"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

Απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ν.Ε. Χαλκιδικής

Είναι κοινός τόπος πως στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πολύ καιρό πριν, είχαμε ήδη ξεκινήσει να αντιμετωπίζουμε μια διαρκή κρίση, ενός κουρασμένου και άνευρου κόμματος. Η λαϊκή ετυμηγορία άλλωστε το καταδείκνυε με τα συνεχόμενα αρνητικά εκλογικά αποτελέσματα.

 Η επιλογή του συντρόφου Τσίπρα να παραιτηθεί, έδωσε την ευκαιρία της επανεκκίνησης, την ελπίδα της αναδιοργάνωσης και ξεκίνησε μια πλατιά δημοκρατική διαδικασία, όπου με τη συμμετοχή 150.000 συντρόφων  και φίλων αναδείχτηκε   Πρόεδρος ο  Στέφανος Κασσελάκης. Αυτή η μαζική συμμετοχή ήταν η πρώτη νίκη της βάσης του κόμματος μας - των μελών.

  Ακολούθησε η διάσπαση. Τα μέλη μας έκαναν την ξεκάθαρη επιλογή να μην επιβραβεύσουν αυτούς που επέλεξαν να αποχωρήσουν από το κόμμα και....

στήριξαν τον νέο Πρόεδρο παραμένοντας στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη της βάσης μας. Η επόμενη ήρθε στο 4ο συνέδριο, όπου θα ξεκινούσαμε την παραγωγή πολιτικού σχεδιασμού και θα εγκαινιάζαμε την εξωστρέφεια προς την κοινωνία που τόσο έχει ανάγκη την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Αντί όμως αυτού, έγινε προσπάθεια να μετατραπεί σε πεδίο αμφισβήτησης του νεοεκλεγέντος Προέδρου και προσφυγής σε νέα εκλογική διαδικασία. Οι  5.000 σύνεδροι λαμβάνοντας υπ όψη τις διαθέσεις των μελών  των Ο.Μ λειτούργησαν και έβαλαν φρένο σε μια διαδικασία που θα κατέστρεφε το κόμμα. Ως κυρίαρχο όργανο επέβαλαν σε όλους την απόφαση τους: η εντολή στον Πρόεδρο είναι νωπή, είναι νωρίς ακόμη για απολογισμό, πάμε ενωμένοι για τις ευρωεκλογές. Και το αξιοπρεπές εκλογικό αποτέλεσμα δικαίωσε την επιλογή αυτή.

Τους τελευταίους μήνες όμως επανήλθαμε με δική σας ευθύνη, σε μια περίοδο φθοράς, εσωστρέφειας και εσωτερικής αντιπαλότητας, σε συγκρούσεις χωρίς κανένα πολιτικό περιεχόμενο, με προσωπικές επιθέσεις και αντεγκλήσεις, χωρίς ίχνος πολιτικής ηθικής και συντροφικότητας.

 Και καταλήξαμε στην πρόσφατη ανεξήγητη και ατεκμηρίωτη πολιτικά, πρόταση μομφής και καθαίρεση !!! του προέδρου από την Κεντρική Επιτροπή, ( αποφάσεις για τις οποίες θα έπρεπε να λαμβάνεται  υπ όψη η γνώμη των μελών και να κρίνονται τελεσίδικα από το συνέδριο όπως ορίζει και το καταστατικό)  αφήνοντας το κόμμα ακέφαλο, έρμαιο και καθημερινή βορά στα ΜΜΕ  και σε μια πολύ δυσάρεστη για όλους εσωκομματική κρίση.

  Αυτή την αρνητική εξέλιξη καλούμαστε να διαχειριστούμε τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

 Διεκδικούμε λοιπόν και επιβεβαιώνουμε, πως η βάση του κόμματος, εμείς ως Ν.Ε., οι Ο.Μ., οι σύντροφοι/σες και φίλοι/ες είμαστε οι θεματοφύλακες της ενότητας σήμερα και την επόμενη μέρα.

  Εκπροσωπώντας τα μέλη μας, είναι επιτακτικό να διαδραματίσουμε τον ρόλο που μας αναλογεί ως Ν.Ε. Χαλκιδικής και να επισημάνουμε τα αυτονόητα για ένα κόμμα της αριστεράς και μάλιστα προοδευτικό, δίνοντας έναν αγώνα επιβίωσης συντεταγμένα και έχοντας για πυξίδα την δημοκρατία, την ανιδιοτέλεια και την λαϊκή βούληση.

  Απαραίτητο για τα παραπάνω είναι τα ανώτερα όργανα (η Κεντρική Επιτροπή) να αναλάβουν την ευθύνη διαφύλαξης της ενότητας με τον περιορισμό των διχαστικών τοποθετήσεων στα μέσα ενημέρωσης. Να παίξουν τον ρόλο τους φροντίζοντας για την ενιαία έκφραση εν όψει του Συνεδρίου και να διαφυλάξουν  την εικόνα του κόμματος. Ταυτόχρονα να υπάρξει δέσμευσή σας (και των υποψηφίων προέδρων) ότι το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας, στην οποία οδηγούμαστε, θα γίνει σεβαστό από όλους, ακυρώνοντας το πολιτικό σχέδιο ρευστοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ που κάποιοι επιθυμούν.

 Η σκέψη μας οφείλει να είναι πως και αύριο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα πρέπει να μπορεί να διαδραματίσει τον ρόλο που του αναλογεί, της αξιωματικής αντιπολίτευσης, της κυβερνώσας Αριστεράς.

Δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουμε την επόμενη μέραμε διχαστικό λόγο. Είναι πλέον υπαρξιακή ανάγκη να αντιληφθούμε άπαντες πως το κόμμα μας είναι κόμμα των μελών του, χωρίς ιδιοκτήτες και μεσάζοντες. Η ευθύνη μας είναι ανάλογη του θεσμικού ρόλου που επιτελούμε.

  Ως Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χαλκιδικής, απαιτούμε να τηρηθεί το καταστατικό και οι διαδικασίες του,με πρωταρχικό σκοπό να περιφρουρηθεί η ενότητα του κόμματος. Το επόμενο συνέδριο, θα πρέπει να συγκληθεί άμεσα, να γίνει εκλογή νέων οργάνων, με διαφάνεια και με σεβασμό στις αρχές του καταστατικού μας. Οι σύνεδροι να αποφασίσουν ελεύθερα και κυρίαρχα για την επίλυση όλων των ζητημάτων που θα τεθούν, ώστε όλοι μαζί συντεταγμένανα προχωρήσουμε μπροστά για τη χώρα μας, την Ελλάδα και τους συμπολίτες μας.

Συστήνουμε αυτοσυγκράτηση και σύνεση σε όλα τα μέλη και στελέχη του κόμματος. Να σταθούμε όλοι με αξιοπρέπεια, να απέχουμε από προσωπικές διαμάχες και να ξανασυναντήσουμε την Πολιτική.Να αναδείξουμε προβλήματα, να διατυπώσουμε προτάσεις και λύσεις απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Να διαμορφώσουμε όραμα, να δώσουμε ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Η ευθύνη μας είναι μεγάλη. Η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη τον ενωμένο, δυνατό και αξιόμαχο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

 

Πολύγυρος 18/9/2024

Η Ν. Ε Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Πρ. Συμμαχία 

Δεν υπάρχουν σχόλια: