Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

Πρόγραμμα πανηγύρεως του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Πολυγύρου

Η Αγία Ορθόδοξος Του Χριστού Εκκλησία τιμά κατά την 10η ημέρα του μηνός Φεβρουαρίου την μνήμη ενός μεγάλου και ιδιαιτέρως αγαπητού Αγίου στην πατρίδα μας, του Αγίου ένδοξου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του Θαυματουργού.

Αξίζει να αναφέρουμε, επίσης, πως ο Άγιος Χαράλαμπος... θεραπεύει από λοιμικές νόσους. Συνεπώς κατανοεί κανείς πως η εφετινή πανήγυρη έχει ιδιαίτερη σημασία λόγω των συνθηκών που βιώνει η παγκόσμια κοινότητα η οποία βασανίζεται από την ενεστώσα πανδημία του Κορωνοϊού. Όμως η ημέρα αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική και για κάθε ένα κάτοικο του Πολυγύρου καθώς εορτάζει ο ένας εκ των δύο πολιούχων και προστατών της πόλης ως και ο απείρου κάλλους νεόδμητος Ναός που δεσπόζει στον Βόρειο Πολύγυρο. Ωστόσο λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών αλλά και έπειτα από τα μέτρα που θέσπισε η πολιτεία προκειμένου να αποφευχθεί κάθε ενδεχόμενη εξάπλωση της νόσου, οι ακολουθίες της πανηγύρεως θα πραγματοποιηθούν κεκλεισμένων των θυρών. Αναλυτικότερα το πρόγραμμα της πανηγύρεως έχει ως εξής: 

ΤΡΙΤΗ 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 16:00-17:30 Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός. ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 07:30-11:00 Όρθρος και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κασσανδρείας κ.κ.ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ. Ο Ναός θα παραμείνει ανοιχτός μετά το πέρας της ακολουθίας, κατά τις ώρες: 11:00-17:30, για να δοθεί η δυνατότητα σε όποιον πιστό θέλει να εισέλθει στον Ιερό Ναό και να προσκυνήσει τις ιερές εικόνες αλλά και το θαυματουργό λείψανο του Αγίου που θα τεθεί σε προσκύνηση τηρώντας πάντοτε όλα τα διατεταγμένα μέτρα. Ας πρεσβεύει ο Άγιος Χαράλαμπος προς Τον Κύριό μας Ιησού Χριστό ώστε Εκείνος ως Παντοδύναμος να απαλλάξει τον σύμπαντα κόσμο από την πανδημία του Κορωνοϊου. Χρόνια πολλά κι ευλογημένα!!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου