυτή τη φορά θα πραγματοποιηθεί και τρίτη συγκέντρωση στην οδό Μητροπόλεως 42 από ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες) και η ΕΣΕΕ (έμποροι). Στις συγκεντρώσεις αναμένεται να συμμετέχουν και αγρότες από τα μπλόκα.
Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν:
– Η ΠΟΕ-ΟΤΑ και ως εκ τούτου οι δήμοι όπως και το δημόσιο θα υπολειτουργούν
-Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τα οποία θα κινηθούν ως εξής:
Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινούνται από τις 09.00 έως τις 21.00 (έξοδος από τα αμαξοστάσια στις 08.30 και αποκατάσταση της κυκλοφορίας έως τις 09.30). Θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 20.00.
Οι εργαζόμενοι σε Μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ θα εργαστούν από τις 10.00 έως τις 15.00, κυρίως για να εξυπηρετήσουν τους διαδηλωτές που θα πάρουμε μέρος στις συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Σε 24ωρη απεργία και οι εργαζόμενοι σε Προαστιακό και ΟΣΕ. Το Μετρό δεν θα πραγματοποιεί δρομολόγια στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο καθ όλη τη διάρκεια της μέρας
-Εργαζόμενοι στην Υγεία
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα Δημόσια Νοσοκομεία, οι Προνοιακές Μονάδες, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ. Οι γιατροί θα συμμετάσχουν στην απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ μαζί με όλους τους επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς, με βάση τις αποφάσεις του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ–ΕΟΠΥΥ) και της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (ΕΟΟ).
-Η ΠΝΟ
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας έχοντας αναστείλει προσωρινά τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της, αποφάσισε νέα απεργία για την Πέμπτη και Παρασκευή 4 και 5 Φεβρουαρίου, ζητώντας την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Σε ανακοίνωσή της η ΠΝΟ κάνει λόγο για “αδιάλλακτη και ανυποχώρητη θέση της κυβέρνησης”.
-Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και επιστήμονες
Από την εργασία τους απέχουν επίσης δικηγόροι μέχρι τη Δευτέρα και οι συμβολαιογράφοι μέχρι την Παρασκευή, ενώ στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν επίσης οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί, οι οδοντίατροι, οι φαρμακοποιοί και οι φυσικοθεραπευτές και οι μηχανικοί.
– Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ
-Οι ιδιοκτήτες ταξί
-Κλειστά τα βενζινάδικα
Κλειστά θα είναι και τα πρατήρια υγρών καυσίμων σε όλη τη χώρα, όπως αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: