«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει...

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (
ΦΕΚ 3481/Β/30-07-2021)  η απόφαση Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.48487 με τίτλο «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 9 Αυγούστου 2021 και ώρα 6:00..». Έλεγχος δύο φορές την εβδομάδα για ανεμβολίαστους εργαζόμενους στην εστίαση και στις τουριστικές επιχειρήσεις. Επίσης, από το Σάββατο 24 Ιουλίου απαγορεύεται σε όλα τα επιβατηγά πλοία, επιβατηγά - οχηματαγωγά πλοία, λάντζες, θαλάσσια ταξί, μικρά σκάφη, επαγγελματικά και ιδιωτικά πλοία αναψυχής, επαγγελματικά τουριστικά πλοία, καθώς και τα... ημερόπλοια, ανεξαρτήτως σημαίας, η οργάνωση και η πραγματοποίηση εκδηλώσεων διασκέδασης, καθώς και η συμμετοχή σε αυτές. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα νέα μέτρα στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής στο link : https://www.epichal.gr/xalkidikiimages/FEK3481V_30_F5836.07.2021EKTAKTAMETRAAPO02.08EOS09.08.2021.pdf 

Ενημερώνουμε ότι τα σήματα για τους ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ λειτουργίας στην ψυχαγωγία, που αφορά αποκλειστικά και μόνο την είσοδο στους εμβολιασμένους και για το 85% της χωρητικότητας, εκδίδονται στο link: https://covidfree.gov.gr


  • Υποχρέωση υποβολής των εργαζόμενων σε εστίαση και τουρισμό σε δύο εβδομαδιαία τεστ ανίχνευσης κατά του κορονοϊού

Σχετικά με την υποχρέωση των εργαζομένων στην εστίαση και τον τουρισμό για δύο εβδομαδιαία τεστ ανίχνευσης του ιού SARS-CoV-2 επισημαίνονται τα ακόλουθα, σύμφωνα με το Δελτίο τύπου του Υπουργείου Υγείας:

1) Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις τουρισμού και εστίασης έχουν υποχρέωση να πραγματοποιούν δυο τεστ κάθε εβδομάδα και να δηλώνουν τα αποτελέσματα στην πλατφόρμα της Εργάνης.

2) Το 1ο τεστ είναι self test, διατίθεται δωρεάν από το κράτος και πραγματοποιείται στην αρχή της εβδομάδας.

Το 2ο τεστ είναι εργαστηριακό rapid test, πραγματοποιείται με ευθύνη του εργαζομένου, ελέγχεται από τον εργοδότη και δηλώνεται έως την Πέμπτη κάθε εβδομάδας.

3) Για τη δήλωση του εργαστηριακού τεστ θα πρέπει να υποβάλλεται στην πλατφόρμα της Εργάνης η βεβαίωση αρνητικής διάγνωσης από το gov.gr

4) Οι πλήρως εμβολιασμένοι εργαζόμενοι δεν έχουν υποχρέωση τεστ 14 ημέρες: α) μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου των δύο δόσεων ή β) την μια δόση του μονοδοσικού εμβολίου.


  • Πρόστιμο σε εργαζομένους που προσέρχονται στο χώρο εργασίας χωρίς να έχουν δηλώσει το αποτέλεσμα του διαγνωστικού ελέγχου 

Δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ νέες αποφάσεις με τις οποίες τροποποιούνται οι  αποφάσεις για τη διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Σε ό,τι αφορά στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, με την απόφαση Δ1α/Γ.Π.οικ.48485/30.7.2021 (ΦΕΚ Β 3493/31.7.2021)  τροποποιείται  η παράγραφος 4 του άρθρου 6 της απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.32209/24.5.2021 και προβλέπεται ότι το ΣΕΠΕ μπορεί να επιβάλει πρόστιμο 300 ευρώ σε εργαζόμενους οι οποίοι προσέρχονται στον χώρο εργασίας χωρίς να έχουν προβεί σε δήλωση του αποτελέσματος του διαγνωστικού ελέγχου ή επίσης προσέρχονται στο χώρο εργασίας τους ενώ έχουν δηλώσει θετικό αποτέλεσμα.

  • Παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης στη Δράση «Επιχορήγηση Υφιστάμενων Επιχειρήσεων Γυμναστηρίων, Παιδότοπων» έως την 10η Σεπτεμβρίου 2021

Δημοσιεύθηκε η δεύτερη (2η) τροποποίηση της Πρόσκλησης της Δράσης «Επιχορήγηση Υφιστάμενων Επιχειρήσεων Γυμναστηρίων, Παιδότοπων» του ΕΠΑνΕΚ, σχετικά με την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης έως την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 15:00 αντί για την Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021 και ώρα 17:00.

Παράλληλα προστίθενται οι επιλέξιμοι ΚΑ∆:

  • 93.11 - Εκμετάλλευση αθλητικών εγκαταστάσεων,

  • 93.11.10 - Υπηρεσίες λειτουργίας αθλητικών εγκαταστάσεων,

  • 93.11.10.01 - Υπηρεσίες γηπέδων (4Χ4, 5Χ5 κλπ) ποδόσφαιρου, καλαθοσφαίρισης, αντισφαίρισης κλπ,

  • 93.11.10.02 - Υπηρεσίες γηπέδων γκολφ ή μίνι γκολφ,

  • 93.11.10.03 - Υπηρεσίες κολυμβητηρίου (πισίνας) και

  • 93.11.10.05 - Υπηρεσίες χώρου μπόουλινγκ.

Η τροποποίηση περιλαμβάνει επίσης και αλλαγές σχετικά με τους όρους συμμετοχής των ωφελούμενων στη Δράση, τη διαδικασία των ενστάσεων και την υπεύθυνη δήλωση Α' του Παραρτήματος VII.

Η Δράση αφορά στην ενίσχυση με τη μορφή επιχορήγησης, επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην παροχή υπηρεσιών γυμναστηρίων και παιδότοπων, οι οποίες επλήγησαν από την πανδημία της νόσου COVID-19, καθώς η λειτουργία τους έχει ανασταλεί καθ' όλη τη διάρκεια ισχύος των γενικών περιοριστικών μέτρων στη χώρα. Στόχος της Δράσης είναι να καλύψει με τη μορφή ενίσχυσης μελλοντικών λειτουργικών δαπανών (στις οποίες περιλαμβάνεται το κόστος απασχόλησης, αλλά και οι αποσβέσεις παγίου εξοπλισμού), μέρος της απαιτούμενης ρευστότητας για την εκ νέου εκκίνηση των συγκεκριμένων δραστηριοτήτων, καθώς και να δώσει ένα κίνητρο για τη διατήρηση των ενισχυόμενων δραστηριοτήτων στο εγγύς μέλλον, στηρίζοντας έτσι εμμέσως και τη διατήρηση θέσεων εργασίας.

Η Δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους. Δείτε τη 2η τροποποίηση στην ιστοσελίδα http://epan2.antagonistikotita.gr/uploads/2h_tropopoihsh_gymnasthria.pdf 

  • Νέα Δράση ΕΠΑνΕΚ: E-λιανικό (B κύκλος)


Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει τα μέλη του για την νέα Δράση του ΕΠΑνΕΚ «E-λιανικό - Επιχορήγηση υφιστάμενων ΜμΕ επιχειρήσεων του κλάδου του λιανεμπορίου, για την ανάπτυξη/αναβάθμιση και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος» (Β κύκλος). Η Δράση  στοχεύει στην επιχορήγηση ΜμΕ επιχειρήσεων του κλάδου του λιανεμπορίου για την ανάπτυξη/αναβάθμιση και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop) προκειμένου να στηριχθεί η λειτουργία τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού (COVID-19), να ενισχυθεί ο βαθμός ενσωμάτωσης της ψηφιακής τεχνολογίας, καθώς και ο ψηφιακός μετασχηματισμός τους και να αποφευχθεί ο συνωστισμός στους εσωτερικούς χώρους.

Επιδοτούνται αιτήσεις μέχρι 5.000 ευρώ σε κάθε επιχείρηση με διακριτό ΑΦΜ για την απόκτηση εξοπλισμού πληροφορικής και την υλοποίηση άυλων ενεργειών (λογισμικό/υπηρεσίες) με σκοπό την ανάπτυξη και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος.

Για αναβάθμιση ηλεκτρονικού καταστήματος, εφόσον η επιχείρηση το διέθετε ήδη πριν τις 18/3/2020 η επιδότηση είναι 1.500 ευρώ.  

Ο προϋπολογισμός της Δράσης είναι 8 εκατ. ευρώ για το σύνολο των περιφερειών της χώρας.

Η Δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους.

Ωφελούμενοι της Δράσης είναι Μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του λιανικού εμπορίου και διατηρούν φυσικό κατάστημα σε διακριτό της οικίας τους χώρο ανεξάρτητα από τη νομική τους μορφή,  που λειτουργούν νομίμως στη χώρα και έχουν κάνει έναρξη στην αρμόδια ΔΟΥ.

Οι επιχειρήσεις διακρίνονται σε:

  • Υφιστάμενες, εφόσον έχουν συσταθεί έως και την 30/09/2019.

  • Νεοσύστατες, εφόσον έχουν συσταθεί από 01/10/2019 μέχρι την ημερομηνία προκήρυξης της Δράσης.

Ημερομηνία Έναρξης Ηλεκτρονικής Υποβολής: 9 Ιουλίου 2021 και ώρα 15:00

Ημερομηνία Λήξης Ηλεκτρονικής Υποβολής: Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 17:00

Περισσότερα: https://www.espa.gr/el/Pages/ProclamationsFS.aspx?item=5290


  • Μέχρι τις 6 Αυγούστου οι αιτήσεις επιδότησης παγίων δαπανών


Μέχρι τις 6 Αυγούστου οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για την ενίσχυση τους, με τη μορφή
επιδότησης παγίων δαπανών, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «myBusinessSupport» (https://www.aade.gr/mybusinesssupport) . Αυτό προκύπτει από την Κοινή Υπουργική Απόφαση ΓΔΟΥ 824/2021 η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ  3492/Β/31.7.2021 και αφορά τη διαδικασία και τις προϋποθέσεις χορήγησης ενίσχυσης με τη μορφή επιδότησης παγίων δαπανών για την περίοδο Απριλίου - Δεκεμβρίου 2020, σε επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορονοϊού COVID-19.


  • ΕΣΤΙΑΣΗ: Δεύτερη ευκαιρία σε επιχειρήσεις που απορρίφθηκαν 

Δεύτερη ευκαιρία στις επιχειρήσεις εστίασης  προκειμένου να επωφεληθούν των ειδικών προγραμμάτων επιδότησης «Επιδότηση Κεφαλαίου Κίνησης σε Επιχειρήσεις Εστίασης για Προμήθεια Πρώτων Υλών - ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΣΤΙΑΣΗΣ» δίνει το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Σύμφωνα με την τρίτη τροποποίηση της σχετικής πρόσκλησης δίνεται η δυνατότητα υποβολής νέας αίτησης χρηματοδότησης για τις επιχειρήσεις εστίασης που απορρίφθηκαν από τη χρηματοδότηση του προγράμματος για την επανεκκίνηση του κλάδου. Η νέα αίτηση μπορεί να υποβληθεί μέχρι και την Πέμπτη 30/9/2021 και ώρα 15:00. Η τρίτη τροποποίηση του προγράμματος στο Link : https://mcusercontent.com/e1bb33f7e1a69178b9d781b78/files/c8f41d2f-506e-0e04-97fb-720ac4f4aac6/tropopoisi.pdf 


  • Νέα Δράση : Επιδότηση Κεφαλαίου Κίνησης Πληττόμενων από την Πανδημία Τουριστικών Επιχειρήσεων Φιλοξενίας - ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Νέα δράση, προϋπολογισμού 350 εκατομμυρίων ευρώ, για την παροχή κεφαλαίου κίνησης στις τουριστικές επιχειρήσεις με σκοπό την επιχορήγηση λειτουργικών δαπανών για τους 2-3 πρώτους μήνες επανεκκίνησης της λειτουργίας τους, θέτει σε εφαρμογή το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων.

Η δράση χρηματοδοτείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα- Επιχειρηματικότητα- Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ) του ΕΣΠΑ 2021 – 2027 και αφορά μικρομεσαίες (300 εκατομμύρια ευρώ) και μεγάλες (50 εκατομμύρια ευρώ) επιχειρήσεις:

- Ξενοδοχεία, καταλύματα, ενοικιαζόμενα δωμάτια

- Τουριστικά γραφεία / πρακτορεία

- Επιχειρήσεις εκμετάλλευσης τουριστικών λεωφορείων.

Περιλαμβάνονται και οι επιχειρήσεις franchise υπό την προϋπόθεση πλήρωσης ορισμένων κανονιστικών κριτηρίων του ΕΣΠΑ. Το ποσό της ενίσχυσης ανέρχεται στο 5% για τα καταλύματα και στο 2,5% για τις λοιπές επιχειρήσεις επί του τζίρου του κύριου ΚΑΔ ή του ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα του 2019. 

Για τις επιχειρήσεις που έχουν συσταθεί εντός του 2019 ή εντός του 2020 το ποσό της ενίσχυσης ορίζεται ως εξής:

[(κύκλος εργασιών 2019 ή 2020)/αριθμός ημερών λειτουργίας]*365*5%.

Το μέγιστο ποσό ενίσχυσης ορίζεται στα 400.000 ευρώ ανά ΑΦΜ. Τα κριτήρια ένταξης στη δράση είναι:

Α) Νόμιμη λειτουργία.

Β) Ουσιαστική δραστηριοποίηση στις ανωτέρω δραστηριότητες (κύριος ΚΑΔ ή ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα).

Γ) Μείωση ετήσιου τζίρου 2020 σε σχέση με το 2019 μεγαλύτερη ή ίση του 30%.

Δ) Προσωπικό έτους 2019 τουλάχιστον ίσο με 1 Ετήσια Μονάδα Εργασίας (ΕΜΕ) μισθωτής εργασίας.

Ε) Υποχρέωση υποβολής δηλώσεων ΦΠΑ (Κανονικό Καθεστώς ΦΠΑ).

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στη διεύθυνση www.ependyseis.gr

Ως ημερομηνία έναρξης επιλεξιμότητας δαπανών ορίζεται η 1η Απριλίου 2021.

Η καταβληθείσα προκαταβολή κεφαλαίου κίνησης θα πρέπει να έχει αναλωθεί από την ημερομηνία έναρξης επιλεξιμότητας δαπανών έως 31.12.2021. Αυτό θα αποδεικνύεται βάσει των Κωδικών:

  • 361 Αγορές και δαπάνες στο εσωτερικό της χώρας

  • 363 Λοιπές Εισαγωγές εκτός επενδυτικών αγαθών (πάγια)

  • 364 Ενδοκοινοτικές αποκτήσεις αγαθών

  • 365 Ενδοκοινοτικές λήψεις υπηρεσιών αρ. 14.2.α

των εντύπων των σχετικών περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ για την περίοδο 1/4/2021 – 31/12/2021.

Το ποσό κεφαλαίου κίνησης που αντιστοιχεί στην παρούσα Δράση δεν πρέπει να υπερβαίνει το 70% του αθροίσματος των ποσών των  τεσσάρων (4) κωδικών.

Ημερομηνία Έναρξης Ηλεκτρονικής ΥποβολήςΤετάρτη 16/06/2021 και ώρα 10:00

Ημερομηνία Λήξης Ηλεκτρονικής Υποβολής: Τετάρτη 29/9/2021 και ώρα 17:00

Οι αιτήσεις χρηματοδότησης θα αξιολογηθούν με σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με την ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής στο ΠΣΚΕ. Η αξιολόγηση θα είναι άμεση και η εκταμίευση της επιχορήγησης θα γίνεται αμέσως μετά την έγκριση και την ένταξη στη δράση, χωρίς δηλαδή να απαιτηθεί η υποβολή νέας αίτησης. Ανάλωση της επιχορήγησης στο διάστημα 1/4/2021  -  31/12/2021.

Η επιχορήγηση είναι ακατάσχετη. ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ η προσκόμιση φορολογικής ή ασφαλιστικής ενημερότητας


Δημοσιεύθηκε η πρώτη (1η) τροποποίηση της Πρόσκλησης Υποβολής Αιτήσεων Χρηματοδότησης Επενδυτικών Σχεδίων στη Δράση «Επιδότηση Κεφαλαίου Κίνησης Πληττόμενων από την Πανδημία Τουριστικών Επιχειρήσεων Φιλοξενίας - ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ» του ΕΠΑνΕΚ. Η τροποποίηση αφορά σε αλλαγές σχετικά με τον ορισμό των προβληματικών επιχειρήσεων, τα δικαιολογητικά συμμετοχής που επισυνάπτονται ηλεκτρονικά, καθώς και τα υποδείγματα υπεύθυνων δηλώσεων που συνοδεύουν την αίτηση χρηματοδότησης.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων στο link : http://epan2.antagonistikotita.gr/uploads/1h_trop_epanekkinhsh_tourismou.pdf  

  • Νέα Παράταση υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης στο Πρόγραμμα του ΕΠΑνΕΚ, ΕΣΠΑ 2014-2020 "Ενίσχυση Επιχειρήσεων Εστίασης  για την Προμήθεια Θερμαντικών Σωμάτων Εξωτερικού Χώρου"

Σας ενημερώνουμε ότι με απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Ιωάννη Τσακίρη στις 22-4-2021 παρατείνεται εκ νέου η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης στη Δράση "Επιχορήγηση των Επιχειρήσεων Εστίασης για την προμήθεια θερμαντικών σωμάτων εξωτερικού χώρου" του ΕΠΑνΕΚ, ΕΣΠΑ 2014-2020. Νέα καταληκτική προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ορίζεται η 31/12/2021.

  • Παράταση του προγράμματος κατάρτισης εργαζομένων στην ΠΕ Χαλκιδικής από την ΑΝΕΤΧΑ

Σας ενημερώνουμε ότι η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Α.Ε. έχει αναλάβει την υλοποίηση της πράξης  :

«Υποστήριξη ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στην ΠΕ Χαλκιδικής», στο πλαίσιο του ΕΠ «Κεντρική Μακεδονία». 

 Στα πλαίσια αυτής, ανακοινώνει την έναρξη του προγράμματος «Συμβουλευτική Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Κατάρτιση, Πιστοποίηση Επαγγελματικών Προσόντων και Δεξιοτήτων», το οποίο απευθύνεται σε 175 εργαζόμενους που κατοικούν στο Νομό Χαλκιδικής και απασχολούνται σε επιχειρήσεις του Ιδιωτικού τομέα της ΠΕ Χαλκιδικής, οι οποίοι θα καταρτιστούν στις εξής ειδικότητες:

α. Στέλεχος Υποστήριξης Ψηφιακού Μάρκετινγκ και Ηλεκτρονικού Εμπορίου με Πιστοποίηση,

β. Υπάλληλος Γραφείου / Διοικητικής Υποστήριξης με Πιστοποίηση,

γ. Τεχνικές Πωλήσεων με Πιστοποίηση, 

δ. Πωλητής Λιανικής  με Πιστοποίηση.

Οι ωφελούμενοι θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα για κάθε ώρα κατάρτισης, το οποίο ανέρχεται στο ποσό των πέντε ευρώ (5 €/ώρα), συμπεριλαμβανομένων των νόμιμων κρατήσεων. 

Με το παρόν, ανακοινώνεται ότι παρατείνεται η λήξη της προθεσμίας αποστολής των αιτήσεων των ενδιαφερομένων έως την Παρασκευή, 10/09/2021 και ώρα 14:00 (αντί της Παρασκευής 30/07/2021 προηγούμενης καταληκτικής ημερομηνίας) . Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της ΑΝΕΤΧΑ https://www.anetxa.gr/prosklisi_ergazomenon/ .

  • Παράταση έως 10 Σεπτεμβρίου 2021 για τις δηλώσεις εισοδήματος

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Υπουργείο Οικονομικών,  με νομοθετική διάταξη του Υπουργείου Οικονομικών, παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου και η καταβολή των δύο πρώτων μηνιαίων δόσεων (Ιουλίου και Αυγούστου) του οφειλόμενου φόρου μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου. Η παράταση κρίθηκε επιβεβλημένη, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν, αλλά και για να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι πολίτες, οι λογιστές και οι φοροτεχνικοί, εξαντλώντας κάθε χρονικό περιθώριο παράτασης, δεδομένης της επερχόμενης έκδοσης των εκκαθαριστικών ΕΝΦΙΑ εντός του μηνός Σεπτεμβρίου. Επισημαίνεται ότι για την παροχή έκπτωσης 3% στο συνολικό ποσό του οφειλόμενου φόρου που προκύπτει από τη φορολογική δήλωση, τα φυσικά πρόσωπα θα πρέπει να υποβάλουν τη δήλωσή τους μέχρι τις 27 Αυγούστου και να καταβάλουν εφάπαξ τον φόρο μέχρι και τις 31 Αυγούστου.

  • ΑΑΔΕ: Παρατείνεται έως τις 27 Αυγούστου η προθεσμία για τις δηλώσεις COVID από εκμισθωτές ακινήτων για τον Μάϊο 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΑΔΕ, προς διευκόλυνση των φορολογουμένων, παρατείνεται έως τις 27 Αυγούστου 2021 η προθεσμία, εντός της οποίας οι εκμισθωτές/υπεκμισθωτές ακινήτων μπορούν να υποβάλουν αρχικές ή τροποποιητικές «Δηλώσεις Covid» ή/και «Δηλώσεις Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας», για τον μήνα Μάιο 2021.

  • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Πώς θα ρυθμιστούν τα ασφαλιστικά χρέη της πανδημίας 

Μέτρα για την ελάφρυνση των πληγέντων της πανδημίας, με στόχο να διευκολυνθούν για να αντιμετωπίσουν τις οφειλές τους προς τον e-ΕΦΚΑ προβλέπονται -μεταξύ άλλων- σε τροπολογία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το νέο Κτηματολόγιο. Προβλέπεται, συγκεκριμένα, η ρύθμιση σε έως και 72 δόσεις των οφειλών από ασφαλιστικές εισφορές επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών που δημιουργήθηκαν την περίοδο Μαρτίου 2020 - Ιουλίου 2021. Επιπροσθέτως, παρέχεται η δυνατότητα επανένταξης στο ίδιο καθεστώς ρύθμισης σε φυσικά και νομικά πρόσωπα με ασφαλιστικά χρέη που είχαν υπαχθεί σε ρύθμιση, αλλά την έχασαν κατά το ίδιο διάστημα. Αναλυτικότερα η ανακοίνωση του Υπουργείου στο link : https://ypergasias.gov.gr/pos-tha-rythmistoun-ta-asfalistika-chrei-pou-dimiourgithikan-tin-periodo-tis-pandimias-tou-koronoiou/

  • Σε τροχιά υλοποίησης το νέο «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ»

Τέλη Σεπτεμβρίου με μέσα Οκτωβρίου θα αρχίσει η υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στο νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ» που αποσκοπεί στην ενεργειακή αναβάθμιση 50.000 κατοικιών με έμφαση στα φτωχά νοικοκυριά, καθώς και τις περιοχές που αντιμετωπίζουν δυσμενέστερες καιρικές συνθήκες. Οι αιτήσεις θα αξιολογούνται με μοριοδότηση ενεργειακών, οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων, το ποσοστό ενίσχυσης θα φθάνει έως 75% και ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 1 δισ. ευρώ από τα οποία τα 632 εκατ. προέρχονται από το Ταμείο Ανάκαμψης. Αυτά ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας παρουσιάζοντας τους βασικούς άξονες του νέου προγράμματος, σημειώνοντας ότι στόχος είναι να υπάρξει μεγαλύτερο αποτέλεσμα (αναβάθμιση περισσότερων κατοικιών και μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας) με μικρότερο κόστος προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι για την ενεργειακή αποδοτικότητα που προβλέπει ο ενεργειακός προγραμματισμός. Δείτε αναλυτικά το νέο «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, στο link :  https://ypen.gov.gr/wp-content/uploads/2021/07/1627565088070_%CE%A0%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B9%CC%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%95%CE%BE%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CF%8E-29_7_2021_final.pdf 

  • ΙΟΒΕ: Σε επίπεδα προ πανδημίας ο δείκτης οικονομικού κλίματος τον Ιούλιο 

Στις 111,2 μονάδες διαμορφώθηκε τον Ιούλιο στην Ελλάδα ο δείκτης οικονομικού κλίματος έναντι 108,7 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, επίδοση που κινείται σε προ πανδημίας επίπεδα, σύμφωνα με έρευνα οικονομικής συγκυρίας του ΙΟΒΕ. Σύμφωνα με την έρευνα, η νέα άνοδος είναι αποτέλεσμα βελτίωσης των προσδοκιών σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς, ενώ η καταναλωτική εμπιστοσύνη επιδεινώθηκε εκ νέου, κατόπιν της ισχυρής βελτίωσής της την άνοιξη. Η εξέλιξη της πανδημίας εξακολουθεί να είναι κυρίαρχος παράγοντας στη διαμόρφωση των προσδοκιών. Στην τρέχουσα συγκυρία, αφενός γίνεται σαφές πως το επιδημιολογικό πρόβλημα δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει τον κύκλο του και πως νέες προκλήσεις κάθε άλλο παρά μπορούν να αποκλεισθούν. Αφετέρου, κυριαρχεί η εκτίμηση πως κατά τα επόμενα στάδια, το πρόβλημα θα είναι λιγότερο οξύ από ότι προηγουμένως και πως η αντιμετώπιση του θα γίνει με μέτρα που θα έχουν συγκριτικά μικρότερη επίπτωση στην οικονομία.

  • H Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε πρώτο μεταξύ των κρατών – μελών το Εταιρικό Σύμφωνο της Ελλάδας για τη νέα προγραμματική περίοδο (ΕΣΠΑ) 2021-2027

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021,  πρώτο ανάμεσα στα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Εταιρικό Σύμφωνο της Ελλάδας για τη νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης εργασίας του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με την Επίτροπο Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων της Ε.Ε., κ. Elisa Ferreira. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος παρουσίασε το νέο πρόγραμμα «ΕΣΠΑ 2021-2027», ο αρμόδιος Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Γιάννης Τσακίρης, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, κ. Δημήτρης Σκάλκος, ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ & ΤΣ, κ. Γιώργος Ζερβός και η Ειδική Γραμματέας Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, κ. Νίκη Δανδόλου. Το νέο Εταιρικό Σύμφωνο Περιφερειακής Ανάπτυξης, που κατατέθηκε και εγκρίθηκε πρώτο, θα κατανέμει συνολικούς πόρους 26,2 δις ευρώ (εκ των οποίων 20,9 δις ευρώ είναι η κοινοτική συνδρομή και 5,3 δις ευρώ η εθνική συνεισφορά) στους πέντε ευρωπαϊκούς Στόχους Πολιτικής: τον καινοτόμο και έξυπνο οικονομικό μετασχηματισμό, την ενεργειακή μετάβαση και τις πράσινες και γαλάζιες επενδύσεις, τις υποδομές μεταφορών, το ανθρώπινο δυναμικό και τις χωρικές επενδύσεις. Το πλήρες σχέδιο έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων καθώς και στον ιστότοπο www.espa.gr.

  • Κομισιόν: Ενίσχυση 130 εκατ. ευρώ για τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον κορωνοϊό

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε ελληνικό πρόγραμμα ύψους 130 εκατ. ευρώ για τη στήριξη πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από το ξέσπασμα του κορωνοϊού και τα περιοριστικά μέτρα που έπρεπε να εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση για τον περιορισμό της εξάπλωσης του, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Κομισιόν. Το καθεστώς εγκρίθηκε βάσει του προσωρινού πλαισίου κρατικών ενισχύσεων. Το μέτρο θα είναι ανοικτό σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε όλους τους τομείς (εκτός από τους τομείς της οικονομικής και της πρωτογενούς γεωργικής παραγωγής), οι οποίες παρουσίασαν επιχειρηματική διακοπή τον Απρίλιο του 2021 λόγω της εκδήλωσης κορωνοϊού. Στο πλαίσιο του καθεστώτος, η ενίσχυση θα λάβει τη μορφή άμεσων επιχορηγήσεων και θα αποτελείται από ένα σταθερό ποσό τουλάχιστον 500 ευρώ και μέγιστο 4.000 ευρώ, ανάλογα με τον αριθμό των υπαλλήλων και την περιοχή. Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι το ελληνικό μέτρο συνάδει με τους όρους που καθορίζονται στο προσωρινό πλαίσιο. Ειδικότερα, η ενίσχυση δεν θα υπερβαίνει τα 270.000 ευρώ ανά εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας και 1,8 εκατ. ευρώ ανά εταιρεία που δραστηριοποιείται σε όλους τους άλλους τομείς, ενώ θα χορηγηθεί το αργότερο στις 31 Δεκεμβρίου 2021.

  • ΕΥΡΩΖΩΝΗ: Ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης 13,7%  στο 2ο τρίμηνο  

Ισχυρή ήταν η ανάκαμψη της οικονομίας της Ευρωζώνης στο δεύτερο τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat, καθώς άρχισαν να λειτουργούν ξανά επιχειρήσεις μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων. Σύμφωνα με άλλα στοιχεία της Eurostat, υψηλότερος του αναμενόμενου ήταν ο πληθωρισμός στην περιοχή τον Ιούλιο, ο οποίος αυξήθηκε στο 2,2% από 1,9% τον Ιούνιο, ενώ η ανεργία μειώθηκε στο 7,7% τον Ιούνιο από 8% τον Μάιο.


  • Πρόσκληση για συμμετοχή στην 28η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ «KAVALAEXPO 2021», 08-11 Οκτωβρίου 2021

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Καβάλας είναι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσει ότι προτίθεται να διοργανώσει και φέτος για 28η χρονιά την έκθεση KAVALAEXPO, η οποία αποτελεί θεσμό για την περιοχή μας. Θα πραγματοποιηθεί από τις 08-11 Οκτωβρίου 2021 στο Εκθεσιακό Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Καβάλας «Απόστολος Μαρδύρης», στην Νέα Καρβάλη Καβάλας. Σκοπός της έκθεσης είναι να στηρίξει τον επιχειρηματία, προκειμένου να προβάλλει, να προωθήσει τα προϊόντα του και ταυτόχρονα να του δώσει την ευκαιρία για νέες επιχειρηματικές συνεργασίες και νέες αγορές στο πλαίσιο ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκης. 

H συμμετοχή σας είναι ιδιαίτερη τιμή και καθοριστική, για την επιτυχία της φετινής διοργάνωσης καθώς και της οικονομικής ανάπτυξης του τόπου μας. Παρακαλούμε να μας δηλώστε έγκαιρα, τη συμμετοχή σας στην Έκθεση μέχρι 6 Σεπτεμβρίου 2021.
Σας ευχαριστούμε και σας αναμένουμε να σας καλωσορίσουμε στην «KAVALAEXPO 2021». Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο επικοινωνίας 2510 222212, κα Σ. Μαυρομμάτη (εσωτ. 4) κα Α. Μάρκου (εσωτ. 13), κα. Δ. Παρασύρη (εσωτ.11) και στην ιστοσελίδα www.kcci.gr

  • Επιχειρηματική αποστολή στις Εκθέσεις ECOMONDO και KEY ENERGY (26-29.10.2021, Ρίμινι – Ιταλία) Ανακύκλωση και Κυκλική Οικονομία  

Το Ελληνο - Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης έχει την τιμή να σας ενημερώσει ότι, επανέρχονται δυναμικά οι πολύ σημαντικές διεθνείς εκθέσεις παγκοσμίου εμβέλειας ECOMONDO και KEY ENERGY (https://en.ecomondo.com, https://en.keyenergy.it/) οι οποίες είναι αφιερωμένες στο περιβάλλον και στην κουλτούρα της επαναχρησιμοποίησης. 

Στο πλαίσιο των εν λόγω εκθέσεων το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο της Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Εκθεσιακό Κέντρο του Ρίμινι (I.E.G. SpA) διοργανώνει όπως κάθε χρόνο μια επιχειρηματική αποστολή στo Ρίμινι (Ιταλία) με προγραμματισμένη αναχώρηση την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου από το αεροδρόμιο ‘Μακεδονία’ για τις εταιρείες της Βόρειας Ελλάδας και αντίστοιχα από το ‘Ελ. Βενιζέλος’ για τις εταιρείες της Νότιας Ελλάδας και επιστροφή την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021.

Παρακάτω σας αποστέλλω το Link όπου θα καταχωρίσετε τα στοιχεία της εταιρείας σας και θα σημειώσετε το maximum τριάντα (30) προϊόντα που επιθυμείτε να βρείτε στην έκθεση από τον on-line κατάλογο. 

http://buyers.iegexpo.it/ric21/en/step0?agente=1092365

Για τις επιχειρήσεις που θα δηλώσουν συμμετοχή, το Ελληνο Ιταλικό Επιμελητήριο μας προσφέρει για ένα (1) άτομο από την κάθε εταιρεία το ακόλουθο πακέτο υπηρεσιών που ανέρχεται στην προνομιακή τιμή των 350,00 Ευρώ+24% Φ.Π.Α. και περιλαμβάνει:

  • Αεροπορικό εισιτήριο

  • Φιλοξενία για 4 διανυκτερεύσεις με πρωϊνό σε ξενοδοχείο 4 αστέρων για ένα (1) άτομο

  • Μεταφορά από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο και καθημερινά από το ξενοδοχείο στην έκθεση

  • Ελαφρύ μεσημεριανό γεύμα στην έκθεση 

  • Δωρεάν είσοδο στην έκθεση

  • Κατάλογο εκθετών

  • Συναντήσεις b2b με αντίστοιχες ιταλικές εταιρείες

  • Διερμηνέα σε περίπτωση που δεν ομιλείτε άπταιστα την Αγγλική ή την Ιταλική γλώσσα και μόνο για την ημέρα των b2b συναντήσεων

Η προαναφερθείσα τιμή ισχύει για περιορισμένο αριθμό θέσεων και μέχρι εξαντλήσεως των προσφορών των αεροπορικών εταιρειών.

Η δήλωση συμμετοχής θα είναι έγκυρη εφόσον πραγματοποιηθεί το έμβασμα για την συμμετοχή στον κάτωθι λογαριασμό:


ΕΛΛΗΝΟ-ΙΤΑΛΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

EFG Eurobank Ergasias 

IBAN  GR 830260 12200 0047020 0047440

SWIFT: ERBKGRAA.


Σε περίπτωση που θέλετε για δικούς σας λόγους να ακυρώσετε την συμμετοχή σας στην αποστολή, το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο της Θεσσαλονίκης θα προβεί στις απαραίτητες κρατήσεις χρημάτων, λόγω προστίμου που επιβάλουν τόσο οι αεροπορικές εταιρείες για ακυρώσεις εισιτηρίων όσο και τα ξενοδοχεία.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο κα Μπέττυ Μακρή (Τηλ: 2310.947744,947844 ή μέσω e-mail betty@italchamber.gr).


  • Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής προστατεύει τα μέλη του

Συμφωνία με εταιρία που δραστηριοποιείται στο χώρο των Συμβούλων Επιχειρήσεων υπέγραψε το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, για την παροχή εμπορικών και οικονομικών πληροφοριών στα μέλη του, που σχετίζονται με την συναλλακτική συμπεριφορά (π.χ. ακάλυπτες επιταγές, συναλλαγματικές, διαταγές πληρωμής, κατασχέσεις). Στην ανωτέρω συμφωνία προχώρησε το Επιμελητήριο, στα πλαίσια της συνεχούς ενημέρωσης των μελών του και στην προσπάθειά του να προστατέψει και να προασπίσει τις επιχειρήσεις – μέλη του από κινδύνους εμπορικού ρίσκου.

Τα οικονομικά ενήμερα μέλη του Επιμελητηρίου θα μπορούν εντελώς δωρεάν, συμπληρώνοντας μια φόρμα εντύπου, να ζητάνε πληροφορίες αναγράφοντας την επωνυμία, τη διεύθυνση και το Α.Φ.Μ. του υποψήφιου πελάτη τους. Το συμπληρωμένο  έντυπο θα το μεταβιβάζουν στη συνέχεια στο Επιμελητήριο μέσω fax ή e mail , και το Επιμελητήριο, από τη στιγμή που θα μεταβιβάσει το αίτημά του μέλους του στην εταιρία, θα απαντάει σε αυτά, άμεσα, με fax ή με e mail. Θα πρέπει να τονιστεί ότι οι πληροφορίες που θα  λαμβάνουν τα μέλη από το Επιμελητήριο, είναι εμπιστευτικές και θα χρησιμοποιούνται μόνο για ενδοεπιχειρησιακή χρήση. Το έντυπο (Εντολή Ζήτησης) είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου στο παρακάτω link : 

https://www.epichal.gr/xalkidikiimages/entoli_zitisis_meGDPO2020_F3552.pdf .

  • ΝΕΕΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις έχει αναβαθμίσει τις ψηφιακές του υπηρεσίες με σύγχρονες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που τις παρέχει δωρεάν σε όλα τα μέλη του, για την αύξηση της εξωστρέφειας και των πωλήσεων των τοπικών επιχειρήσεων.  Συνολικά προσφέρονται 4 νέες υπηρεσίες:  1. Ιστοσελίδα προβολής των Τουριστικών Επιχειρήσεων Χαλκιδικής σε Πανελλαδική Τουριστική Πύλη (www.filoxeno.com) που υποστηρίζεται από τα Ελληνικά Επιμελητήρια, αλλά και στην Τοπική Τουριστική Πύλη που ετοιμάζεται. Αφορά καταλύματα ή ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, επιχειρήσεις διασκέδασης, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις δραστηριοτήτων, τοπικών προϊόντων κ.ά.  Ειδικά στις Επιχειρήσεις Διαμονής προσφέρεται δωρεάν πλήρες και αυτοδιαχειριζόμενο σύγχρονο Σύστημα Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (e-booking) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης, αλλά μπορεί να δέχεται και κατευθείαν κρατήσεις από την Τουριστική πύλη. 2. Ηλεκτρονικό Κατάστημα (e-shop) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης με ταυτόχρονη προβολή προϊόντων και στην Πανελλαδική Επιμελητηριακή Αγορά Προϊόντων: www.directmarket.gr . 3. Υπηρεσία Online Συμβούλου με ενημερωμένο περιεχόμενο που συνοδεύεται και από Υπηρεσία Online Συμβουλευτικής, όπου οι επιχειρήσεις μπορούν να θέτουν ερωτήματα και να λάβουν εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για φορολογικά, χρηματοδοτικά, εργασιακά και άλλα επιχειρηματικά θέματα δωρεάν.  4. Ιστοσελίδα προβολής της επιχείρησης στον Πανελλήνιο Ηλεκτρονικό Επιχειρηματικό Οδηγό που συμμετέχει και το Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σε δύο γλώσσες Ελληνικά και Αγγλικά και σε έκδοση για mobile, tablet με ταυτόχρονη απεικόνιση των επιχειρήσεων βάση γεωγραφικής θέσης του χρήστη και πολλά ακόμη σύγχρονα χαρακτηριστικά. Όλες οι εφαρμογές είναι πλήρως αυτοδιαχειριζόμενες αποκλειστικά από τις επιχειρήσεις. Για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώστε απλά την παρακάτω φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfpv67i80cLDycq21aBSzV3aTMefjOvf3C_RoUbXzVxt2XNkQ/viewform

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, τηλ.: 2371024200 – 24300, e-mail: info@epichal.gr .   


  • Ενημέρωση για τη λειτουργία των υπηρεσιών του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού COVID-19

Η διοίκηση του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με το ΦΕΚ 3481/Β/30.07.2021, η εξυπηρέτηση κοινού στο Επιμελητήριο γίνεται κατά προτίμηση, αλλά όχι αποκλειστικά, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού.

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά και, κατόπιν συνεννόησης, να αποστείλουν με e-mail τα απαραίτητα έγγραφα για τη διεκπεραίωση της υπόθεσης τους, χωρίς να είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία των μελών μας.

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

e-mail : gemi@epichal.gr, συναλλαγή για ΑΕ - ΟΕ – ΕΕ – ΕΠΕ – ΙΚΕ – Πιστοποιητικά ΓΕΜΗ – ΥΜΣ 

e-mail : mitroo@epichal.gr, συναλλαγή για Ατομικές Επιχειρήσεις, Πιστοποιητικά Επιμελητηρίου, Συνδρομές

e-mail: info@epichal.gr , για οποιαδήποτε άλλη υπόθεση & συναλλαγή

Τηλ. :2371024200, 2371024300           

Θα είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση . Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.


*Η απόφαση ισχύει έως και 09/08/2021 

Δεν υπάρχουν σχόλια: