"ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕΙ"

powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο 10 Απριλίου 2021

Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο μακαριστού Αρχιμανδρίτου Ιωακείμ Μπιτούνη (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Στον Μητροπολιτικό και Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου στον Πολύγυρο τελέστηκε σήμερα 10 Απριλίου το μνημόσυνο του κοιμηθέντος προ ενός μηνός αγαπημένου μας πατρός Ιωακείμ. 

Το πρωί τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως μας Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη πατέρα Ειρηναίο. Με τον προαναφερθέντα συλλειτούργησε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης πατήρ Σεραφείμ Ατματζίδης, εφημέριος του...

Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Θέρμης και πνευματικό ανάστημα του μακαριστού πατρός καθώς και ο Ιερολογιώτατος Ιεροδιάκονος πατήρ Χαράλαμπος. 

Επίσης παρευρέθηκε συμπροσευχόμενος ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ.κ.ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ, ο οποίος προεξήρχε του Ιερού μνημοσύνου, ως και οι εφημέριοι του Μητροπολιτικού Ναού Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης πατήρ Συνέσιος και Αιδεσιμολογιότατος Πρωτοπρεσβύτερος πατήρ Αντώνιος. Μετά το πέρας της ακολουθίας και με την ευλογία του Ποιμενάρχου μας μίλησε ο πατήρ Σεραφείμ αναφερόμενος στον βίο του πατρός Ιωακείμ και στα ωφέλιμα διδάγματα που αποκομίζουμε όλοι από αυτόν. 

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να ακούσετε τον λόγο του γνωστού και αγαπητού σε όλους πατρός Σεραφείμ, ο οποίος ομολογουμένως ράγισε καρδιές.... Στην έξοδο του Ναού μοιράστηκε αναμνηστική φωτογραφία του πατρός Ιωακείμ με την ημερομηνία γέννησης και θανάτου να διακρίνονται. Ακόμη στο οπισθόφυλλο μπορεί κανείς να αναγνώσει την "προσευχή του ταπεινού Ιωακείμ". Η τελευταία γράφτηκε από τον ίδιο στις 3 Ιουνίου 2013 με εντολή να διαβαστεί την ημέρα της κηδείας του. Σχεδόν σαράντα ημέρες μετά και το κενό της απουσίας του "παππού" μας μοιάζει ακόμα μεγάλο. Όμως διδασκόμενοι ο καθένας από την συναναστροφή μας με εκείνον, αλλά και όσοι δεν είχαν την ευλογία αυτή έστω από τις αμέτρητες διηγήσεις, λαμβάνουμε δύναμη για τη συνέχεια, για τον προσωπικό μας αγώνα. Άλλωστε όπως έχει ειπωθεί επανειλημμένως, εάν η κοινωνία μας απαρτιζόταν από ανθρώπους με χαρακτηριστικά ως αυτά που διέκριναν τον πατέρα Ιωακείμ, τότε σίγουρα ο κόσμος μας θα ήταν γεμάτος Χριστό, δηλαδή γεμάτος φως και ζωή!!! 

Καλό παράδεισο Μακάριε Πάτερ Ιωακείμ!!!  

Να πρεσβεύεις από τους ουρανούς για όλα τα "σπουργιτάκια", μα και για όλον τον κόσμο......το έχουμε ανάγκη!!!! 










Δεν υπάρχουν σχόλια: