Πέμπτη 19 Μαρτίου 2026

Αναφορά του Βουλευτή Ν.Δ. Χαλκιδικής Ιωάννη Γιώργου προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κο. Χρυσοχοΐδη για την ελλιπή αστυνόμευση και τις επαναλαμβανόμενες κλοπές μετασχηματιστών σε αντλιοστάσια του Δήμου Πολυγύρου

Αναφορά κατέθεσε την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2026 ο Βουλευτής Ν.Δ. Χαλκιδικής Ιωάννης Γιώργος προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κο. Χρυσοχοΐδη σχετικά με την υπ. Αρ. Πρωτ.: 4253/3111/13/03/2026 επιστολή διαμαρτυρίας του Δήμου Πολυγύρου, στην οποία αποτυπώνεται η ανησυχητική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα στην περιοχή, λόγω των συνεχών κλοπών μετασχηματιστών του ΔΕΔΔΗΕ από αντλιοστάσια ύδρευσης και άρδευσης.

Σύμφωνα με τα αναφερόμενα, πρόκειται για επαναλαμβανόμενα περιστατικά που πλήττουν κυρίως τις Δημοτικές Ενότητες Ζερβοχωρίων και....

Ανθεμούντα, με σοβαρές συνέπειες για την καθημερινότητα των πολιτών, καθώς οικισμοί παραμένουν για ημέρες χωρίς υδροδότηση. Το γεγονός αυτό επηρεάζει άμεσα τη δημόσια υγεία, την ποιότητα ζωής των κατοίκων, καθώς και την τοπική οικονομία.

Παράλληλα, επισημαίνεται η αδυναμία της τοπικής αστυνομικής δύναμης να ανταποκριθεί επαρκώς, λόγω ελλείψεων σε προσωπικό και υλικοτεχνικά μέσα, γεγονός που δημιουργεί αίσθημα ανασφάλειας στις τοπικές κοινωνίες και επιτρέπει τη συνέχιση των παράνομων ενεργειών σε κρίσιμες υποδομές.

Ο Δήμος Πολυγύρου ζητά, μεταξύ άλλων, την ενίσχυση της αστυνόμευσης στην περιοχή, την επαρκή στελέχωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής, καθώς και την εκπόνηση ειδικού σχεδίου πρόληψης και αποτροπής αντίστοιχων περιστατικών.

Αναμένεται η απάντηση του Υπουργείου επί του θέματος, δεδομένης της σοβαρότητας των επιπτώσεων στην εύρυθμη λειτουργία των τοπικών κοινωνιών και των βασικών υποδομών.

Γραφείο Τύπου

Ιωάννης Γιώργος

Βουλευτής Ν.Δ. Χαλκιδικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου