"ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕΙ"

powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Συνέντευξη Τύπου για τον 5ο Διεθνή Μαραθώνιο 'Μέγας Αλέξανδρος'

Δελτίο Τύπου

Οι προετοιμασίες για τη διεξαγωγή του 5ου Διεθνούς Μαραθωνίου Δρόμου «Μέγας Αλέξανδρος» έχουν περάσει πλέον στην τελική ευθεία, καθώς απομένουν μόλις έντεκα μέρες για την έναρξη του αγώνα. Σε αυτά τα πλαίσια σας προσκαλούμε στην 3η Πανηγυρική Συνεδρίαση της Επίτιμης Οργανωτικής και Εκτελεστικής Επιτροπής, η οποία θα διεξαχθεί την Πέμπτη 8 Απριλίου και ώρα 12:00, στο Μουσείο Αθλητισμού Θεσσαλονίκης (συμβολή οδών Αγίου Δημητρίου και 3ης Σεπτεμβρίου, περιοχή Καυτανζόγλειου Σταδίου).

Αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης και ώρα 13:00, θα παραθέσουν συνέντευξη τύπου ο Πρόεδρος του συλλόγου ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ και Γενικός Γραμματέας της Οργανωτικής και Εκτελεστικής Επιτροπής, κ. Γεώργιος Κωνσταντόπουλος, καθώς και ο επίτιμος Πρόεδρος του συλλόγου Μ.Ε.Α.Σ. ΤΡΙΤΩΝ Θεσσαλονίκης, κ. Ιάκωβος Νικολής.

Κρίνεται απαραίτητη η παρουσία όλων των φορέων (πολιτικών και μη) που συμμετέχουν στην εξέλιξη της διοργάνωσης, ώστε να σφραγίσουν με αυτόν τον τρόπο την μέχρι σήμερα πολύτιμη προσφορά τους.
Στόχος αυτής της προσπάθειας είναι να δοθεί η δυνατότητα να έρθουν πιο κοντά, άνθρωποι που αγαπούν τον αθλητισμό και ασχολούνται μ’ αυτόν είτε επαγγελματικά είτε ερασιτεχνικά, αλλά και να δυναμώσει η σχέση του ανθρώπου με τον ελληνικό πολιτισμό, τη φύση και το περιβάλλον.

Να σημειωθεί ότι στη συνεδρίαση έχουν προσκληθεί, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, κ.κ. Άνθιμος, η Υφυπουργός Εσωτερικών, κα. Τζάκρη, ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μπόλαρης, οι Νομάρχες Θεσσαλονίκης και Πέλλας, οι Δήμαρχοι Θεσσαλονίκης, Πέλλας και Αμπελοκήπων, καθώς επίσης και εκπρόσωποι πλήθους φορέων που έχουν προσφέρει πολλά τα προηγούμενα χρόνια στη διοργάνωση, όπως τα υπουργεία Εξωτερικών, Υγείας, τα υφυπουργεία Πολιτισμού και Τουρισμού, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, οι πρόεδροι του ΣΕΓΑΣ, ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ και ΕΤ3, η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς επίσης και όλοι οι εκπρόσωποι των Δήμων της διαδρομής. Προσκεκλημένη θα είναι επίσης και η κα Γούτα Λιάνα, νέο μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής και υπεύθυνη στον τομέα του περιβάλλοντος, καθώς και ο κ. Κυρανάκος Σωτήρης, νέο μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και υπεύθυνος στον τομέα του Εθελοντισμού, ώστε να συζητηθεί η πορεία των εργασιών, αναφορικά με αυτούς τους τομείς της διοργάνωσης.

Φέτος ο αγώνας επιστρέφει ανανεωμένος, οργανωμένος πιο πολύ από ποτέ και με στόχο να συμπληρώσει αριθμό συμμετοχών που να ξεπερνά κάθε προσδοκία। Η ευτυχής συγκυρία του εορτασμού της επετείου των 2.500 χρόνων από τη μάχη του Μαραθώνα δίνει ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα στο γεγονός και καθιστά απαραίτητη τη δική σας συμμετοχή στην αναβίωση του πνεύματος του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Ο 5ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» θα διεξαχθεί στις 18 Απριλίου 2010 στη διαδρομή Πέλλα- Θεσσαλονίκη. Η εκκίνηση των δρομέων θα γίνει από την κεντρική πλατεία του χωριού Πέλλας , ενώ το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία της Θεσσαλονίκης θα αποτελεί το σημείο τερματισμού τους. Παράλληλα, την ίδια μέρα θα διεξαχθούν και Δρόμοι 5 Χλμ. και 10 Χλμ. καθώς και αγώνας δρόμου Μαθητών Δημοτικών Σχολείων. Πληροφορίες για τον 5ο Διεθνή Μαραθώνιο Δρόμο «Μέγας Αλέξανδρος» μπορείτε επίσης να συλλέξετε και από την ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

Δρόσος Χριστόπουλος, Πρόεδρος Τεχνικής Επιτροπής της διοργάνωσης.


Λιάνα Γούτα, υπεύθυνη τομέα Περιβάλλοντος της διοργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: