"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021

Απαντήσεις για την τοποθέτηση κολωνακίων, με την μορφή διαχωριστικής νησίδας, στα Ψακούδια Ορμύλιας

Ο αντιδήμαρχος Δ.Ε. Ορμύλιας, Γιώργος Ματέας, ανέφερε τα παρακάτω:

"Η τοποθέτηση στα Ψακούδια των κολωνακίων, με την μορφή διαχωριστικής νησίδας, απασχόλησε πολλούς από τους κατοίκους της περιοχής μας.

Άλλους λέγοντας πως είναι μια σωστή κίνηση, άλλους να ισχυρίζονται πως θα δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα από όσα θα λύσουν και άλλους... να βρίσκουν ευκαιρία να κάνουν αντιπολίτευση στις δημοτικές αρχές.
Καταρχάς η ιδέα ανήκει στον καθηγητή συγκοινωνιολόγο του ΑΠΘ κ. Γεώργιο Μίντση, ο οποίος κατάθεσε τις προτάσεις του σε ανοιχτή συγκέντρωση κατοίκων και επαγγελματιών των Ψακουδίων, προ τριετίας στο ξενοδοχείο "Φιλοξενία". Από τους 55 παρευρισκομένους υπέρ των προτάσεων τάχθηκαν οι 52.

Η πρότασή του ετέθη προς συζήτηση στο τοπικό συμβούλιο της κοινότητας Ορμύλιας και πάρθηκαν ομόφωνα οι κάτωθι αποφάσεις.

1.Πινακίδες απαγόρευσης στάθμευσης στη πάνω πλευρά του δρόμου.
2.Χωρισμός του δρόμου με κολωνάκια ώστε να χωριστεί σε 2 λωρίδες κυκλοφορίας.
3.Δημιουργία χώρων στάθμευσης.
4. Η πεζοδρόμηση και η μονοδρόμηση απορρίφθηκε.

Αυτή η εισήγηση επικυρώθηκε με ομόφωνη απόφαση και του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου.
Επειδή κανένας από εμάς δεν έχει περισσότερες γνώσεις από έναν καθηγητή πανεπιστημίου με τριακονταετή εξειδίκευση ας αφήσουμε να δούμε στη πράξη πως θα λειτουργήσει το εγχείρημα, ας σεβαστούμε την εφαρμογή των αποφάσεων και ίσως να βρούμε τη λύση που ψάχνουμε όλοι στο κυκλοφοριακό πρόβλημα που βιώνουμε όλοι τους θερινούς κυρίως μήνες στο επίνειον της Ορμύλιας".



Δεν υπάρχουν σχόλια: