«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

Το ΓΕΛ Πολυγύρου διοργανώνει Διαγωνισμό ορθογραφίας στα γαλλικά « Dictée Lavalloise »

Το ΓΕΛ Πολυγύρου Χαλκιδικής προσκαλεί μαθητές και μαθήτριες Γ Γυμνασίου και όλων των τάξεων του Λυκείου με γνώσεις γαλλικής επιπέδου τουλάχιστον Β1 να συμμετάσχουν στο Διαγωνισμό ορθογραφίας στα γαλλικά «Dictée Lavalloise», ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020 υπό την αιγίδα της ΠΕ Χαλκιδικής και με τη συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης και της επιτροπής αδελφοποίησης LAVAL-GRECE του Δήμου Λαβάλ Γαλλίας.

Η «Dictée Lavalloise» 

«Διαγωνισμός Ορθογραφίας της πόλης Λαβάλ»- αποτελεί ένα θεσμό που εδραιώθηκε από το 2003 μεταξύ της πόλης του Λαβάλ Γαλλίας και των αδελφοποιημένων πόλεων Québec του Καναδά, Garango της Μπουρκίνα-Φάσο, Suceava της Ρουμανίας και Lovetch της Βουλγαρίας. 

Η πόλη μας, ο Πολύγυρος, ανήκει...

σε αυτό το δίκτυο των αδελφοποιημένων πόλεων, καθώς η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής και ο Δήμος Λαβάλ Γαλλίας έχουν υπογράψει Πρωτόκολλο Συνεργασίας. Σκοπός μας είναι να ενισχύσουμε τη γαλλοφωνία, να δώσουμε ευκαιρίες στους μαθητές μας να εξασκήσουν τις γνώσεις τους στη Γαλλική γλώσσα και να συμμετέχουν σε μια διακρατική και πολυπολιτισμική διοργάνωση. 

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως ασύγχρονα από την ασφάλεια του προσωπικού χώρου των συμμετεχόντων τη χρονική στιγμή που επιθυμούν.

Μία εβδομάδα πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική συμμετοχή για εξοικείωση με την πλατφόρμα.

Κάθε διαγωνιζόμενος θα λάβει βεβαίωση συμμετοχής και αναμνηστικό δώρο με τη φροντίδα της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής και του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης. Βεβαίωση συμμετοχής και αναμνηστικό δώρο με τη φροντίδα της επιτροπής αδελφοποίησης LAVAL-GRECE του Δήμου Λαβάλ Γαλλίας θα λάβουν επίσης τα σχολεία όλων των συμμετεχόντων μαθητών.

Δηλώσεις συμμετοχής στο σύνδεσμο που ακολουθεί, έως 06 Δεκεμβρίου 2020.

https://forms.gle/P8BkYzYMWTqeZ24J7

Όροι του Διαγωνισμού:

  1. Όλες οι λέξεις της ορθογραφίας εμφανίζονται στο λεξικό LAROUSSE.

  2. Η ορθογραφία εκφωνείται μέσα από την πλατφόρμα edpuzzle. Οι συμμετέχοντες μαθητές/τριες θα μπουν με προσωπικούς κωδικούς που θα τους χορηγηθούν στην πλατφόρμα edpuzzle.com. Την καθορισμένη ημερομηνία και από την ασφάλεια του προσωπικού τους χώρου, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη βιντεοσκοπημένη υπαγόρευση της ορθογραφίας και να πληκτρολογήσουν τις απαντήσεις τους. Η ορθογραφία θα είναι αναρτημένη για 16 ώρες (από τις 8:00 έως τις 00:00) και κάθε διαγωνιζόμενος/η θα έχει το δικαίωμα μιας υποβολής. Μία εβδομάδα πριν από τη διεξαγωγή του διαγωνισμού, οι υποψήφιοι θα έχουν την ευκαιρία να εξασκηθούν με υπόδειγμα που θα αναρτηθεί στην ίδια πλατφόρμα και θα τους κοινοποιηθεί.

  3. Τα στοιχεία των διαγωνιζόμενων είναι καλυμμένα κατά την αξιολόγηση, προκειμένου να διασφαλιστεί το αδιάβλητο του διαγωνισμού.

  4. Κάθε διαγωνιζόμενος, όταν ολοκληρώσει τις απαντήσεις του, εξέρχεται από την πλατφόρμα του διαγωνισμού οριστικά και δεν έχει τη δυνατότητα να επανέλθει για να επεξεργαστεί τις απαντήσεις του.

  5. Στο τέλος της διαδικασίας κάθε διαγωνιζόμενος θα λάβει ένα αντίγραφο του κειμένου της ορθογραφίας στην οποία διαγωνίστηκε.

  6. Η οργανωτική επιτροπή παραδίδει τα γραπτά στην επιτροπή αξιολόγησης. 

Η διαδικασία αξιολόγησης των γραπτών έχει οριστεί ως εξής:

-Μία μονάδα ποινής για κάθε ορθογραφικό λάθος ή παράλειψη λέξης (πολλά λάθη στην ίδια λέξη λογίζονται ως ένα).

-Μισή μονάδα ποινής για κάθε παράλειψη τόνου, αποστρόφου ή παύλας.

-Η μη χρήση κεφαλαίου γράμματος δεν προσμετράται.

 

Οι τρεις διαγωνιζόμενοι με τα καλύτερα γραπτά (λιγότερες ή καθόλου μονάδες ποινής) θα βραβευτούν και θα λάβουν από ένα Λεξικό της Γαλλικής Γλώσσας από το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης. Σε περίπτωση ισοψηφίας λαμβάνεται υπόψη ο αριθμός των επαναλήψεων που χρειάστηκε ο διαγωνιζόμενος και ο συνολικός χρόνος που αφιέρωσε στην ολοκλήρωση της ορθογραφίας. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής. 

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι προαιρετική με τη σύμφωνη γνώμη των γονέων/κηδεμόνων.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί εκτός του σχολικού ωρολογίου προγράμματος. 

Προκειμένου να λάβουμε ανατροφοδότηση τόσο για το περιεχόμενο όσο και για την οργάνωση του διαγωνισμού, προβλέπονται διαδικασίες αξιολόγησής του μέσω ανώνυμου ερωτηματολογίου, το οποίο θα συμπληρώνεται από τους/τις μαθητές/-ήτριες. 

Για περισσότερες πληροφορίες xpanteli@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: