Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει...

Ποιες επιχειρήσεις και με τι μέτρα θα λειτουργήσουν από 25 Ιανουαρίου 2021

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 186Β/23.01.2021 η απόφαση Δ1α/Γ.Π.οικ.4992/22.1.2021 με τα έκτακτα  προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 6:00.

Για τα καταστήματα τροφίμων (π.χ. σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία), φαρμακεία, συνεργεία αυτοκινήτων, το λιανεμπόριο καθώς και τα Κομμωτήρια (υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής κ.λκ.) υπάρχει δυνατότητα λειτουργίας  την...

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2021 με προαιρετικό διευρυμένο ωράριο από τις 7:00 έως τις 20:00. 

Επιβάλλεται επιπλέον ως υποχρεωτικό, στα καταστήματα τροφίμων και του λιανεμπορίου, η ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του καταστήματος.


  • Προκήρυξη Δράσης “Επιχορήγηση Επιχειρήσεων Εστίασης για την προμήθεια Θερμαντικών Σωμάτων Εξωτερικού Χώρου”

Με απόφαση που υπέγραψε ο υφ. Ανάπτυξης Γιάννης Τσακίρης, Αρ. Πρωτ: 7141 / 1576 /Α3 _30.12.2020 «κλείδωσε» η επιχορήγηση των επιχειρήσεων εστίασης για την προμήθεια θερμαντικών σωμάτων εξωτερικού χώρου, μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020. Η δράση προβλέπει την ενίσχυση όλων των επιχειρήσεων εστίασης για την αγορά μίας θερμαντικής συσκευής ανά 10 τετραγωνικά μέτρα νόμιμα αδειοδοτημένου εξωτερικού χώρου και έως 100 ευρώ εκάστη (χωρίς ΦΠΑ). Το μέγιστο ποσό επιχορήγησης, ανά χώρο εστίασης, δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 5.000 ευρώ. Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν οι επιχειρήσεις εστίασης, ανεξαρτήτως της νομικής τους μορφής, που δραστηριοποιούνται σε έναν τουλάχιστον από τους ακόλουθους ΚΑΔ:

• 56.10: Δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης (Περιλαμβάνονται και όλοι οι ΚΑΔ της υποκατηγορίας 56.10),

• 56.29.20: Υπηρεσίες καντίνας (Περιλαμβάνονται και όλοι οι ΚΑΔ της υποκατηγορίας 56.29.20),

• 56.30: Δραστηριότητες παροχής ποτών (Περιλαμβάνονται και όλοι οι ΚΑΔ της υποκατηγορίας 56.30).

Επισημαίνεται ότι η ενίσχυση έχει αναδρομική ισχύ, δηλαδή καλύπτεται από τη σχετική πρόσκληση η προμήθεια θερμαντικών σωμάτων που πραγματοποιήθηκε από την 1η Φεβρουαρίου 2020 και πριν από την υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης, υπό την προϋπόθεση ότι ο λήπτης της ενίσχυσης διέθετε τουλάχιστον έναν ενεργό επιλέξιμο ΚΑΔ κατά την ημερομηνία αγοράς.

Η δημόσια χρηματοδότηση καλύπτει τις δαπάνες για την αγορά θερμαντικών σωμάτων εξωτερικού χώρου οποιουδήποτε τύπου (π.χ. υγραερίου, ηλεκτρικών, φυσικού αερίου, πάνελ υπερύθρων, αλογόνου κ.ά.), αυτόνομων ή μέρους κινητού εξοπλισμού, τα οποία ήταν καινούργια και αμεταχείριστα κατά την αγορά τους. 

Ως ημερομηνία έναρξης για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων ορίζεται η 4η Ιανουαρίου 2021 και ώρα 15:00 και λήξης η 4η Μαρτίου 2021 και ώρα 17:00, στον διαδικτυακό τόπο https://heating-devices.mindev.gov.gr. Υπογραμμίζεται ότι, πριν από την υποβολή της αίτησης, ο λήπτης της ενίσχυσης πρέπει να έχει ήδη προχωρήσει στην προμήθεια και την αποπληρωμή των θερμαντικών σωμάτων εξωτερικού χώρου, καθώς και στη σχετική εγγραφή στα λογιστικά βιβλία της επιχείρησης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση χρηματοδότησης μόνο μία φορά ανά ΑΦΜ. Το ποσό με το οποίο επιχορηγείται η επιχείρηση, στο πλαίσιο της δράσης, είναι ακατάσχετο, αφορολόγητο, δεν υπόκειται σε παρακράτηση και δεν συμψηφίζεται με οποιαδήποτε οφειλή. Η αξιολόγηση των αιτήσεων χρηματοδότησης θα είναι άμεση και το ποσό θα καταβάλλεται στους δικαιούχους σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη νέα δράση του ΕΣΠΑ, τη διαδικασία υποβολής και έγκρισης της αίτησης χρηματοδότησης, καθώς και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, μπορείτε να επισκεφθείτε τις παρακάτω σελίδες:

• http://www.antagonistikotita.gr/epanek/prokirixeis.asp?id=72&cs

• https://www.efepae.gr/frontend/articles.php?cid=684&t=Perigrafi-Drasis

• https://www.espa.gr


  • Προδημοσίευση της νέας Δράσης του ΕΠΑνΕΚ: «e-λιανικό» (e – shop)

Η νέα Δράση του ΕΠΑνΕΚ «e-λιανικό» έχει στόχο την επιχορήγηση ΜμΕ επιχειρήσεων για την δημιουργία ή την αναβάθμιση ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop) προκειμένου να στηριχθεί η λειτουργία τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας κορωνοϊού (COVID-19), να ενισχυθεί ο βαθμός ενσωμάτωσης της ψηφιακής τεχνολογίας και του ψηφιακού μετασχηματισμού αυτών, να αποφευχθεί ο συνωστισμός στους εσωτερικούς χώρους και να διασφαλιστεί η συνέχεια της οικονομικής δραστηριότητας τους.

Επιδοτούνται αιτήσεις μέχρι 5.000 ευρώ για κάθε επιχείρηση με διακριτό ΑΦΜ.

Ο προϋπολογισμός της Δράσης είναι 80.000.000 ευρώ.

Η Δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους.

Δικαιούχοι της Δράσης  Μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του λιανεμπορίου (ΚΑΔ 47 και Αναλυτικοί αυτού με την εξαίρεση του τομέα της αλιείας και της εμπορίας καπνού και προϊόντων καπνού), διατηρούν φυσικό κατάστημα και η λειτουργία τους έχει ανασταλεί για τουλάχιστον μία ημέρα από την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020 και μετά.

Οι επιχειρήσεις διακρίνονται σε:

  • Υφιστάμενες, οι οποίες έχουν συσταθεί έως και την 30.09.2019

  • Νεοσύστατες, οι οποίες έχουν συσταθεί από 01/10/2019 και μετά, μέχρι τις 07/11/2020.

Η Δράση αναμένεται να προκηρυχθεί εντός του μηνός Ιανουαρίου 2021 και η περίοδος υποβολής θα ανακοινωθεί στην Πρόσκληση και θα έχει διάρκεια τουλάχιστον τριάντα (30) ημέρες.

Ηλεκτρονική Υποβολή

Για τη χρηματοδότηση από την παρούσα Δράση, απαιτείται η υποβολή Αίτησης Χρηματοδότησης σε ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα ανακοινωθεί με τη δημοσίευση της Αναλυτικής Πρόσκλησης της Δράσης, στην οποία θα επισυνάπτονται, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω:

  • Κατάσταση ενεργών δραστηριοτήτων (ΚΑΔ) της επιχείρησης μέσω της ιστοσελίδας gsis.gr

  • Παραστατικά προμήθειας εξοπλισμού και υπηρεσιών για την δημιουργία ή την αναβάθμιση του ηλεκτρονικού καταστήματος της επιχείρησης

  • Αποδεικτικά στοιχεία της δημιουργίας/αναβάθμισης του ηλεκτρονικού καταστήματος (πχ ηλεκτρονική διεύθυνση)

  • Φωτογραφίες του φυσικού καταστήματος με εμφανή τα στοιχεία ταυτοποίησης και χωροθέτησης αυτού.

 Η προδημοσίευση της Δράσης  είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής στο link : https://www.epichal.gr/xalkidikiimages/Prodimosiefsie-lianiko_F23403.pdf

 Για κάθε πρόσθετη πληροφορία σχετικά με τη Δράση μπορείτε να απευθυνθείτε στο:

Γραφείο Πληροφόρησης ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ: Δραγατσανίου 8, πλατεία Κλαυθμώνος, Αθήνα.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 10.00 π.μ. έως τις 2.00 μ.μ. (κατόπιν ραντεβού)

Τηλεφωνική ενημέρωση: στο 801 11 36 300 από σταθερό τηλέφωνο με αστική χρέωση από τις 9.00 π.μ έως τις 4.30 μ.μ.

Εmailinfoepan@mou.gr

Ιστοσελίδεςwww.antagonistikotita.gr , www.espa.gr

Σημεία Πληροφόρησης ΕΦΕΠΑΕ & των Περιφερειακών Μονάδων τουςwww.efepae.gr

Για τις Περιφέρειες της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας αρμόδιος Εταίρος-Περιφερειακή Μονάδα του ΕΦΕΠΑΕ είναι η ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ (τηλ. 2310-480.000, info@e-kepa.gr, www.kepa-anem.gr, Yπεύθυνος : κ. Δημήτρης Γιαλόγλου). 

Επιπρόσθετα οι επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας, μπορούν να απευθύνονται και στην ΑΝΚΟ (Παράρτημα της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ, τηλ. 24610-24022, anko@anko.gr, www.anko.gr).

  • ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα επιδότησης της εργασίας για 7.000 ανέργους 30 ετών και άνω στις Περιφέρειες Ανατ.Μακεδονίας και Θράκης, Δυτ. Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Κεντρ.Μακεδονίας

Στο πλαίσιο των ενισχυμένων ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης του Οργανισμού, την Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου ξεκινούν οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα δημιουργίας 7.000 νέων θέσεων εργασίας για ανέργους 30 ετών και άνω στις Λιγότερο Ανεπτυγμένες Περιφέρειες της χώρας (Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας), με έμφαση σε μακροχρόνια ανέργους και ανέργους 50 ετών και άνω.  Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, η διάρκεια της επιδότησης είναι 12 μήνες και τα ποσά της μηνιαίας επιχορήγησης μισθού και ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη ανέργων σε νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης έχουν ως εξής: 

· 473 € για τους ανέργους ηλικίας έως και 49 ετών

· 568 € για τους ανέργους ηλικίας 50 ετών και άνω

· 615 € για τους μακροχρόνια ανέργους

· 710 € για τους μακροχρόνια ανέργους 50 ετών και άνω

Σκοπός της δράσης είναι η προώθηση της απασχόλησης, ιδιαίτερα για τους μακροχρόνια ανέργους και τους ανέργους μεγαλύτερων ηλικιών των οποίων η διαρκής ανεργία δυσχεραίνει την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας. Ο πρώτος κύκλος του προγράμματος αφορά σε 5.000 θέσεις εργασίας και ο επόμενος κύκλος θα προκηρυχτεί 4 μήνες μετά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων του πρώτου κύκλου, μέχρι να εξαντληθεί ο συνολικός προϋπολογισμός που ανέρχεται στα 44.000.000 € και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, μέσω του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020».  Επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει δέσμευση απασχόλησης μετά το τέλος του προγράμματος και προβλέπονται απλουστευμένες και ταχύτερες διαδικασίες ένταξης και αποπληρωμής. Στην επιχορήγηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους συμπεριλαμβάνονται και τα αντίστοιχα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και επιδόματα αδείας.  Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ www.oaed.gr .

  • ΟΑΕΔ: Μέχρι και την 1η Φεβρουαρίου, οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων 18-29 ετών 

Λόγω της ιδιαίτερα αυξημένης ζήτησης των επιχειρήσεων για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, μέσω του προγράμματος απασχόλησης ανέργων 18-29 ετών, η διοίκηση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) αποφάσισε την αναστολή της υποβολής νέων αιτήσεων από την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου. Συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα, έχουν υποβληθεί περισσότερες από 14.500 αιτήσεις για τις 8.000 νέες επιδοτούμενες θέσεις εργασίας. Το πρόγραμμα επιχορηγεί επιχειρήσεις με το 75% του μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών (έως τα 750 ευρώ μηνιαία) για την πρόσληψη ανέργων 18-29 ετών, οποιασδήποτε εκπαιδευτικής βαθμίδας, με διάρκεια 12 μήνες ή 15 μήνες, για μακροχρόνια ανέργους και δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

  • Πρόσκληση για συμμετοχή σε διαδικτυακά εργαστήρια με θέμα «Σχεδιασμός και εξειδίκευση δράσεων αξόνων καινοτομίας για την επόμενη Προγραμματική περίοδο (ΠΕΠ ΕΣΠΑ 2021-2027), στο πλαίσιο του Α΄ κύκλου επιχειρηματικής ανακάλυψης»

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Αυτοτελής Δ/νση Υποστήριξης Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, σας προσκαλούν στον πρώτο κύκλο Θεματικών Εργαστηρίων, με σκοπό τη διερεύνηση και καταγραφή των προσδοκιών του οικοσυστήματος καινοτομίας της περιοχής, αλλά και των προτάσεών του για την ενίσχυση της θέσης της περιφερειακής οικονομίας ως προς τις
επιδόσεις της καινοτομίας, παραγωγικότητας και εξωστρέφειας. Τα εργαστήρια θα υλοποιηθούν μέσω τηλεδιάσκεψης το ερχόμενο διάστημα 28.01.2021 έως 25.02.2021 και ώρα 12.30 μ.μ., στις προτεινόμενες θεματικές περιοχές: Διατροφή 2030, Τεχνολογικός Μετασχηματισμός της Βιομηχανίας, Κυκλική Οικονομία, Υγεία, Δημιουργικό-Καινοτόμο Marketing & Branding.  

Τα πέντε εργαστήρια αποτελούν μέρος της διαδικασίας σχεδιασμού των δράσεων για τους άξονες καινοτομίας της προγραμματικής περιόδου 2021–2027 και αποτελούν συνέχεια της ευρείας και ανοικτής συμμετοχικής διαδικασίας, που ενεργοποίησε η ΠΚΜ από το 2013 και εφαρμόζει σε διαρκή βάση. Μέσω των Εργαστηρίων Επιχειρηματικής Ανακάλυψης (EDP), κατέστη δυνατή η αποτύπωση των θέσεων και προτάσεων των συμμέτοχων φορέων της επιχειρηματικής, καθώς και της επιστημονικής κοινότητας, που αποτυπώθηκαν στην περιφερειακή Στρατηγική της Καινοτομίας (Έξυπνη Εξειδίκευση – RIS3 2014-2020), ενώ το ίδιο  προσδοκάται και μέσω του νέου κύκλου για τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2021-2027.

Οι ημέρες διεξαγωγής των Θεματικών Εργαστηρίων θα είναι οι ακόλουθες: 

Διατροφή 2030                                                                     28.01.2021
Τεχνολογικός Μετασχηματισμός της Βιομηχανίας               04.02.2021
Κυκλική Οικονομία                                                               11.02.2021

Υγεία (Ευεξία, Γήρανση, πρόληψη, Βιοεπιστήμες, κ.α.)      18.02.2021
Δημιουργικό – Καινοτόμο Marketing & Branding                 25.02.2021

Το συνολικό πλήθος ατόμων θα είναι μέχρι 40 ανά Θεματικό Εργαστήριο, για την επίτευξη του διαδραστικού χαρακτήρα του. Σε περίπτωση μεγάλης προσέλευσης σε κάποιο από αυτά, το εργαστήριο θα επαναληφθεί.

Δηλώσεις συμμετοχής για τα 5 εργαστήρια μπορείτε να κάνετε στους εξής συνδέσμους:
1ο Workshop: Διατροφή 2030, https://cutt.ly/IjInvcP
2ο Workshop: Τεχνολογικός Μετασχηματισμός της Βιομηχανίας, https://cutt.ly/pjInmm7
3ο Workshop: Κυκλική Οικονομία, https://cutt.ly/HjInW4Y
4ο Workshop: Υγεία (Ευεξία, Γήρανση, Πρόληψη, Βιοεπιστήμες, κ.α.), https://cutt.ly/1jInYfC
5ο Workshop: Δημιουργικό – Καινοτόμο Marketing & Branding, https://cutt.ly/rjInOc1

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις σχετικά με την εκδήλωση μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κ. Μαντζανάκη Σταύρο, υπεύθυνο της ομάδας έργου του «Μηχανισμού Υποστήριξης Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας», τηλ: 2313319668 και 6944850960, email: info@ris3rcm.eu

  • ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: Πρωτογενές έλλειμμα ύψους 18,195 δις ευρώ το 2020

Έλλειμμα ύψους 22,8 δισ. ευρώ παρουσιάζεται στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού, για την περίοδο του Ιανουαρίου - Δεκεμβρίου 2020, έναντι στόχου για έλλειμμα 24,3 δισ. ευρώ που έχει περιληφθεί για το αντίστοιχο διάστημα του 2020 στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2021 και ελλείμματος 168 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού. Το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε έλλειμμα ύψους 18,2 δισ. ευρώ, έναντι στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 19,6 δισ. ευρώ και πρωτογενούς πλεονάσματος 5 δισ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2019. Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 47,4 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 909 εκατ. ευρώ ή 2%  έναντι της εκτίμησης για το έτος 2020 που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2021.

  • Μηδενικά ενοίκια, αναστολή πληρωμών για επιταγές και άλλα μέτρα στήριξης στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή 

Μηδενικά ενοίκια για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο για τις επιχειρήσεις που ήταν κλειστές με κρατική εντολή έως τις 15 Ιανουαρίου 2021, αποζημιώσεις για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, αναστολή πληρωμών για επιταγές και απαλλαγή από την εισφορά αλληλεγγύης των αγροτικών ενισχύσεων και των αγροτικών επιδοτήσεων προβλέπει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή. Στο νομοσχέδιο προβλέπεται ακόμη η οικονομική ενίσχυση 120 εκατ. ευρώ της Aegean Airlines η οποία, όμως, πρέπει να έχει προβεί σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 60 εκατ. ευρώ.

  • ΑΑΔΕ: Απλήρωτοι φόροι  5 δις ευρώ στο 11μηνο του 2020

Μειωμένο σε σχέση με το 2019 αλλά εξίσου υψηλό ήταν το ύψος των φόρων που δεν πληρώθηκαν το διάστημα Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2020. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, το 11μηνο του 2020 οι απλήρωτοι φόροι ανήλθαν σε 5,7 δισ. ευρώ από 6,5 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2019.  Παρά το γεγονός ότι έχουν δοθεί αναστολές στην πληρωμή φόρων έως και τον Απρίλιο του 2021, σε ένα μήνα, δηλαδή στο τέλος Νοεμβρίου προστέθηκαν ακόμα 847 εκατ. ευρώ. Το συνολικό ληξιπρόθεσμο χρέος ανέρχεται συνολικά σε 107,5 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 23,9 δισ. ευρώ είναι ανεπίδεκτα είσπραξης.

  • Παράταση της προθεσμίας υποβολής του ειδικού εντύπου Ε11(Γνωστοποίηση στοιχείων ετήσιας κανονικής άδειας) έως 28 Φεβρουαρίου

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ  241/Β/25.1.2021  η απόφαση 3310/Δ1.933/25.1.2021, με την οποία παρατείνεται έως 28η Φεβρουαρίου 2021 η προθεσμία της παρ. 4.23 του άρθρου 4, για την ηλεκτρονική υποβολή του εντύπου της παρ. 2.9 του άρθρου 2 (Ε11: Γνωστοποίηση στοιχείων ετήσιας κανονικής άδειας).


  • Επιστρεπτέα προκαταβολή 5 – Έως της 02/02/2021 η υποβολή αίτησης

Σε λειτουργία τέθηκε σήμερα η εφαρμογή της ηλεκτρονικής πλατφόρμας “myBusinessSupport” (www.aade.gr/mybusinesssupport), της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, μέσω της οποίας οι επιχειρήσεις που έχουν υποβάλει οριστική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον 5ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, καλούνται να υποβάλουν αίτηση χορήγησης της χρηματοδοτικής ενίσχυσης. Η προθεσμία υποβολής της αίτησης για τη χορήγηση της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5 λήγει την Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2021.

Συνολικά, η διαθέσιμη χρηματοδότηση από τον, εν εξελίξει, 5ο κύκλο ανέρχεται στα 1,5 δισ. ευρώ. Σημειώνεται ότι για τις επιχειρήσεις που με βάση τη Δ1α/ΓΠ.οικ. 3060/2021 - ΦΕΚ 89/Β/16-1-2021 απόφαση παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή (εστίαση, γυμναστήρια, επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πολιτισμού, αθλητισμού κτλ.), προβλέπονται αυξημένα κατώτατα όρια ενίσχυσης, ύψους 2.000 ευρώ εάν η επιχείρηση απασχολεί έναν έως πέντε εργαζομένους, και 4.000 ευρώ εάν απασχολεί άνω των πέντε εργαζομένων. Για όλες τις υπόλοιπες επιχειρήσεις, το κατώτατο όριο ενίσχυσης ορίζεται σε 1.000 ευρώ. Το ανώτατο όριο ενίσχυσης ανέρχεται στις 100.000 ευρώ, ανάλογα με την πτώση τζίρου που παρουσιάζει η επιχείρηση κατά τους μήνες Σεπτέμβριο έως Δεκέμβριο του 2020, σε σύγκριση με τους αντίστοιχους μήνες του προηγούμενου έτους. Η καταβολή της ενίσχυσης στους πρώτους δικαιούχους θα ξεκινήσει από την Τετάρτη 27/01/2021.

  • Διευκρινήσεις του Υπουργείου Εργασίας για την αναστολή συμβάσεων εργασίας για τον Δεκέμβριο 

Διευκρινίσεις αναφορικά με τη ρήτρα διατήρησης των θέσεων εργασίας (απαγόρευση απολύσεων) από τις επιχειρήσεις που έθεσαν τις συμβάσεις εργαζομένων σε καθεστώς αναστολής τον Δεκέμβριο του 2020 παρέχει εγκύκλιος της Γενικής Γραμματείας Εργασίας (Α.Π.: οικ.3541/80_26.01.2021).Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι επιχειρήσεις που έκλεισαν με κρατική εντολή τον Δεκέμβριο, απαγορεύεται να μειώσουν το προσωπικό τους για όσο χρονικό διάστημα οι συμβάσεις των εργαζομένων τους τελούν υποχρεωτικά σε αναστολή και, σε περίπτωση πραγματοποίησης καταγγελίας σύμβασης, αυτή είναι άκυρη. Οι επιχειρήσεις που ανήκουν σε πληττόμενους κλάδους, σύμφωνα με τους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) που ορίζονται από το υπουργείο Οικονομικών, απαγορεύεται να μειώσουν το προσωπικό τους για όσο χρονικό διάστημα κάνουν χρήση του μέτρου των αναστολών των συμβάσεων εργασίας εντός του Δεκεμβρίου. Σε περίπτωση καταγγελίας, αυτή είναι άκυρη.

  • Επίδομα θέρμανσης - Από 80 έως 650 ευρώ η επιδότηση – Από την Παρασκευή 29/01 ξεκινά η καταβολή του

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση Α. 1012/22.01.2021 σχετικά με τον καθορισμό ποσού επιδόματος για αγορές των επιδοτούμενων με την υπό στοιχεία Α.1275/15.12.2020 απόφαση ειδών καυσίμων θέρμανσης. Το ύψος του επιδόματος της παρ. 2 του άρθρου 3 της υπό στοιχεία Α.1275/15.12.2020 (Β' 5576) απόφασης για αγορές των επιδοτούμενων ειδών καυσίμων θέρμανσης καθορίζεται στο ποσό των διακοσίων είκοσι (220) ευρώ πολλαπλασιαζόμενο με τον συντελεστή επιδότησης ανά οικισμό στον οποίο βρίσκεται η κύρια κατοικία, όπως αυτός προσδιορίζεται στο Παράρτημα της άνω απόφασης και προσαυξανόμενο κατά 10% για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του δικαιούχου. Το επίδομα που θα προκύψει κατά τα ανωτέρω δεν δύναται να υπολείπεται του ποσού των ογδόντα (80) ευρώ ούτε να υπερβαίνει το ποσό των εξακοσίων πενήντα (650) ευρώ. Η παρούσα ισχύει από τη δημοσίευσή της. Επίσης από την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου ξεκινά η καταβολή του φετινού επιδόματος θέρμανσης. Θα γίνει σε δύο φάσεις. Η πρώτη αφορά σε αγορές που έγιναν μέχρι και τις 21 Δεκεμβρίου 2020 και θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, ενώ η δεύτερη αγορές έως και τις 28 Φεβρουαρίου 2021 και θα γίνει μέχρι τις 31 Μαρτίου.

  • Υπ. Περιβάλλοντος: Ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου - Υποχρεωτική από 1η Φεβρουαρίου 2021

Σύμφωνα με Ανακοίνωση Τύπου που εξέδωσε χθες 26/01 το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Από την 1η Φεβρουαρίου 2021 η Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου/Αυτοτελούς Διηρημένης Ιδιοκτησίας παύει την προαιρετική – πιλοτική της λειτουργία και τίθεται εν ισχύ ως υποχρεωτική. Ειδικότερα, με τις 2 Υπουργικές Αποφάσεις που υπέγραψε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς:

- προβλέπεται η έναρξη του Ηλεκτρονικού Μητρώου,

- καθορίζεται η διαδικασία καταχώρισης των κτιρίων /αυτοτελών διηρημένων ιδιοκτησιών στην ψηφιακή πλατφόρμα της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, καθώς και

- ο χρόνος ενημέρωσης των στοιχείων, η μορφή καθώς και τα τεχνικά χαρακτηριστικά των εντύπων της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας και του Πιστοποιητικού Πληρότητας Ταυτότητας Κτιρίου/Αυτοτελούς Διηρημένης Ιδιοκτησίας.

Με την Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου/Αυτοτελούς Διηρημένης Ιδιοκτησίας μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΤΕΕ, συγκεντρώνονται σε ένα πιστοποιητικό, στο Πιστοποιητικό Πληρότητας, όλα τα απαραίτητα στοιχεία και πληροφορίες ενός ακινήτου. 

  • Άρση εισαγωγικών δασμών για τους οίνους στην Ουκρανία

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομίας της χώρας, η Ουκρανία προχώρησε από την 1η Ιανουαρίου τ.ε. στην άρση των εισαγωγικών δασμών για το κρασί που παράγεται στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί υλοποίηση δέσμευσης που ανέλαβε η Ουκρανία με την Συμφωνία Σύνδεσης που υπέγραψε με την Ε.Ε. το 2014. Σημειωτέον ότι μέχρι το τέλος του 2020, οι Ευρωπαίοι παραγωγοί επιβαρύνονταν με δασμό εισαγωγής 0,3 – 0,4 ευρώ ανά λίτρο κρασιού που εξήγαν στη χώρα. Παρά τους εισαγωγικούς δασμούς, το πρώτο εξάμηνο του 2020, λόγω και της κακής σοδειάς και της εξ αυτής μειωμένης παραγωγής στην Ουκρανία, η εισαγωγή οίνων από την Ιταλία, τη Γαλλία και τη Γερμανία αυξήθηκε κατά 20-30% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019 και ανήλθε συνολικά στα 67,9 εκ. δολ.. Κατά την ίδια περίοδο, η Ουκρανία εξήγε κρασιά συνολικής αξίας μόλις 6,1 εκ. δολ..    Πέραν των οίνων, η κατάργηση των εισαγωγικών δασμών από τις αρχές του 2021 δυνάμει της Συμφωνίας Σύνδεσης, αφορά και μία σειρά άλλα προϊόντα που παράγονται και εξάγονται από την Ε.Ε. στην Ουκρανία, όπως το τυρί, τους ξηρούς καρπούς και τα άνθη.

  • Κοινοποίηση απόφασης για την λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής

Σας γνωρίζουμε ότι η αριθ. πρωτ. ΕΞ/696759/3445/18-12-2020 απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Χαλκιδικής σχετικά με την λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, δημοσιεύθηκε στο αριθ. 6122/Β΄/31-12-2020 ΦΕΚ και αναρτήθηκε στο διαδίκτυο με αριθμό ΑΔΑ: Ω8ΔΝ7ΛΛ-Φ3Π. 

  • ΕΛ.ΑΣ: ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΩΣ 1/02 ΟΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 100 ΑΤΟΜΩΝ

Με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, απαγορεύονται, από την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021 στις 06:00 έως και τις 06:00 της 1ης Φεβρουαρίου 2021, σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν περισσότερα από (100) άτομα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

  • Υποχρέωση υποβολής αποδεικτικού φορολογικής δήλωσης στο Γ.Ε.ΜΗ. από τις μη κεφαλαιουχικές εταιρείες 

Όλοι οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. που δεν είναι κεφαλαιουχικές εταιρίες, δηλαδή όλοι εκτός από Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., και πιο συγκεκριμένα οι Ο.Ε. , Ε.Ε., Συν ΠΕ,. ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ κλπ, έχουν υποχρέωση καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής τους δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υ.Α. 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ Β’ 3623). Η καταχώριση πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με ηλεκτρονικό τρόπο από την ιστοσελίδα https://services.businessportal.gr. 


  • Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής προστατεύει τα μέλη του

Συμφωνία με εταιρία που δραστηριοποιείται στο χώρο των Συμβούλων Επιχειρήσεων υπέγραψε το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, για την παροχή εμπορικών και οικονομικών πληροφοριών στα μέλη του, που σχετίζονται με την συναλλακτική συμπεριφορά (π.χ. ακάλυπτες επιταγές, συναλλαγματικές, διαταγές πληρωμής, κατασχέσεις). Στην ανωτέρω συμφωνία προχώρησε το Επιμελητήριο, στα πλαίσια της συνεχούς ενημέρωσης των μελών του και στην προσπάθειά του να προστατέψει και να προασπίσει τις επιχειρήσεις – μέλη του από κινδύνους εμπορικού ρίσκου.

Τα οικονομικά ενήμερα μέλη του Επιμελητηρίου θα μπορούν εντελώς δωρεάν, συμπληρώνοντας μια φόρμα εντύπου, να ζητάνε πληροφορίες αναγράφοντας την επωνυμία, τη διεύθυνση και το Α.Φ.Μ. του υποψήφιου πελάτη τους. Το συμπληρωμένο  έντυπο θα το μεταβιβάζουν στη συνέχεια στο Επιμελητήριο μέσω fax ή e mail , και το Επιμελητήριο, από τη στιγμή που θα μεταβιβάσει το αίτημά του μέλους του στην εταιρία, θα απαντάει σε αυτά, άμεσα, με fax ή με e mail. Θα πρέπει να τονιστεί ότι οι πληροφορίες που θα  λαμβάνουν τα μέλη από το Επιμελητήριο, είναι εμπιστευτικές και θα χρησιμοποιούνται μόνο για ενδοεπιχειρησιακή χρήση. Το έντυπο (Εντολή Ζήτησης) είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου στο παρακάτω link : 

https://www.epichal.gr/xalkidikiimages/entoli_zitisis_meGDPO2020_F3552.pdf .

  • ΝΕΕΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις έχει αναβαθμίσει τις ψηφιακές του υπηρεσίες με σύγχρονες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που τις παρέχει δωρεάν σε όλα τα μέλη του, για την αύξηση της εξωστρέφειας και των πωλήσεων των τοπικών επιχειρήσεων.  Συνολικά προσφέρονται 4 νέες υπηρεσίες:  1. Ιστοσελίδα προβολής των Τουριστικών Επιχειρήσεων Χαλκιδικής σε Πανελλαδική Τουριστική Πύλη (www.filoxeno.com) που υποστηρίζεται από τα Ελληνικά Επιμελητήρια, αλλά και στην Τοπική Τουριστική Πύλη που ετοιμάζεται. Αφορά καταλύματα ή ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, επιχειρήσεις διασκέδασης, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις δραστηριοτήτων, τοπικών προϊόντων κ.ά.  Ειδικά στις Επιχειρήσεις Διαμονής προσφέρεται δωρεάν πλήρες και αυτοδιαχειριζόμενο σύγχρονο Σύστημα Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (e-booking) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης, αλλά μπορεί να δέχεται και κατευθείαν κρατήσεις από την Τουριστική πύλη. 2. Ηλεκτρονικό Κατάστημα (e-shop) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης με ταυτόχρονη προβολή προϊόντων και στην Πανελλαδική Επιμελητηριακή Αγορά Προϊόντων: www.directmarket.gr . 3. Υπηρεσία Online Συμβούλου με ενημερωμένο περιεχόμενο που συνοδεύεται και από Υπηρεσία Online Συμβουλευτικής, όπου οι επιχειρήσεις μπορούν να θέτουν ερωτήματα και να λάβουν εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για φορολογικά, χρηματοδοτικά, εργασιακά και άλλα επιχειρηματικά θέματα δωρεάν.  4. Ιστοσελίδα προβολής της επιχείρησης στον Πανελλήνιο Ηλεκτρονικό Επιχειρηματικό Οδηγό που συμμετέχει και το Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σε δύο γλώσσες Ελληνικά και Αγγλικά και σε έκδοση για mobile, tablet με ταυτόχρονη απεικόνιση των επιχειρήσεων βάση γεωγραφικής θέσης του χρήστη και πολλά ακόμη σύγχρονα χαρακτηριστικά. Όλες οι εφαρμογές είναι πλήρως αυτοδιαχειριζόμενες αποκλειστικά από τις επιχειρήσεις. Για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώστε απλά την παρακάτω φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfpv67i80cLDycq21aBSzV3aTMefjOvf3C_RoUbXzVxt2XNkQ/viewform

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, τηλ.: 2371024200 – 24300, e-mail: info@epichal.gr .   


  • Προκήρυξη Ηλεκτρονικού Διεθνή Ανοικτού Διαγωνισμού, για την προμήθεια «ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΠΟΤΩΝ, ΚΑΠΝΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ - ΕΙΔΗ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟΥ», για την κάλυψη των αναγκών του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής

        Το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής  ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ Ανοικτό Ηλεκτρονικό Διαγωνισμό προμήθεια ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ « ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΠΟΤΩΝ, ΚΑΠΝΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ  - ΕΙΔΗ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟΥ» (CPV :15811000-7)» του Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, προϋπολογισθείσας δαπάνης 13.669,89 € με ΦΠΑ, χρονικής διάρκειας ενός (1) έτους. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του συστήματος. Ο συστημικός αριθμός του διαγωνισμού στο ΕΣΗΔΗΣ είναι 104850 . Ημερομηνία καταληκτικής λήξης προσφορών έχει οριστεί η  05.02.2021 ημέρα Παρασκευή και ώρα 14.00 μμ.

 Η Διακήρυξη καταχωρήθηκε στο διαδίκτυο, στην ιστοσελίδα του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής διεύθυνση (URL) :  http://chalkidiki.ismart.gr/enimerosi/promitheies-diagonismoi/, στο «Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων (ΚΗΜΔΗΣ) στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.eprocurement.gov.gr , καθώς και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης-Πρόγραμμα Διαύγεια http://et.diavgeia.gov.gr   . Για περισσότερες πληροφορίες, στο Γραφείο Προμηθειών του Γ.Ν. Χαλκιδικής, Ιπποκράτους 5 - Πολύγυρος, όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, στο τηλέφωνο 2371350363, fax: 2371350410.   

  • Ενημέρωση για τη λειτουργία των υπηρεσιών του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού COVID-19

Η διοίκηση του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με το ΦΕΚ Β/5509/28.12.2020, από 28/12/2020 η εξυπηρέτηση κοινού στο Επιμελητήριο γίνεται αυστηρά μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και υποχρεωτικά κατόπιν ραντεβού.

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά και, κατόπιν συνεννόησης, να αποστείλουν με e-mail τα απαραίτητα έγγραφα για τη διεκπεραίωση της υπόθεσης τους, χωρίς να είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία των μελών μας.

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

e-mail : gemi@epichal.gr, συναλλαγή για ΑΕ - ΟΕ – ΕΕ – ΕΠΕ – ΙΚΕ – Πιστοποιητικά ΓΕΜΗ – ΥΜΣ 

e-mail : mitroo@epichal.gr, συναλλαγή για Ατομικές Επιχειρήσεις, Πιστοποιητικά Επιμελητηρίου, Συνδρομές

e-mail: info@epichal.gr , για οποιαδήποτε άλλη υπόθεση & συναλλαγή

Τηλ. :2371024200, 2371024300           

Fax: 2371021355

Θα είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση . Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.


*Η απόφαση ισχύει έως και 31/01/2021



  • Το Χαμόγελο του Παιδιού - Λαχειοφόρος Αγορά

Ο Οργανισμός “Χαμόγελο του Παιδιού” συμπληρώνει φέτος 25 χρόνια δράσης και παρά τις δύσκολες συνθήκες που όλοι βιώνουμε κατάφερε να διοργανώσει μια μεγάλη Λαχειοφόρο Αγορά ώστε να συγκεντρώσει τους απαραίτητους πόρους και να καλύψει τις αναρίθμητες λειτουργικές ανάγκες των 11 Σπιτιών Φροντίδας στα οποία μεγαλώνουν 301 παιδιά! «Το Χαμόγελο του Παιδιού» μπορεί να έχει καταφέρει πολλά, αλλά τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί αν δεν είχε καταφέρει να ενώσει τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας μας!

Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να αποκτήσει τους λαχνούς του μέσω της πλατφόρμας www.25smiles.gr ή να επικοινωνήσει μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες & σημεία διάθεσης στο 11040. Με μόλις 2€ μπορείτε να αποκτήσετε τους λαχνούς σας και να διεκδικήσετε τα ξεχωριστά δώρα που με πολλή αγάπη διέθεσαν στον Οργανισμό μας εντελώς δωρεάν μερικές από τις σημαντικότερες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας. Ένα αυτοκίνητο, έπιπλα, λευκές συσκευές, προϊόντα τεχνολογίας, διακοπές σε υπερπολυτελή ξενοδοχεία και άλλα που θα βρείτε στη διεύθυνση www.25smiles.grμπορεί να γίνουν δικά σας!

Μαζί μπορούμε να προσφέρουμε περισσότερα και πιο φωτεινά παιδικά Χαμόγελα!

Σας ευχαριστούμε που επιλέγετε να είστε δίπλα στα παιδιά που έχουν ανάγκη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου