Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

Γ. Βαγιωνάς: "Αξιολόγηση των μηνυμάτων της πρόσφατης δημοσκόπησης"

Ο Βουλευτής Χαλκιδικής Γιώργος Βαγιωνάς ανέφερε τα παρακάτω:

"Η Κυβέρνηση μας ανταποκρίνεται στις κρίσιμες προκλήσεις των καιρών εν μέσω μάλιστα της πανδημίας του Covid-19 με επάρκεια και επιτυχία.

Και αυτό αποτυπώθηκε ξεκάθαρα κατά την πρόσφατη μεγάλη έρευνα της Pulse που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Skai.
Το προβάδισμα 16 ποσοστιαίων μονάδων που εξακολουθεί να διατηρεί η Νέα Δημοκρατία (39%) έναντι... του ΣΥΡΙΖΑ (23%) στην πρόθεση ψήφου (με αναγωγή επί των εγκύρων) σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, είναι μια ηχηρή απάντηση σε όσους υποστηρίζουν το αντίθετο.
Και πράγματι, στη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας, ποτέ ξανά ως τώρα καμία Κυβέρνηση σε διάστημα ενάμισι χρόνου μετά τις εκλογές δε διατήρησε το εκλογικό ποσοστό της ακέραιο εκτός από την τωρινή Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Και αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς η πανδημία που προκύπτει στην ανθρωπότητα κάθε 100 χρόνια, προκάλεσε πελώριες ανακατατάξεις στη ζωή, στην εργασία και την ψυχολογία των Ελλήνων που όμως παρα ταύτα εξακολουθούν να εμπιστεύονται την Κυβέρνηση ως μια αξιόπιστη δύναμη εγγύησης για το παρόν και το μέλλον.
Η σχετική έρευνα έδειξε ότι οι εισροές νέων ψηφοφόρων στο κυβερνών κόμμα είναι μεγαλύτερες από κάθε προσδοκία.
Και αυτό γιατί;
Γιατί μετά από 19 μήνες στην Πρωθυπουργία της χώρας καταλληλότερος για πρωθυπουργός αναδεικνύεται και πάλι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 44% ενώ ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας μόλις που αγγίζει το 24%;
Η απάντηση είναι απλή:
Γιατί η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός μας δεν ψεύδονται στον Ελληνικό λαό.
Μιλούν τη γλώσσα της αλήθειας σχετικά με την πανδημία.
Σχεδιάζουν μέρα με τη μέρα την άμυνα του Ε.Σ.Υ στον φονικό ιο. Συνυπολογίζουν κάθε δεδομένο και αναπροσαρμόζουν τη στρατηγική τους ανάλογα με το επιδημιολογικό φορτίο.
Ωστόσο δεν είναι μόνο αυτό αλλά και κάτι εξίσου ουσιαστικό: το γεγονός ότι η αξιόπιστη Κυβέρνηση μας διέθεσε στην αγορά 18.2 δις ευρώ το 2020 για να καλύψει τις ανάγκες της κοινωνίας μέσα στην πανδημία.
Επίσης, 7.5 δις ευρώ θα διαθέσει και πάλι στην αγορά κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021.
Παράλληλα, με το ομόλογο που η Κυβέρνηση δημιούργησε, θα λάβει 3.5 δις εκ ευρώ πάλι για τις ανάγκες της αγοράς που προκύπτουν εξαιτίας της πανδημίας.
Τα χρήματα αυτά, στηρίζουν την αγορά και τους εργαζομένους. Τα χρήματα αυτά βοηθούν στο να διατηρηθεί η ρευστότητα και να καλύπτονται οι βασικές υποχρεώσεις των πολιτών.
Όχι, από τα 37 δις ευρώ που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ ως "μαξιλάρι" που άφησε δήθεν παρακαταθήκη, τα 20 δις είναι ήδη δεσμευμένα για την αποπληρωμή του κρατικού μας χρέους.
Επομένως, στην αγορά τα χρήματα που φθάνουν είναι μόνο από τις ενέργειες της Κυβέρνησης μας.
Με ποια άλλη Κυβέρνηση θα γινόταν κάτι τέτοιο;
Η απάντηση είναι πως με καμία άλλη εκτός της ΝΔ.
Και η απάντηση αυτή ήρθε από τους ίδιους τους πολίτες που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση η οποία έδωσε διαφορά, παρά τα προβλήματα της πανδημίας, 16 ποσοστιαίες μονάδες μεταξύ της Κυβέρνησης και της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης παρά τους 19 δύσκολους μήνες των πρωτόγνωρων καταστάσεων που ζούμε.
Ποτέ δε θα ισχυριστώ εγώ ότι έγιναν όλα άριστα και δεν έγιναν λάθη και παραλείψεις. Αλλά, αυτά διορθώνονται".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου