Η έγκυρη ενημέρωση και η κριτική σκέψη αποτελούν τα βασικά αντίδοτα στην παραπληροφόρηση και στο λαϊκισμό....

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2026

Μια βόλτα στον Πολύγυρο του΄50

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πολύγυρου, σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Πολυγύρου και το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, με τη θερμή συμμετοχή Συλλόγων και τοπικών φορέων, σας προσκαλεί σε ένα μοναδικό ταξίδι στο χρόνο!
Την Κυριακή 23 Αυγούστου, από τις 17:00 το απόγευμα, η κεντρική αγορά του Πολύγυρου πεζοδρομείται και μεταμορφώνεται σε μια ζωντανή γειτονιά της δεκαετίας του 1950!
 Το Πλήρες Πρόγραμμα της Βραδιάς:
🎭 Θέατρο Σκιών στο Πλατάνι (19:30): Η ομάδα «Σκιάς Όναρ» παρουσιάζει παραδοσιακή παράσταση Καραγκιόζη στην Πλατεία του Επιμελητηρίου!
🎸 Συμμετοχική Καντάδα (20:15 - 21:00): Τραγουδάμε όλοι μαζί στους δρόμους του πεζόδρομου, οδεύοντας προς την Πλατεία Δημαρχείου!
🎶 Live Retro Συναυλία (21:00): Οι Les Au Revoirs απογειώνουν τη βραδιά στην Πλατεία Δημαρχείου με 50s & 60s ρυθμούς!
🎬 Θερινό Σινεμά (17:00 - 21:00): Συνεχείς προβολές με τις πιο χαρακτηριστικές σκηνές του ελληνικού και ξένου κινηματογράφου!
📜 Επαγγέλματα μιας Άλλης Εποχής: Ζήστε από κοντά τον γυρολόγο και τον γανωματή, τον μπακάλη και τον μανάβη, το καφενείο και τον λούστρο και όλα τα επαγγέλματα που κάποτε έδιναν ζωή στις πόλεις και τα χωριά!
🪙 Έκθεση Σπάνιων Νομισμάτων: Ο κ. Μάκης Μελανδίνος παρουσιάζει τη σπάνια Συλλογή των Δραχμών («Οι Δραχμές της Ελεύθερης Μακεδονίας»).
📷 Έκθεση Σπάνιων Φωτογραφικών Μηχανών: Ανακαλύψτε τη μεγάλη συλλογή του «Φώτο Περικλής» σε συνεργασία με τον Μιχάλη και τον Μάριο Αυγερινό.
📸 Έκθεση Φωτογραφιών '50: Ένα φωτογραφικό ταξίδι στην ιστορία της πόλης μας, προσφορά των κ. Γιάννη Κανατά & κ. Μαρίας Μπουλάκη.
⚽ Ρετρό Αγώνας Ποδοσφαίρου (18:00): Η «Νίκη Πολυγύρου» ξαναμπαίνει στο γήπεδο σε έναν αγώνα μνήμης «Παρελθόν vs Παρόν»!
🎲 Παραδοσιακά Παιχνίδια: Μικροί και μεγάλοι γνωρίζουμε τα παιχνίδια που έπαιζαν τα παιδιά στις αλάνες του '50 και γινόμαστε πάλι παιδιά!
🐴 Φωτογραφίες στο Παετόνι: Βγάλτε τη δική σας ρετρό φωτογραφία στο αυθεντικό παετόνι με το άλογο του κ. Γρηγόρη!
🥐 Παραδοσιακές Γεύσεις: Πίτες και γλυκά στον ιστορικό Ξυλόφουρνο του Θάνου από τον Σύλλογο Συσπείρωσης και Ψυχαγωγίας Γυναικών Πολυγύρου & παραδοσιακά γλυκά και ξενάγηση στο Λαογραφικό Μουσείο από τον Εθελοντικό Όμιλο Γυναικών.
⛑️ Η υγειονομική κάλυψη και η ασφάλεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν με την εθελοντική προσφορά των διασωστών της ΛΕΦΕΔ.
📍 Διαδρομή: Πεζόδρομος Πολύγυρου (Tiberius – Πλατεία Επιμελητηρίου – Άγιος Νικόλαος – Πλατεία Δημαρχείου)
⏰ Ώρα έναρξης: 17:00
🎟️ Είσοδος Ελεύθερη
Διοργάνωση: Εμπορικός Σύλλογος Πολύγυρου

Συνδιοργάνωση: Δήμος Πολυγύρου | Επιμελητήριο Χαλκιδικής  

Δεν υπάρχουν σχόλια: