Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

Συνάντηση του Βουλευτή Χαλκιδικής Ιωάννη Γιώργου με τους Διευθυντές Εκπαίδευσης του νομού

Την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024 ο Βουλευτής Χαλκιδικής κος. Ιωάννης Γιώργος συνάντησε τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κο. Κόμπο και στην συνέχεια τον
Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κο. Μανουσαρίδη στα γραφεία των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης στον Πολύγυρο Χαλκιδικής.

Απώτερος στόχος της συνάντησης υπήρξε η ενημέρωση του Βουλευτή για τα εκπαιδευτικά ζητήματα του Νομού. Πιο συγκεκριμένα, θετικό οιωνό αποτελεί το γεγονός ότι....

η εικόνα είναι καλύτερη από τις προηγούμενες σχολικές χρονιές τόσο στην Πρωτοβάθμια, όσο και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Οι δέκα χιλιάδες (10.000) μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικού προσωπικού όλων των ειδικοτήτων που πραγματοποιήθηκαν στην επικράτεια το φετινό καλοκαίρι, ενίσχυσαν αποφασιστικά το Δημόσιο Σύστημα Εκπαίδευσης από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας των σχολείων.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα της Ειδικής Αγωγής, όπου αξίζει να αναφερθεί πως όλες οι Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης στη Χαλκιδική είναι πλήρως στελεχωμένες, χωρίς να διαφαίνεται κάποιο κενό.

Επίσης, έχει ικανοποιηθεί αρκετά μεγάλο ποσοστό των Παράλληλων Στηρίξεων και ελάχιστα αιτήματα εκκρεμούν για την Β’ φάση διορισμών.

Σχετικά με τα ολιγομελή τμήματα, έχουν εγκριθεί όλα τα ολιγομελή των ΕΠΑ.Λ., καθώς και τα ολιγομελή των Ομάδων Προσανατολισμού Β’ και Γ’ Λυκείου. Ωστόσο, εκκρεμεί ένα στα ΓΕ.Λ. και ένα στα ΕΠΑ.Λ., των οποίων η έγκριση αναμένεται άμεσα.

Σαφέστατα υπάρχουν και ορισμένα ζητήματα, όπως κάθε χρόνο, τα οποία είναι “κλασσικά”, όπως π.χ. τα κενά και οι όποιες ελλείψεις δημιουργούνται κυρίως σε απομακρυσμένες περιοχές από εκπαιδευτικούς οι οποίοι αναλαμβάνουν υπηρεσία και τελικώς δεν υπηρετούν. Το φαινόμενο αυτό

οφείλεται στις αποσπάσεις εκπαιδευτικών, στις άδειες κύησης και ανατροφής που λαμβάνονται, αλλά και σε όσους αναγκάζονται για λόγους υγείας να εγκαταλείψουν τα καθήκοντά τους.

Ένα θέμα στο οποίο θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση είναι αυτό των Σχολικών Νοσηλευτών.

Ωστόσο, η ανωτέρω κατάσταση πρόκειται – αν όχι να εξομαλυνθεί τελείως – να βελτιωθεί εντός των επόμενων ημερών, ενόψει της Β’ φάσης διορισμού των αναπληρωτών.

Επομένως, προκειμένου να σχηματιστεί μια πλήρης εικόνα για τη στελέχωση των εκπαιδευτικών μονάδων στην Χαλκιδική, κρίνεται απαραίτητο να ολοκληρωθεί και η Β’ φάση διορισμού.

Τέλος, εύχομαι Καλή Επιτυχία στη μεγάλη καινοτομία της φετινής σχολικής χρονιάς το Ψηφιακό Φροντιστήριο, που ξεκινά σήμερα και αφορά χιλιάδες μαθητές σε όλη τη χώρα. Ελπίζω να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για τις μαθήτριες και τους μαθητές της Χαλκιδικής και ιδιαίτερα γι’ αυτούς των απομακρυσμένων περιοχών.

Ευχαριστώ τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για την προσπάθεια που καταβάλουν στη διευθέτηση των εκπαιδευτικών ζητημάτων του Νομού μας.


Ιωάννης Γιώργος Βουλευτής Χαλκιδικής





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου