Χωρίς να θέλω να μειώσω την αξία και τη σημαντικότητα της κατασκευής του κομματιού του δρόμου Θεσσαλονίκης - Γαλάτιστας, οφείλω να αναφερθώ σε ένα μείζον ζήτημα το οποίο προσπαθούμε εδώ και καιρό σαν Συνεργασία Πολιτών Δήμου Πολυγύρου να αναθερμάνουμε και να φέρουμε στο προσκήνιο, που είναι το έργο της ΠΑΡΆΚΑΜΨΗΣ ΠΟΛΎΓΥΡΟΥ, το οποίο τώρα αναδεικνύεται ως πιο επίκαιρο και πιο φλέγον από ποτέ.
Με δεδομένη την βελτίωση του οδικού άξονα Θεσσαλονίκης - Πολυγύρου - Σιθωνίας ή Βορειοανατολικής Χαλκιδικής, δεν μπορεί πλέον ένας οδικός άξονας που βελτιώνεται και που σίγουρα θα επιλέγουν περισσότεροι ταξιδιώτες, να διέρχεται μέσα από τον Πολύγυρο, μπροστά από σπίτια, Νοσοκομείο, Δικαστήριο και να δημιουργεί, όπως δημιουργεί ήδη, τεράστια προβλήματα στην κίνηση και στην ασφάλεια των πολιτών.
Είναι ΑΔΙΑΝΌΗΤΟ να θεωρείται... κομμάτι του οδικού άξονα ένας εσωτερικός δρόμος του Πολυγύρου (έστω κι αν χαρακτηρίζεται ως περιαστικός, αφού στην ουσία δεν είναι).
Σε προηγούμενες παρεμβάσεις μας αναδείξαμε το πρόβλημα που βρίσκεται θαμμένο και ξεχασμένο, χωρίς να διαπιστώσουμε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την επίλυσή του.
Ερευνώντας το θέμα, ανακαλύψαμε ότι υπάρχει μία παλιά ατελής μελέτη για παράκαμψη του Πολυγύρου από το Νότιο μέρος του, η οποία για να επικαιροποιηθεί και να ολοκληρωθεί, απαιτείται δαπάνη περίπου 300.000 ευρώ.
Φέρνοντας το θέμα στο Δημοτικό συμβούλιο ο Δήμαρχος υποσχέθηκε ότι θα έβρισκε τα 300 χιλιάρικα που χρειάζονται για την ολοκλήρωση και επικαιροποίηση της μελέτης αυτής, λέγοντας ότι ήταν θέμα χρόνου και προσωπικών επαφών του.
Μια υπόσχεση που ξεχάστηκε, αλλά όχι από την Συνεργασία πολιτών, αφού πλέον φτάνουμε σε αδιέξοδα, τα οποία θα αναδειχτούν στην διάρκεια του καλοκαιριού, όταν θα δούμε το φαινόμενο να γιγαντώνεται.
Επανερχόμαστε και ζητάμε ολοκλήρωση της μελέτης και δρομολόγηση υλοποίησης του έργου, που είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη, την ασφάλεια της πόλης μας, όσο και για την ορθή διαχείριση και διακίνηση των επισκεπτών προς το παραλιακό μέτωπο της Χαλκιδικής μας.
Οι πανηγυρισμοί και τα λόγια είναι περιττά, αφού με την εξέλιξη της βελτίωσης του οδικού άξονα (όπως σε πανηγυρικό τόνο υπόσχονται μέχρι και σύνδεση με την Εγνατία οδό), θα βρεθεί ο Πολύγυρος μπροστά σε πολύ δύσκολες καταστάσεις.
Έφτασε πλέον ο κόμπος στο χτένι!
Δημήτρης Κυργιαφίνης
Δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής Συνεργασίας Πολιτών Δήμου Πολυγύρου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου