"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

Οι νέες πεζοδρομήσεις της Ιερισσού ! Η κατασκευή τους ένα νέο αρνητικό αξιοθέατο για την έδρα του Δήμου...

Ο Δημότης Ιερισσού ενημερώνει...

"Ένα νέο “αξιοθέατο” αντικρίζουν οι επισκέπτες της Ιερισσού και οι διερχόμενοι του Αγίου Όρους στην Ιερισσό.

Και αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από τις εμφανείς κακοτεχνίες των νέων πεζοδρομήσεων από την περιοχή του Μασούτη ως το Δημαρχείο.
Οι πεζοδρομήσεις αυτές συμπεριλαμβάνονται στο... αντιπλημμυρικό έργο που χρηματοδοτήθηκε, μελετήθηκε και δημοπρατήθηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή και ξεκίνησε να υλοποιείται από την σημερινή. Περιλαμβάνει πλακόστρωση, τοποθέτηση αγωγών ομβρίων υδάτων και φωτιστικά.
Είναι το ίδιο αναγκαίο για τον οικισμό έργο που θα συνεχιζόταν ως το λιμεναρχείο Ιερισσού, αν η σημερινη διοίκηση δεν χρησιμοποιούσε τα χρήματα για έργα εξωραϊσμού σε κάποια ορεινά χωριά.
Για να είμαστε συγκεκριμένοι, από πληροφορίες που μας έδωσαν ειδικοί μηχανικοί:

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

1. Μπροστά στην Τράπεζα Πειραιώς τα νέα πεζοδρόμια δημιούργησαν πρόβλημα στην απορροή των νερών, αντί να τα αποχετεύσουν καλύτερα.
Μετά την κατασκευή τους, δημιουργήθηκε «σκαλάκι» που κρατάει τα νερά και προκαλεί ατυχήματα στους ανύποπτους διερχόμενους διαβάτες. Η εκπληκτική τεχνική λύση που δόθηκε ήταν να τοποθετηθεί πλαστικό σωληνάκι μισής ιντσας(!!!) στο ύψος των φρεατίων αποχέτευσης, αντί της επέκτασης του πεζοδρομίου και τοποθέτησης σχάρας στο σημείο εκείνο.

2. Η αποκατάσταση του οδοστρώματος στο ύψος των επιφανειακών σχαρών απορροής (ρείθρα) μόνο κάκιστη μπορεί να χαρακτηριστεί, ενώ οι ρωγματώσεις και η φθορά του τσιμέντου είναι ήδη εμφανείς.

4. Κακή συναρμογή της επιφάνειας των τσιμεντοκυβόλιθων με τα πλευρικά κράσπεδα.

5. Σκισίματα και βυθίσεις στην επιφάνεια του πεζοδρομίου μαρτυρούν προβλήματα στην υποστρωμάτωση.

6. Οι τσιμεντοκυβόλιθοι του χρησιμοποιήθηκαν είναι χαμηλής ποιότητας και η αρμολόγησή τους προβληματική κατά τόπους. (θα σπάσουν γρήγορα).

7. Τα πασαλάκια είναι τοποθετημένα με στριφώνια και όχι πακτωμένα. Δεν είναι σωστά στερεωμένα και σε βάθος χρόνου θα ξηλωθούν ενώ τα μπουλόνια θα σκουριάσουν.
&

8. Η χρωματική αρμονία του κόκκινου με το κίτρινο είναι αμφισβητούμενη από τους περισσότερους πολίτες. Ποιος διάλεξε τα χρώματα;

Κε Δήμαρχε, θα επιτρέπατε να γίνει τέτοιας κακής ποιότητας έργο στην Αρναία;





Δεν υπάρχουν σχόλια: