«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Στην υπηρεσία “myKEPlive” εντάχθηκε ο Δήμος Νέας Προποντίδας

Την ένταξη στην υπηρεσία “myKEPlive” του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης εξασφάλισε ο Δήμος Νέας Προποντίδας και ήδη από τις 28 Δεκεμβρίου 2020, η συγκεκριμένη υπηρεσία παρέχεται από το ΚΕΠ της Νέας Τρίγλιας - ενώ οι αρμόδιοι υπάλληλοι εκπαιδεύτηκαν και καταρτίστηκαν μέσω τηλεδιασκέψεων για τη νέα ψηφιακή πλατφόρμα.
«Με την ένταξη του Δήμου Νέας Προποντίδας στην υπηρεσία “myKEPlive” επιτυγχάνεται η άμεση και αποτελεσματική εξυπηρέτηση των δημοτών, χωρίς τη φυσική τους παρουσία στα ΚΕΠ, ιδιαίτερα σημαντικό μάλιστα την περίοδο της πανδημίας. Ταυτόχρονα αναβαθμίζονται οι... ψηφιακές υπηρεσίες του Δήμου, ένας στόχος που έχει θέσει η Δημοτική Αρχή» δήλωσε ο Δήμαρχος Μανώλης Καρράς αναφερόμενος στο θέμα.
Σχετικά με την πλατφόρμα “myKEPlive”:
Μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα οι δημότες μπορούν να αιτηθούν ένα «ψηφιακό ραντεβού» για την ημέρα και ώρα που επιθυμούν μέσω του “myKEPlive” χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία τους , ώστε να διεκπεραιωθεί το αίτημα τους μέσω βιντεοκλήσης με υπάλληλο του ΚΕΠ. Το τελικό έγγραφο αποστέλλεται στο εξυπηρετούμενο πολίτη με τον τρόπο που αυτός επιθυμεί (π.χ. email, θυρίδα, ταχυδρομείο).
Οι υπηρεσίες που παρέχονται από το “myKEPlive” έχουν οργανωθεί σε τέσσερα θεματικά πεδία:
i. Πληροφόρηση – Αίτηση:
Μπορείτε να λάβετε πληροφόρηση: αίτηση, δικαιολογητικά, αρμόδιο φορέα/ ή να υποβάλλετε την αίτησή σας για συγκεκριμένα πιστοποιητικά/ βεβαιώσεις/ έγγραφα. Για να δείτε αναλυτικά τις διαδικασίες πατήστε εδώ.
ii. Υπηρεσίες προς επιχειρήσεις:
Μπορείτε να ενημερωθείτε για διαδικασίες αδειοδότησης επιχειρήσεων καθώς και για έναρξη επαγγέλματος παροχής υπηρεσιών. Υποβάλλετε την αίτησή σας για συγκεκριμένα πιστοποιητικά/ βεβαιώσεις/ έγγραφα. Για να δείτε αναλυτικά τις διαδικασίες πατήστε εδώ.
iii. Εξυπηρέτηση πολιτών με αναπηρία:
Αν είστε πολίτης με αναπηρία μπορείτε να εξυπηρετηθείτε με γραπτό κείμενο, βιντεοκλήση και εξ αποστάσεως διερμηνεία. Μπορείτε να λάβετε πληροφόρηση: αίτηση, δικαιολογητικά, αρμόδιο φορέα/ ή να υποβάλετε την αίτησή σας για συγκεκριμένα πιστοποιητικά/ βεβαιώσεις/ έγγραφα. Για να δείτε αναλυτικά τις διαδικασίες πατήστε εδώ.
iv. Εξυπηρέτηση από το Δήμο:
Εδώ μπορείτε να υποβάλετε αίτηση προς το Δήμο σας. Για το σκοπό αυτό επιλέγετε αρχικά την Περιφέρεια και στη συνέχεια το ΚΕΠ του Δήμου στον οποίο απευθύνεστε
Δείτε αναλυτικά στην παρακάτω διεύθυνση: https://www.gsis.gr/.../myKEPlive/ypiresiesProsPolites.pdf




Δεν υπάρχουν σχόλια: